Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Quentin Tarantino uznał "Wzgórza mają oczy" za najlepszy horror ostatnich lat. W tamtym roku czytałem z nim wywiad albo w "Kinie" albo we "Wproście" i stwierdził, że reżyser filmu, Alexandre Aja jak nikt potrafi budować atmosferę grozy.

użytkownik usunięty
Kamil0607

W sumie to się z nim zgodzę, Wzgórza mają oczy to mój ulubiony horror, ale tylko jedynka, bo dwójka to była totalna klapa

ocenił(a) film na 10
Kamil0607

Rzeczywiście ten film zrobił na mnie wrażenie. Dwójka trochę odbiega klimatem od jedynki, ale całość nawet dobrze się prezentuje :-)

ocenił(a) film na 6
adikkce

W każdym bądź razie film jest naprawdę mocny wiele takich brutalnych scen.

ocenił(a) film na 8
Kamil0607

Było tego tu nie pisać. Zaraz ktoś sprawdzi czy to prawda, ocena wzrośnie i film będzie w top100. Większość użytkowników nie ma własnego zdania, i opiera się o zdanie "znanych i lubianych". Skoro Tarantino mówi, że film jest dobry to musi być dobry. Zaraz wszystkie wystawione jedynki zamienią się w dziesiątki.
pzdr.

lukasz_beta

"Skoro Tarantino mówi, że film jest dobry to musi być dobry. "

Skoro Tarantino mówi, że film jest dobry... to znaczy że jest fatalny.

ocenił(a) film na 8
WujekAngelo

Jest to jeden z lepiej zrealizowanych filmów tego gatunku - GORE - nie mylić z horrorem - ostatnich lat.

ocenił(a) film na 8
Lady_von_Teschen

Z perspektywy czasu horror Aji jest jeszcze lepszy. Warto wspomnieć że oryginał (słabszy !!!) nakręcił sam Wes Craven. Także uczeń przerósł mistrza :)

lukasz_beta

lukas_beta jak coś ci się nie podoba to wstaw negatywny komentarz !

użytkownik usunięty
Kamil0607

mi się np nie podobało.:/
nic fajnego..
wstęp zanudzał..
nie było wgl tajemniczości..
kiepski scenariusz.:/
nie podzielam waszej opinii.

Kamil0607

Oglądanie tego filmu zakończyłem na "akcji" w przyczepie kempingowej - dalej nie było sensu. Sytuacja przedstawiająca ludzi w ekstremalnej sytuacji bez wyjścia i w obliczu brutalnej śmierci zaczęła nudzić już w Pile 2. Ludziom, którzy takie sceny lubią polecam dokumenty z II wojny zamiast "Piły", "Hostela", "Sadysty" czy "Wzgórza Mają Oczy", choć ekspertem w tej dziedzinie nie jestem (jak prawdopodobnie Tarantino).

Dla fanów tej tematyki mogę polecić "Zejście".