Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Film po prostu genialny. Nie znam lepszego horroru wyprodukowanego w ostatnim czasie. Zanim obejrzałem WMO, po zwiastunie miałem obawy, że zobaczę kopię "Teksańskiej masakry..." tyle że trochę zmienioną. Ale tak nie było. Świetny, genialnie skonstruowany od początku do samego końca nastrój, jest dużo scen brutalnych, ale nie obrzydliwych i nie takich, w których krew jest pretekstem do sadystycznych degustacji. Bohaterowie są bardzo realni, nie jakieś tam papierowe, nijakie ludki. Można poczuć na skórze dawkowane napięcie i psychozę strachu unoszącą się nad zdarzeniami.
Wielki plus

anastazy_pernat

10/10??????????Bez jaj-takie 6/10 moze byc nie udana kopia drogi bez powrotu.Co do Maskary film ten nie siega mu nawet do skarpetek...

ocenił(a) film na 10
xmagik

bez jaj, a może i z jajami. zależy o kogo chodzi.
ja mam inne zdanie. ty inne. szkoda, że film się nie przyjął. natomiast droga bez powrotu, choć scenariusz podobny, to całkiem co innego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
thrall

http://bad-good.org/phpBB2/viewtopic.php?t=710&highlight= [bad-good.org/phpBB2/vie...]
to jest drastyczne ;-)))))))))))))))))))))))))))) ))))))

ocenił(a) film na 10
thrall

Boże, Szatanie i o! wielki Kriszno, przyjdźcie mi na świadka - naprawdę oglądałem ten film! patrz: mój następny post.
bzdurą jest, że reżysera wzięli z ulicznej łapanki. niepoważna ta twoja wypowiedź.
zalety wymieniam z subiektywnych doznań, więc bzdury, choćbym nawet walił całą noc łbem w monitor, nie dam rady popełnić. czysto logiczny wniosek.

przepraszam za włosy. (na sztywnienie polecam kontakt z bierzącą wodą)

anastazy_pernat

Co tu dużo gadać... Poprostu - ŚWIETNY
Klimat jest nerwowy od samego początku do końca, a strach dawkują jeszcze krwawe sceny. Film jest brutalny, ale nie sadystyczny i głupi jak reszta nowych produkcji np. Hostel. Dobra reżyseria i scenariusz, w sumie dużo lepiej wyszło niż u Wesa Cravena. Producenci zadbali jeszcze o graficzną stronę filmu: widoki wzgórz, operowanie światłem, cieniem i innymi efektami wizualnymi - łącznie z wściekle czerwoną farbą (krwią).
10 na 10!