Jeśli masz chociaż troszkę wrażliwości to daruj sobie ten film. Jest paskurdny. To nie horror, bo horror powinien zaskakiwać i straszyć. Naoglądałam się dużo filmów ale pokazywania tego powinni zakazać. Zamiast pomysłowości twórcy oparli się na naprawdę wrednych rodzajach krzywd jakie można wyrządzić człowiekowi. Serce wli Ci nie ze strachu ale ze złości że takie paskudne h/jstwo pokazują. Popłakałam się dwa razy, nie podobał mi się. Jeśli nie chcesz se zepsuć dnia i samopoczucia i nie zacząć myśleć o draństwach tego świata - nie oglądaj. Jedyne co mi się tam podobało to właśnie Doug, podnosił się po ciosach kilka razy. Ale reszta nie kwalifikuje się do kategorii dobrego filmu. Tylko obrzydza świat, i to mocno.
Mo i znowu... a kto wam wszystkim każe to oglądać?
A co do horrorów to wcale nie tylko za zadanie mają straszyć... boże! Jeden ma być klimatyczny, mroczny, niepokojący, a drugi ma szokować natłokiem gore, a wypowiedzi w stylu za dużo krwi jak na horror bo ma być straszny są ni na miejscu. Sto razy powtarzać ale wszyscy zawsze są mądrzejści, szkoda nerwów, bo dzisiaj się nic nie da przetłumaczyć.
Ps. dobrze, że nie widziałać filmów z przełomu lat 70/80 wtedy to dopiero było gore i filmy które mogły spatrzeć postrzewganie świata... włoskie kino kanibalistyczne... japońskie gore... przecież nawet filmy mistrza Argento mają wiele naprawdę drastycznych scen, że już o Fulcim nie wspomnę... Żal czytać takie głupoty, co kto lubi. Jak ktoś jst prawdziwym fanem horroru i slasherów przedewszystkim z pewnością oceni ten film pozytywnie, o czym świadczą setki przychylnych komentarzy na forach dla miłośników horrorów.
Że ktoś lubi horrory nie znaczy że ma się zachwycać każdym jak leci. Byłby w tym jakiś sens? A od tego ta strona jest by wypisywać tutaj wszelkie opinie. Również te powtarzające się. Ty nigdy nie zobaczyłeś filmu który Ci się ostatecznie nie spodobał, i nie obejrzałeś go mimo nie pasujących Twoim gustom opinii? Poznajesz kino w poprzez oglądanie czy czytanie opisów? Czasem ogląda się tylko po to by sprawdzić czy są słuszne. W tym wypadku większość jest słuszna. Więc koniec tematu.
Słuszne... zleży jak dla kogo, ja jestem miłośnikeim tego typu kina i mi film się podobał. Dobrze zagrany, momentami szokuje, klimat jest, dobrze dobrana ścieżka dźwiękowa i efekty gore - mam nadzieję że to już koniec epoki gównianych teen slasherów a horror wróci do odpowiedniej estetyki, do poziomu jeki mu się należy, Aja zmierza w tym kierunku już od początku i chwała mu za to.
I z tym się zgadzam, otworzyłeś mi oczy na inne aspekty, bo role faktycznie dobrze zagrane, zdjęcia też świetne, zawsze bardziej ciekawią horrory i inne tego typu z akcją dziejącą się na otwartej przestrzeni. Szokuje i odrzuca ale dla tych co lubią taką drastyczność to będą dodatkowe plusy.
Hunter nie rozumiesz, że niektórzy muszą obejrzeć film, żeby wyrobić sobie zdanie na jego temat. Czemu musisz pisać, że nie musiał/ła na to patrzeć. Zawsze już wiesz jakie co jest z góry nigdy nie sprawdzając wcześniej?? Powiedzmy tak zobaczył, skomentował i tyle, bo przecież ma prawo. A ktoś kto to przeczyta zanim obejrzy, nie musi kierować się opiniami! Ma swój rozum i chyba potrafi sformuować własne zdanie.
