Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81207
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Nie znacie się na dobrych horrorach. Ten film jest super! Najlepsza masakra od czasów... texańskiej masakry :) Spoko się go ogląda, momentami nawet zaskakuje a sceny z krwią? Boże to chyba normalne w tego typu filmach ! Te wasze tematy typu " Dużo krwi...nie oglądajcie tego!" są żałosne. Jeżeli boisz się "niewyobrażalnych ilości ketchupu , hehe" to po co to oglądasz. Powinni sprzeciwić się teraz wszyscy fani i znawcy horrorów. Rozumiem że 13 latka może się tego filmu bać, ale dlaczego innym zabrania tego oglądać. Moim zdaniem takie filmy wcale nie powinny być zakazane. Ktoś chce to ogląda a jak nie to nie!! Proste, ten film jest dozwoly od 15 lat, a dzieci go po kryjomu oglądają a potem sikają w nocy! Mnie ten film nie przestraszył ale byl bardzo fajny. Polecam ale tylko osobom powyżej 15 roku życia a nie dzieciaczkom :P:P:P Do dzieci: PRZESTAńXIE PISAć TAKIE BZDURY BO POJęCIA O HORRORACH NIE MACIE !!

ocenił(a) film na 1
Bartusss

Tak a Ty masz to swoje pojęcie ogromne, śmiać się chce. To mają być opinie o filmie a nie przechwałki kto się zna bardziej na kinie a kto mniej.

ocenił(a) film na 10
iza_21

śmać to sie chce z twojego pojęcia o horrorach. Nie wiesz dziewczynko że w horrorze może pojawiac się ta twoja straszliwa KREW ?? Jesli nie wiesz to po co, pytam oglądałaś ten film? Przecież wiedziałaś o czym on jest. Ja sie nie przechwalam tylko stwierdzam fakt. Ps. Obejżałam tyle horrorów że ci sie w głowie nie mieści więc mam prawo tak pisać. A jeśli ty pierwszy raz w życiu widzialaś taki horror to nie mamy o czym rozmawiać :P

ocenił(a) film na 10
iza_21

śmać to sie chce z twojego pojęcia o horrorach. Nie wiesz dziewczynko że w horrorze może pojawiac się ta twoja straszliwa KREW ?? Jesli nie wiesz to po co, pytam oglądałaś ten film? Przecież wiedziałaś o czym on jest. Ja sie nie przechwalam tylko stwierdzam fakt. Ps. Obejżałam tyle horrorów że ci sie w głowie nie mieści więc mam prawo tak pisać. A jeśli ty pierwszy raz w życiu widzialaś taki horror to nie mamy o czym rozmawiać :P

ocenił(a) film na 10
iza_21

ocenił(a) film na 1
Bartusss

przecież to był nudny melodramat.............

Bartusss

"śmać to sie chce z twojego pojęcia o horrorach. Nie wiesz dziewczynko że w horrorze może pojawiac się ta twoja straszliwa KREW ?? Jesli nie wiesz to po co, pytam oglądałaś ten film? Przecież wiedziałaś o czym on jest. Ja sie nie przechwalam tylko stwierdzam fakt. Ps. Obejżałam tyle horrorów że ci sie w głowie nie mieści więc mam prawo tak pisać. A jeśli ty pierwszy raz w życiu widzialaś taki horror to nie mamy o czym rozmawiać :P "

Zgadzam sie z Tobą, tylko widzisz koleżanka raczej nie wiedziała o czym film jest, stąd to jej wielkie oburzenie:p

ocenił(a) film na 10
joan_14

Nic dodać nic ująć, szkoda tylko, że nie którzy nie są wstanie dowiedzieć się za nim zdecydują się pójść do kina na co tak właściwie idą, bo przecież tego typu efekty w tym konkretnym podgatunku horroru są jednym z jego wyznaczników.

ocenił(a) film na 8
dux

Zgadzam się z poprzednikami. Nowe "Hills Have Eyes" jest bardzo dobrze zrealizowanym horrorem. Ma klimat, jest bezpardonowy i potrafi zaszokowac. Cieszy fakt, że pojawiają się tacy reżyserowie jak Aja, którzy nie idą na łatwiznę i nie robią horroru dla nastolatków, tylko starają się zrobic cos ciekawszego. Pokazał to już w Haute Tension i pokazał to w Hills Have Eyes.

ocenił(a) film na 1
Froot

Haha! A kto tu o krwi mówił? Akurat to bylo great.

ocenił(a) film na 1
Bartusss

martuss91 a TY jesteś ten rocznik co piszesz? 91? I Ty nam mowisz ''dzieci''? Weź pojechany jesteś ha!

ocenił(a) film na 10
iza_21

To było dobre... liczba 91 w nicku i już od razu po czlowieku jadą.. popierdoliło was już wszystkich? hehe.

ocenił(a) film na 10
iza_21

Pojechana to ty jesteś. Ja nie jestem nim. Jestem dziewczyną a mój nick brzmi martuss912 :P I weś sie umyj bo można mieć 10 lat a miec większe pojęcie o horrorach niż 90 letnia babka. Wiek nie ma nic do rzeczy. A ty platfusiku niby ile masz lat ze sie krwi boisz ?? :)

ocenił(a) film na 10
Bartusss

Naprawdę, od strony krytyki to te argumenty są ostatnio coraz bardziej powalające. Bez jaj.

ocenił(a) film na 10
iza_21

HA? Podnieca Cię to ?? Masz radoche że mam taki nick. No nie... nic dodać, nic ująć po prostu MASAKRA ! Nie będę się zniżać do Twojego poziomu , przemilczę to. OOoOo DOROSłA SIę ZNALAZłA! Ile Ty masz lat, że się tak obruszasz ??!!

