Uważam, że HHE to najlepszy horror w tym roku, tylko silent hill póki co moze z nim konkurować, chociaź porównywać ichdo siebie nie będę gdyż to zupełnie inne podgatnki horroru. Zobaczymy jeszcze jak wyjdą stay alive i prequel do TCM.
Co się tycz HHE to slask\her w pełnym znaczeniu tego słowa. Najpierw dzieje się nie za dużo, reżyser buduje napięcie, ale nudzi się i tak nie ma czasu, a potem masakra (przez duże M).
Fabuła oryginalna nie moze być, bo to remake, ale reżyser i tak wprowadził tu sporo innowacji, próbował nawet nada swojemu dziełu jakiś sens i zamiast czystej jatki mamy, problem ludzi skrzywdzonych przez rząd USA, a na przecwko nich staje typowa amerykańska rodzinka.
do tego, podobnie jak w silencie pytanie: co jest w stanie rodzic poświęcić dla własnego dziecka (tylko, że tutaj zadane przy innych okolicznościach).
W scenariuszu nie ma dziur, a aktorzy graja... przekonująco.
Do tego dynamiczny montaż i świetne zdjęcia. Krajobraz pustynny też na plus należy zaliczyć, taki dziki, odcięty od świata zewnętrznego, idealnie pasujący do horroru. No i świetna ścieżka dźwiękowa, aż ciarki miałem na plecach.
Oczywiście wspaniała charakteryzacja mutantów i dużo krwi też wpłynęło pozytywnie na odbiór nowego filmu Aji, a ten - to przyszłość horroru i z niecierpliwością czekam na jego następne horrory. 10/10
Miałam racje! Takiego posta mógł napisać tylko jakiś napaleniec uważający Silent Hill za arcydzieło. Jak dla mnie oba filmy to shity, choć przyznaje że "Wzgórza z oczami" miały pare zabawnych momentów, które moge porównać z za***iście śmieszną smiercią Paris Hilton w "Domu Woskowych Ciał". No cóż... każdy ma swój gust i niech tak pozostanie, bo jeśliśli wszyscy lubilibyśmy to samo to powstawałoby coraz więcej marnych sqeli czego dowodzi choćby druga wersja "Taksańskiej Masakry...".
Proponuję obejrzeć film pt. "Pełzacze". Jest to horror z 2006 i moim skromnym zdanie, jest on lepszy od HHE. Również "Beyond the wall of sleep" bardziej przypadł mi do gustu.
Dzięki, widziałem je, ale pełzacze np. upłnie do gustu mi nie przypadły, gustuję w slasherach/ghost story
Zgadzam sie! To moj ulubiony horror;] Aktorzy graja bardzo dobrze, swietne sceny! Najlepszy horror 2006:)
Buehehehehehe tyle czasu minelo a ty hunter12 dalej o tym samym :D spójrzcie ludzie kilka wypowiedzi wcześniej ten film tylko lubią 2 osoby :D może 3 reszta twierdzi że to shit i mają racje nie dajcie sie nabrać.. ten film jest banalny a temat oklepany.. zobaczcie wypowiedzi innych ludzi a nie kilka tej samej osoby :D buehehehe