Fakt podajesz dobre argumenty, i widać, że znasz się na gatunku. Ale nigdy w życiu nie będzie sytucji, gdzie wszyscy będą mieć jednakowe zdanie. Jedni lubią to, drudzy co innego. Wiesz jak to jest...
Jedym się podoba to, innym tamto. Dla mnie osobiście ten film jest za mocny, za dużo tych makabrycznych scen i w ogole, sama krew się leje i leje. Ja tam wole takie horrory mroczne, tajemnicze, w ktorych nie chodzi tylko o zabijanie. Chyba mam za słabe nerwy na takie kino...
moim zdaniem najlepszy remake z gatunku horror od czasu...no wlasnie i tu mozna sie zastanawiac jeszcze zaden remake mi sie tak niepodobal...co prawda wedlug mnie niestraszy ale klimat i np. scena gwałtu...
Spojrzy prawdzie w oczy wspolczesne horrory sa do...
jednym slowem polecam.
pozdro.
pewnie oglądając ten film przypadkiem spojrzałaś w lustro. przykro mi że cię skrzywdził swiat mam nadzieje że wyjdziesz w koncu z domu i nie wstydz sie ze bedą mysleli ze uciekłas z tego flmu
uwaga, hunter i glizda to żałosne łajzy , co chwile jak sie pojawia post nie po ich myśli to zaraz próbują ludzi molestować swoim punktem widzenia, niestety to idioci
bo jak ci sie nie podoba to zamknij twój ryj i nie krytykuj, ty sie nie znasz na filmach i to nie jest moja wina ze jestes taka brzydka pewnie w dziecinstwie przejechał cię czołg
Jak to nie horror...? Slyszalas o cyzms takim jak slasher? Albo jak Gore? Pewnie to jest western bo sie dzieje na dzikim zachodzie albo komedia romantyczna.
PS. A bac to sie mozesz raka albo Aids...a to tylko film.
Piszesz - a to tylko film.. tylko że gwałt i inne temu podobne hu/jstwa to nie tylko fikcja twórców filmu.
Przemoc w filmach zawsze będzie, a cóż dopiero w horrorach. Jeżeli ktoś ma sobie psuć samopoczucie z tego powodu chyba lepiej nie oglądać:) A przecież wystarczyło spojrzeć na zdjęcie reklamujące film, które to przedstawia scenę gwałtu, przeczytać recenzje. Nie będę pisać byście tego nie oglądali, bo rzecz to ludzka, a zmusza zarazem ciekawość. Jedni są jednak bardziej, drudzy mniej wrażliwi na ludzkie cierpienie. Ale horror bez przemocy...? Hmm... jeśli ktoś takowy zna chętnie obejrzę:)
Miło poznać. Czy naprawdę nie widziałaś w żadnym filmie mocniejszej sceny gwałtu? Jeśli nie to chyba okazjonalnie oglądasz filmy.
"Jeśli to zdjęcie przedstawia scenę o której mówisz to ja jestem Primadonna ha!"
A więc Primadonno Ty chyba o innym filmie piszesz, ponieważ to zdjęcie właśnie tą scenę przedstawia, przynajmniej jej fragment. I przestań w końcu pisać o obrzydzeniu, ja idąc do kina wcześniej czytałam recenzję tego filmu i wiedziałam co będę oglądać. Skoro tak bardzo denerwuje Cię przemoc w FILMIE, nie oglądaj, albo zapoznawaj sie wcześniej z tym co oglądać zamierzasz. Bo zważ na to że jest to FILM, wszystko jest dla ludzi. I nie odpisuj mi czasem, że przecież tak jest w rzeczywistości etc. ponieważ my mamy tu do czynienia z FILMEM.
Haha! A patrząc na tę fotkę domyślasz się że taka będzie scena w filmie? Teraz się czepiasz drobiazgu a nie o to tu chodzi.
