Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81206
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Zastanawiam się, jakim superczłowiekiem był ten bohater. Już nawet nie chodzi mi o silną psychikę, ani dawke adrenaliny wywolana strachem. Zastanawiam sie czy bedąc tak masakrowanym zachował swiadomosc i przytomnosc? Punkt kulminacyjny, to wtedy gdy zostaly mu odrąbane 2 palce. Wydaje mi sie ze w normalnych warunkach powinien zemdleć lub osłabnąć (z powodu upływu krwii). Nie mniej jednak w filmach wszystko jest możliwe (mimo ze czasem naciągane).

Film nawet fajny:D

Zeke

Podobna scena jest też w Hostel'u. Główny bohater traci paluchy i ledwie parę kropel krwi mu poleci a kiedy pod koniec lapie gościa i sam odcina mu palce to tamten krwawi jak głupi,jak to możliwe?

ocenił(a) film na 8
PaczEgg

No to własnie chyba są uroki horrorów. Przecież po takim wstrząsie, którym niewątpliwie jest ucięcie palców człowiek traci siły, mdleje lub coś na ten wzór. Ale w "Wzgórza Mają Oczy" nasz bohater Doug ma jeszcze tyle siły, aby pokonać 2 razy większego od siebie mutanta, poźniej dwóch kolejnych itp.. ;)

ocenił(a) film na 10
Zeke

Doug nieśmiertelny :D

No racja, to jest nie możliwe, czasem jak sobie człowiek paluchy drzwiami przytrzaśnie to boli jak cholera, a co dopiero stracić palce... buuuuu.....
W horrorach to jak jak u Jamesa Bonda :D nie ma rzeczy niemożliwych.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
X_y_s_i_e_k

No trudno sie niezgodzić :) Powiem szczerze ze takie przegięcia mnie śmieszą, ale gdy sie oglada horror jest fajnie ;)