Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Film nie jest zły jako slasher - to samo co zwykle tylko w innym opakowaniu. Z drugiej strony to remaake , a więc Aja miał fabułe na tależu. Jest krwawo , momentami nawet bardzo i brutalnie , a jak już ktoś zauważył najbrutalniejsza (moim zdaniem ) była scena gwałtu. Z góry wiedziałem że reżyser nie bedzie oszczędzał swoich bohaterów , ale w tym elemencie sie zawiodłem SPOJLER Tylko Stary , Stara i starsza córka i to te dwie od kulki no i bonus w postaci papużki i psa KONIEC SPOJELRA Po reżyserze Haute Tension spodziewałem się że trup wśród bohaterów "dobrych" pościeli sie ciut gęściej. Charakteryzacja złych dosyć dobra, ogólnie sporo napięcia. Ale mam poważny minus - ciota (z całym szacunkiem dla tej postaci) Doug wyrasta na pogromce mutantów. Są może drobne błedy w scenariuszu , ale nie wpływają one na ogół. HHE to dobry horror dla fanów gatunku głównie. Bo jak czytam niektóre komentarze to mysle , że niektórzy liczyli na mądry film z przesłaniem. Ja sie nastawiłem na ten film jak na zwykłą sieke i bawiłem sie nieźle. Zresztą sam Aja powiedział coś w stylu wyłączcie mózgi i przygotujcie sie na kompletną masakre.