Moja droga nieuważnie mnie czytasz. Przecież pisałam, iż czytałam recenzje jak również opinie o tym filmie, ponieważ chciałam wiedzieć cóż bedę oglądać zanim zasiądę na sali kinowej:) Zwykle gdy wybieram się do kina tak robię. Co do zdjęcia pisałam, że przedstawia scenę gwałtu bo tak też jest, ale Ty chyba nie pamiętasz do końca sytuacji tej wyolbrzymianej przez Ciebie tutaj na tyle, że nazwałaś sie Primadonną:D Tobie przeczytanie wpierw takiej recenzji bądź opinii rzeczywiście by się przydało, i chyba nie tylko przy wyjściu do kina...
Wow pojechałaś. Brak słów. Zobaczyli fajny horror i jeden na drugiego jedzie. A to po to by pisać opinie a nie się gnoić. Załośni jesteście. BYE.
Wow pojechałaś. Brak słów. Zobaczyli fajny horror i jeden na drugiego jedzie. A to po to by pisać opinie a nie się gnoić. Załośni jesteście. BYE.
Ty Joan a powiedz mi jeszcze jak sie juz tak czepiasz tej biednej sceny gwaltu i tego ze nami ruszyla - czy w kazdym opisie filmu musi byc wzmianka o tej wlasnie scenie?? Ze niby we Wzgorzach bedzie to a to.. moze jeszcze napisac w ktorej minucie? Gdzie po pierwszym lepszym opisie widzisz ze to akurat ta scena? Ty to chyba czytasz cale tomy na temat filmu na ktory idziesz. To po co wogole chodzisz jak juz wszystko wiesz. Weź strzel sie w łeb i uszanuj zdania tych ktorym lekko posiadaly nerwy. Poza tym scenka podobnej tresci moze byc nakrecona na wieeele sposobow. Jedne rusza, drugie nie. Tylko piszemy ze tu byla PASKUDNA. I go/wno Ci do naszej opini. Ty masz swoja a ja swoja. Nara.
Heheh dobre... śmieszne są wypowiedzi osób które kompletnie nie znają się na horrorach :) The Hills Have Eyes to świetny film ! Wy chyba nie widzieliście naprawde "paskudnego" i brutalnego horroru buhehehe...
Ja się czepiam? Chyba się pomyliłaś, ponieważ to Ty zaczęłaś ten temat, i ciągle rozpisujesz się jakże Cię film zbulwersował. Wybierając się do kina czytam recenzje i opinie na temat filmu. Akurat w jednej z nich była wzmianka o gwałcie, więc tym samym dowiedziałam się wcześniej. Widzisz ja w przeciwieństwie do Ciebie nie chodzę do kina w ciemno, i nie wkurzam ludzi płytkimi odpowiedziami. Bo widzisz gnojenie osób tutaj nie jest na miejscu. A świadczy tylko o niskim poziomie Twojej inteligencji. Mam prawo wypowiadać się tutaj, ale nie zamierzam się marnować swój cenny intelekt na miernoty umysłowe.
Troche dziwie sie wam uważacie sie za "inteligentów" a przecież to nie Izy wina że wybrała sie na horror a obejrzała "slasher" lub "gore" przecież wszedzie piszą że to horror więc to nie jej wina.. a karcąc ją za to pokazujecie tylko ignorancje. Ile filmów było kijowo przetłumaczonych BA to dalej sie zdarza! zastanawiam sie co za debile siedza i wymyślają polskie odpowiedniki tytułów.. no a jak nie patrzeć panowie "inteligenci" spójrzcie na nazwe gatunku i podrapcie sie po główkach... i teraz pomyślcie że może Iza nie jest zwolenniczką krwawych jadek tylko dreszczyku emocji i napięcia jaki panuje w klasycznych horrorach :p jest różnica?
A no tak.. jeśli są dzieci które jeszcze sie interesują takimi makabreskami na ogrish.com pokazują jak np. ucinają łeb prawdziwemu człowiekowi to jest dopiero slasher.. miłej zabawy dzieci przed snem :D