Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Film jest ohydny i zwyczajnie żałosny, okropna chała ...aż nie chce się pisać. 1/10

ocenił(a) film na 7
MissBetsy

... i pewnie poszli na jakąś polską "komedię"

MissBetsy

To ten film jeszcze w kinach leci po 5 latach???

ocenił(a) film na 7
kolsol

właśnie też się zastanawiałem nad tym ;) wydaje mi się, że autor wątku dostał nagle "flashback" i mu film sprzed paru lat się przypomniał i sytuacja w kinie.

ocenił(a) film na 1
michael323

autor wątku niedawno założył konto, ale to nie powinna być dyskusja o Tym kiedy autor postu oglądał film, ale komentarze które przede wszystkim mają służyć tym, co nie oglądali filmu. Wątpię żeby interesowała ich moja osoba, a już na pewno nie to kiedy oglądałm film

ocenił(a) film na 1
michael323

a moment, w którym kolejne osoby wychodziły zażenowane z kina utkwił mi w pamięci podobnie jak chory film, w którym nie ma logiki, a zamiast dreszczyku emocji i napięcia jest napięcie związane z oczekiwaniem na koniec seansu

użytkownik usunięty
MissBetsy

Wskaż brak logiki w tym filmie - epitetami łatwo jest rzucać, gorzej, jak przychodzi pora na argumenty, których nie masz.

MissBetsy

Jaka sale kinowa? przeciez ten film jest z 2006 roku , w czasie sie potrafisz przenosic ?

ocenił(a) film na 1
Siwy1984

a Ty po co zamieszczasz komentarz do filmu, który grali w 2006 roku. W czasie się potrafisz przenosić?
Litości. Komentarze zamieszcza si.ę bez względu na okres, jaki upłynął od obejrzenia filmu

MissBetsy

Sory ale twoj komentarz troche zabrzmial jak bys wrocil /a prosto z kina , ale nie istotne nie ma o co sie spierac .

ocenił(a) film na 7
MissBetsy

To ja bym prosił żeby MissBetsy podała tytuł jakiegoś dobrego horroru ostatniej dekady...
Bo szczerze mówiąc chociaż ten film nie jest jakiś wybitny albo rewelacyjny to na przestrzeni ostatnich 10 lat na tle innych horrorów wypada bardzo dobrze. Szokuje, trzyma w napięciu (nawet umierają bohaterowie których bym się nie spodziewał).
A te osoby które wyszły to pewnie się spodziewały kolejnego pseudo strasznego horroru o duszkach-urwiskach które przez cały film tylko straszą nagłymi wyskokami albo pojawieniami się. Nie mówię, że ten film jest straszny ale trzyma w napięciu i kibicujesz głownym bohaterom.

michael323

< te osoby które wyszły to pewnie się spodziewały kolejnego pseudo strasznego horroru o duszkach-urwiskach które przez cały film tylko straszą nagłymi wyskokami albo pojawieniami się.>

Bo właśnie to jest PRAWDZIWY horror, a nie jakieś obrzydliwe rzeźnie jak te Wzgórza.

ocenił(a) film na 7
dentryt

Są rózne rodzaje horrorów ale wybacz jakoś do mnie nie trafiają te wszystkie horrory podobne do siebie (najlepiej niech jeszcze jest mała dziewczynka z długimi czarnymi włosami ;) w których nie ma klimatu a straszy tylko zaskoczenie... to najprymitywniejsze czyli specyficzna muzyka i buuuu! duch się pojawił!
Z ostatnich horrorów bezkrwawych to podobał mi się tylko "Czwarty Stopień"

dentryt

" Bo wlasnie to jest prawdziwy horror , a nie jakies obrzydliwe rzeznie jak te Wzgorza " To co dla ciebie jest prawdziwym horrorem dla innych moze byc delikatnie mowiac nic nie wartym filmem , poniewaz jest wiele roznych podgatunkow horroru i oczekiwania widzow tez sa bardzo rozne , wiec gadanie w stylu co jest prawdziwym horrorem a co nie uwazam za bezsensowne .

Siwy1984

&lt;To co dla ciebie jest prawdziwym horrorem dla innych moze byc delikatnie mowiac nic nie wartym filmem&gt; (Siwy1984)

Znaczy to ni mniej ni więcej, że nie lubią horrorów.

