Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Film mimo moich oczekiwań sprostał swemu zadaniu. Wzgórza mają oczy przede wszystkim mnie nie znudził. Całość komponuje się ładnie, dźwięk, muzyka, scenariusz i reżyser stoją na dobrym poziomie. Aczkolwiek jako horror nie zdobędzie wysokiej rangi. Jest po prostu mała garstka scen, na której można się przestraszyć. Bardzo dobrze wypadły sceny batalistyczne, realnie, krwawo tak jak być powinno. Głównym minusem filmu jest to, że te „zombi” niby chcą zabić a jednak robią wszystko by nie wykorzystać sytuacji i dać ofiarom uciekać. Po za tym mały szczegół jak zdeformowani ludzie z lat 60 odcięci od rzeczywistości umieją korzystać z krótkofalówek, do których przecież potrzebne są wymieniane baterie i w ogóle. Po za tym jedna jak zwykle jest jedna dobra i uczynna, zombi, która pomaga ludziom. Dużym minusem jest też to, że wszystko kończy się szczęśliwie. Nie chce się rozpisywać, więc powiem krótko. Film powinno się obejrzeć ze względu na dobre sceny gore i ogólnie ciekawy scenariusz. Moja ocena 7,5/10.Polecam

PS. Oryginału nie oglądałem

ocenił(a) film na 1
tonieja89

heh no cóż wg. ciebie nie jest źle.. i racja bo mogło być gorzej :D ale i tak dales zbyt wysoką ocene. Pozdro!

ocenił(a) film na 10
tonieja89

mała uwaga otóż, zakończenie filmu nie jest szczęśliwe bo ci goście myślą że im się udało. Moim zdaniem jest to o wiele gorsze zakończenie niż gdy wszyscy zgineli . 8/10 Dobry film !!