Bartusss

Nie ma co sobie zawracać nią głowy. Opinie tejże koleżanki tutaj jak i w innym temacie, o czym miałam okazję sie przekonać, są po prostu zbyt płytkie (co to znaczy pojechany jestes?:p)jak na nasz poziom inteligencji. pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Bartusss

Ten horror jest naprawdę dobry, trzyma w napięciu, ale nie jest przerażający.
Jednak jak widać jest przeznaczony nie dla wszystkich widzów. Niektórzy bowiem są chyba zbyt wrażliwi na widok krwi, czy latających po ekranie wnętrzności z domieszką kanibalizmu. Dlatego też zanim zaczniecie oglądać jakiś film to przeczytajcie recenzje, przemyślcie czy nie wyda się wam zbyt brutalny, straszny i odrażający, a dopiero później zdecydujcie się czy iść czy nie. (Żeby potem nie dawać dennych komentarzy). Btw. Dzieciom Neo mówimy NIE http://dziecineo.prv.pl/ [dziecineo.prv.pl/]

ocenił(a) film na 4
Bartusss

martus dziecko, szczerze wątpię w to abyś w swym życiu widziała tak wieeeele horrorów i miała jakieś o nich pojęcie.

ocenił(a) film na 9
kinga_007

tinuviel mam tako samo wrażenie odnośnie martus... Założę się że sama ma 10-16 lat i jest po prostu kozakiem skoro ona obejrzała(tak się pisze ten TRUDNY wyraz dziecko) taki film. A co do filmu to jest naprawdę bardzo dobry.Trochę mi przypominał Wrong Turn ale zawsze można z przyjemnością popatrzeć na wbijanie kilofa w głowę:D

ocenił(a) film na 1
Bartusss

Martus91 :D buahahahaha 91 to rok twojego urodzenia? :D wiec jeśli tak ot podziwiam cie bo masz 15 latek to jesteś jeszcze dzieckiem hahaha dobre. Nazywając innych dziećmi masz na myśli swoich rówieśników? bo mój 12-letni brat jeszcze nie ogląda takich filmów.. no ale brawo za pomysł dziecko ;)
Swoją drogą skoro zaczołeś ten temat musisz być bardzo drażliwy na tym punkcie pewnie nie lubisz jak ktoś nazywa cie dzieckiem dlatego próbujesz urazić innych no ale cóż są ludzie i...

ocenił(a) film na 8
skt84

Nie ma co, wszyscy jesteście niesamowicie dojrzali... to jest forum filmowe nie wolna amerykanka więc przestancie się obrzucac miechem i na temat filmu piszcie.

ocenił(a) film na 10
skt84

Wręcz przeciwnie. Nikt nie mwi do mnie dziecko i nie chce nic odreagowywać. Nie baw sie w psychoanalityka, bo i tak ci to nie wyjdzie :P:P Mam 15 lat i co z tego ?! Nie chodzi mi o wiek, ale o to że ktoś ogląda horrory a potem pisze że boi się krwi. Masz satysfakcję, że mam 15 lat ?! I dobrze mam to gdzieś !! Nikt nigdy nie mówił do mnie dziecko :|" Masz rację są ludzie(np ja) i taborety( niektórzy) ale żeby sie klamką urodzić( jak ty )" ??!! Ale stary i biedny tekst. Nie stać cie na nic wiecej !!??

ocenił(a) film na 1
Bartusss

Po co wiecej twój komentarz wszystko tłumaczy ;p reszte osądzą inni :p. Satysfakcji nie mam bo przecież wiedziałem że mam racje takich jak ty jest dużo.. dorośniesz zrozumiesz :p

Bartusss

gdybyscie byli bardziej dojrzali nie obrzucali byscie sie miesem a rozmawiali kulturalnie i rzeczowo!!!!!

ja na temat tego remaku slyszalem w sumie same dobre opinie / od znajomych w realu/ wiec teraz sie przymierzam do ogladniecia z tad moj pobyt tutaj

jednak z tego forum naprawde nie mozan wyciagnac zadnych wnioskow co do filmu
i Zgadzam sie z tym ZE NIEPOROZUMIENIEM JESTNARZEKAC W HORRORZE NA ZBYT DUZA ILOSC KRWI - do jasnej cholery to jest horror wiem ze nie zawsze w horrorze potrzebna jest krew bo horror bez tego i moze sie obejsc ale niektorzy lubia ja stosowac i ogladac wiec co w tym zlego a druga sprawa to poddawanie horroru jakiejs wnikliwej ocenie - horror z zalozenia ma dostarczyc tylko "zabawy" - pozbawiajac fundamentalnej potrzeby - bezpieczenstwa

ocenił(a) film na 9
Bartusss

Film zajeb*sty ale czy to był horror? jak był na wielkim lajciku;)