Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Moim zdaniem to jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat.Myśle,że dużo daje tutaj świetna muzyka i aktorstwo na wysokim poziomie.Niewiem czemu niektórzy tak jadą po tym filmie...

skorpionica87

A ktoryz to aktor tak swietnie wg Ciebie zagral!? A jakiz to utwor wywarl na Tobie tak wstrzasajace wrazenie!? A ja jade po tym filmie bo jako stary wyzeracz horrorowych klimatow stierdzam - syf, syf. I jeszcze raz. SYF!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
skarpetian_2

No cóż każdy ma prawo do własnego zdania.Nie jestem specjalistką ale myśle,że filmowa Brenda czy Bobby dobrze zagrali.Jak dla mnie byli bardzo realistyczni.Muzyka np.podczas ataku mutantów na przyczepe, potęgowała mój strach a chyba o to chodzi.
Pozdro:)

ocenił(a) film na 7
skorpionica87

Moim zdaniem "Wzgórza mają oczy 1" to jeden z najlepszych tytułów w swoim gatunku w ostatnich latach. Cieszę się, że podobne zdanie ma m.in. pan Tarantino, który też zauważył w tym horrorze potencjał. Film zawiera wiele odpowiednich elementów, które powinny znaleźć się w dobrym dreszczowcu... tyle na ten temat.

ocenił(a) film na 9
skorpionica87

Jak dla mnie jest to jeden z lepszych horrorów ostatnich lat. Naprawdę przyzwoite wykonanie, bardzo dobra gra aktorska. Widać że aktorzy się przyłożyli, a ich emocje były jak najbardziej wiarygodne. Dźwięk i montaż również na wysokim poziomie. Muzyczka w momencie akcji jest po prostu niesamowita :> Jak na film produkcji Hollywoodzkiej jest dość brutalny, widać jednak że twórcy wyraźnie starali się nie przekraczać pewnych granic ;) Jak na slasher, odbiegał też trochę od standardów gatunku. Jak wiemy zazwyczaj w typowym slasherze przeżywa często jeden charakter z grupki bohaterów, ten najbardziej cichy i spokojny, a tu przezywa większa ilość osób i to przedstawionych na początku jako te "gorsze" charaktery. Nie mamy tu też typowej grupki młodych osób. Bohaterowie są w różnym wieku, od noworodka po ojca który wg. mnie miał ok. 50-dziesiątki ;)

W filmie możemy zobaczyć co w stanie jest poświęcić rodzic dla własnego dziecka, oraz to jak pod wpływem emocji dana osoba potrafi się zmienić. Typek z którego na początku się śmiano i był odbierany jako jednostka słaba emocjonalnie i fizycznie, okazał się prawdziwym bohaterem, ratując swoje dziecko.

Oczywiście jak każda pozycja, film miał też parę minusów. Jednym z nich jest słabo rozwinięty wątek mutantów, nie wiemy o nich niestety za dużo i jak dla mnie mógł być trochę bardziej brutalny ;)

Podsumowują, jest to solidnie wykonany slasher, pozycja obowiązkowa dla fanów gatunku, oraz dla wszystkich tych którzy dość mają oglądania filmów o wszelakich duchach i zjawach ;)

użytkownik usunięty
paradox_2

OMG... Od kiedy to jest slasher?? <za krotki>