Na horrorach powinnam sie bać. Ten film mnie nie wystraszył, ale obrzydził (gwałt to przesada).
Zacznę od tego, że moja wypowiedz była krótka, ale sensowna. Jeżeli coś jest napisane tak, to nie trzeba tego rozwijać , bo wszystko jest jasne. Ty natomiat możesz się z tym nie zgadzać, bo to było tylko moje zdanie.
Dlaczego tytuł rozczarowanie ?? Bo film zapowiadał sie naprawde ciekawie ... ale potem przeobraził się w wielką, krwawą masakre z zakończeniem do przewidzenia. Był podobny do "Złego zakrętu", ale jednak gorszy ...
Do tego typu filmów powinni stworzyć nowy gatunek. Proponuje HORROR MASAKRA i tu bym zakwalifikowala pare filmów np. Piła, Hostel itd. Widząc wtedy w opisie taki gatunek, wiedzialabym czego się spodziewać.
Jednak ja jestem zwolenniczka takich horrorów, co bardziej straszą niż obrzydzaja (gatunku mieszanego - horroru i thrillera) np. Amityville , Opętanie, Stygmaty, Egzorcyzmy Emily Rose, Co kryje prawda itp
Co do Twojego pierwszego posta to zawsze wiem na co chodze do kina. Wzgórza oglądalam na DVD :)
Filmy, które wymieniłaś to nie mieszanka horroru z thrillerem tylko podgatunek horroru zwany ghost story. Natomiast to co pisałaś wcześniej czyli "HORROR MASAKRA" to tak zwane slashery albo gore. Zgadzam się z Tobą w 100% że powinno się dokładniej klasyfikować horrory, tak jak to zrobiony np z komediami lub dramatami.
konkretnie to te horrory okresla sie raczej jako Surviavale, a okreslenie "Horror Masakra" jest bardziej smieszne niz madre...a juz jesliby spojrzec na THHE dokladniej, to jest to survival-slasher, jesliby okreslac podgatunek z dokladnoscia zegaraka szwajcarskiego...a tak poza tym to dobry film po prostu...:)
Hmm wydawało mi się, że określenie Survival horror tyczy się gier komputerowych typu Silent Hill, Resident Evil, System Shock itp. Ale jak to powiedział pan z KMN "nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem" :)
Pozdrawiam.
survival-horror a surviaval slasher, to roznica:):):):) jesli wiesz czym jest w kinie grozy survival, to sam sobie na to pytanie odpowiesz...
tez pozdrawiam