&lt;poniewaz jest wiele roznych podgatunkow horroru i oczekiwania widzow tez sa bardzo rozne , wiec gadanie w stylu co jest prawdziwym horrorem a co nie uwazam za bezsensowne&gt; (Siwy1984)

Podgatunki może i są, aczkolwiek faktem jest, że klasycznym, a więc "najprawdziwszym" jest właśnie taki horror, jaki Tobie się nie podoba. I każdy podgatunek odchodzi mniej lub bardziej od żródła, przez co z zasady oddala się coraz bardziej od gatunku. Z czego wynika że takie filmy jak Wzgórza prawdziwymi horrorami nie są, a jedynie coraz mniej mającymi z gatunkiem podgatunkami.

&lt; straszy tylko zaskoczenie... to najprymitywniejsze &gt; (michael323)

Tak, pionierzy horrorów byli strasznymi prymitywami. Za twórcy ostatnich lat - wizjonerzy i Artyści przez duże "a".

ocenił(a) film na 7
dentryt

A czy ja napisałem, że twórcy ostatnich lat (chociaż ciężko mówić tutaj o jakimś tworzeniu odnosząc się do horrorów ostatnich lat) to wizjonerzy i artyści!? Wracając do wątku tego tego tematu czyli filmu "Wzgórza mają oczy" to na razie żaden przeciwnik nie dał argumentu na jego denność. To że jakaś cześć ludzi wyszła z sali nic nie mówi i w sumie nikogo nie interesuje (może mieli niestrawność?). Film trzyma się konwencji przez siebie przedstawionej, nie jest tak beznadziejnie i niezamierzenie głupi jak większość współczesnych horrów.
A odnośnie horrorów, no wybacz "dentryt" ale jak Ci się podoba jakiś kolejny horror w którym coś wyskakuje non-stop bo to jest niby prawdziwy horror oglądaj takie dalej. Ja wole budowany sugestywnie klimat, uczucie zagrożenia a nie tanie sztuczki. Wiadomo jest wiele gatunków filmowych i wiele ich podgatunków i tak samo jest z horrorami. Tylko nie wiem dlaczego uważasz, że jak ktoś lubi jego odnogi to sie nie zna na prawdziwych horrorach? Bo nie lubi tego samego podgatunku co Ty?

ocenił(a) film na 6
dentryt

Mi się film podobał ;D @dentryt a ty co uważasz za warte oglądania horrory? "Oszukać Przeznaczenie" gdzie przez pięć części dzieje się to samo? "Piłę" ? A może "Zmierzch" z wampirkami? Jak powiedział ktoś u góry ... są rożne gatunki horroru. Komuś może podobać się "Dracula" a komuś innemu "Blade" który z horrorem nie ma nic wspólnego oprócz tego ze są wampiry -.-

Wampirzycaaaa

Jakie uważam za warte oglądania? Zapewne "parę" by się znalazło spośród tej listy:
http://www.imdb.com/chart/horror
czy też tej:
http://horror.com.pl/filmy/soc.php?oc=10&amp;pn=1.
Oczywiście to tylko przykłady.

ocenił(a) film na 7
dentryt

Hehe to dałeś trochę dużo przykładów ;) Stronkę horror.com.pl znam ale to że tam jakiś filmy jest opisywany nie znaczy od razu, że to horror jak np. na tej liście co dałeś linka Cape Fear który jest wg mnie typowym thrillerem. Widzę też tam z ciekawszych Alien z 1979 który zaliczam do grona moich ulubionych filmów acz nie podchodzę do niego jak do horroru chociaż wiem, że do takich można go zaliczyć. Dla mnie to wspaniały kawał kina sci-fiction które już chyba nigdy niestety nie powróci, może za sprawą Prometeusza na którego czekam. Tak swoją drogą zrobił się tu niezły off-topic ;)

MissBetsy

a ja uwazam, że jesli ktos idzie na cos do kina, to raczej powinnien cos przeczytać na temat filmu, po za tym to jest remake, to czego oni chcieli? Jeśli nie lubią krwawych scen to zapraszam na trilery, a nie horrory. Film dobry a przede wszytkim STRASZY, trzyma w napięciu, bez wiochy kostiumy, A KRWAWA JEST DOPIERO 2. Zastanawiam, sie czy dadzą rade z 3....

MissBetsy

przesadzić film jest naprawde dobrt ;) tylko szkoda tego psa ;/