Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Jeśli ktos zamierza pójść na ten film do kina to stanowczo odradzam. Film jest drastyczny, jednak jest to ten rodzaj brutalności, która niewiele ma wspólnego z dobrym smakiem. Sceny pokazane w filmie w niektórych momentach poprostu odwracają głowę od ekranu. Sama fabuła choć ciekawa została popsuta przez właśnie idiotyczne sceny pełne lejącej sie krwi, latającego mięsa, a nawet próby gwałtu na dziewczynie przez jakieś monstrum. Naprawde jest tyle dobrych filmów, które warto obejrzeć, że ten z czystym sumieniem można sobie darować. Dziwi mnie jedynie tak wysoka ocena tego filmu, myślałem że nwaet zwolennicy takiego kina nie pozwolą mu przekroczyć 3 pkt. , no ale cóż, ludzie zaskakują.

ocenił(a) film na 7
zxcv145

"Dziwi mnie jedynie tak wysoka ocena tego filmu, myślałem że nwaet zwolennicy takiego kina nie pozwolą mu przekroczyć 3 pkt. , no ale cóż, ludzie zaskakują."

I wszystko jasne nie jesteś zwolennikiem horrorów i się na nich chyba nie znasz :):):) Dla mnie nikt mnie już niczym nie zaskoczy...podejście wielu ludzi do horroru jest takie, żę uważają je za ścierwo zanim jeszcze dany film zobaczyli....wogóle nie rozumie dlaczego horror jest "dyskryminowany" i przez większość krytykowany....nawet przez ludzi, którzy nie mają nawet o nim bladego pojęcia....

"Naprawde jest tyle dobrych filmów, które warto obejrzeć, że ten z czystym sumieniem można sobie darować. "

Skoro jest tyle dobrych filmów (w tym przypadku horrorów bo raczej filmów róznych gatunków się nie porównuje) to może polecisz mi jakiś dobry horror (lepszy od HHE) na tegoroczne wakacje?? Jestem bardzo ciekawy twojej odpowiedzi :):):)

ocenił(a) film na 7
_EemuU_

Hmmmm sory za literówki i powtórzenia ale jestem dzisiaj troche roztargniony i zirytowany :):):):) Tak więc czekam na odpowiedź :) POZDRO

ocenił(a) film na 1
_EemuU_

Przykro mi, ale horror nie jest moim ulubionbym gatunkiem filmowym i oglądam je tylko wtedy, gdy ktos mi je poleci. Ostatnio obejrzałem ''Who can kill a child'' - horror produkcji hiszpańskiej z lat 70 i przyznam że bardzo mi sie podobał. Co prawda są kłopoty żeby go zdobyć, ale warto poszukać.

Jednak jak byś chciał obejrzeć film z innej kategori to zachęcam do ''Powrotu'' Andrieja Zwiagincewa który otrzymał Złotego Lwa.

A wracajac do horrorów to chyba sam przyznasz o ile widziałeś " Wzgórza..." że jest to naprawde film obijajacy sie o niziny kinematografi.

ocenił(a) film na 10
zxcv145

Jak napisałem w innym poście, ten film jest ani straszny, ani obrzydliwy, ani zaskakujący.

Jest po prostu żenujący, obciachowy i zrobiony pod pieniążki, których nabije pewnie dużo, bo reklamowany jest jak "Hostel"- super krwa film.

Podobnie jak "Hostel" to jest totalna kaszanka, nie mam pojęcia jak nawet fan horroru może zachwycać się takim gównem.

Będą kręcić drugą część, hehe już nie zrobią takiej furuory, bo kto raz się na gównie przejedzie ...

ocenił(a) film na 10
zxcv145

Co do tych, scen to co jest takiego drastycznego?? Od razu widać jak siekiera wbija się w głowę z tworzywa sztucznego, hah żenada.

ocenił(a) film na 10
Gigin

Kolega chyba pytał o dobrą pozycję na te wakacje, a ty podajesz film z przed trzydziestu-paru lat, owszem jest dobry, też go widziałem, ale sam fakt, że nie ustosukowałeś się do pytania.
Wg. mnie to najlepsza horrorowa propozycja na to lato, za niedługo wyjdzie jeszcze stay alive, film też niezły i pewnie też krwawy, ale wy szufladkujecie z tego co widzę prawie wszystkie filmy które są brutalne. Jak się nie lubi tego typu kina to się nie ogląda i pisałem to już wiele razy.

ocenił(a) film na 10
dux

"Jak napisałem w innym poście, ten film jest ani straszny, ani obrzydliwy, ani zaskakujący.

Jest po prostu żenujący, obciachowy i zrobiony pod pieniążki, których nabije pewnie dużo, bo reklamowany jest jak "Hostel"- super krwa film.

Podobnie jak "Hostel" to jest totalna kaszanka, nie mam pojęcia jak nawet fan horroru może zachwycać się takim gównem.

Będą kręcić drugą część, hehe już nie zrobią takiej furuory, bo kto raz się na gównie przejedzie ..."

A co do ciebie gigin to też te argumenty są poprostu świetne. Wyssane z palca, nie próbujesz się do nich nawet odnieść, tylko piszesz jak zwykle to na filmwebie bywa gówno bo gówno i już. Fajnie masz.