Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Jestem tuż po seansie "Hils have eyes" i chciałbym podzielić się swoją opinią o tym filmie.

Film trzyma w napięciu. Mimo, że chwilami jest dość przewidujący, wciska w fotel. Fani kina gore nie będą zawiedzeni a osoby poszukujące scen grozy również znajdą coś dla siebie. Oglądając "Hils have eyes" nie miałem wrażenia, że oglądam kolejny nieudany współczesną produkcje. Osoby szukające dobrego horroru na wieczór nie powinni być zawiedzeni.

Według mnie jest to niezły jak na dzisiejsze czasy film. Z czystym sumieniem dałbym mu notę 6/10. Fabuła nie wnosi nic nowego ale nie nudzi widza który "umie oglądać horory". Wiele osób podchodzi zbyt krytycznie do oglądania tego typu filmów twierdząc, że film jest głupi i mało realistyczny z kanibalami obsesyjnie zabijającymi swoje ofiary kilofem. Owa twórczość pokazuje wizję autora która wcale nie musi być realistyczna. Widz który oczekuje od tego filmu realistycznego, ambitnego i głębokiego dzieła napewno się zawiedzie zaś osoba która obejrzy ten film i dostrzeże tragiczne położenie bohaterów i dramaturgię całej sytuacji napewno wyjdzie z kina zadowolona.

ocenił(a) film na 6
regedit

Sorry za literówki :) Szkoda, że nie ma mozliwości edycji!