Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81206
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 4

Na horrorach powinnam sie bać. Ten film mnie nie wystraszył, ale obrzydził (gwałt to przesada).

ocenił(a) film na 10
nikamika

Widać nie wiesz na co idziesz do kina, w ciemno chodzisz no nie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
phil_anselmo

D O K Ł A D N I E, mamy podobne zdanie. Bravooo ;-)

nikamika

film beznadzieja, zgadzam sie z Tobą nikamia w 100% :-)

ocenił(a) film na 1
Kojakowo

oczywiście,ze jest beznadziejny , nudny , denny , głupi i żałosny

ocenił(a) film na 4
dux

Zacznę od tego, że moja wypowiedz była krótka, ale sensowna. Jeżeli coś jest napisane tak, to nie trzeba tego rozwijać , bo wszystko jest jasne. Ty natomiat możesz się z tym nie zgadzać, bo to było tylko moje zdanie.

Dlaczego tytuł rozczarowanie ?? Bo film zapowiadał sie naprawde ciekawie ... ale potem przeobraził się w wielką, krwawą masakre z zakończeniem do przewidzenia. Był podobny do "Złego zakrętu", ale jednak gorszy ...

Do tego typu filmów powinni stworzyć nowy gatunek. Proponuje HORROR MASAKRA i tu bym zakwalifikowala pare filmów np. Piła, Hostel itd. Widząc wtedy w opisie taki gatunek, wiedzialabym czego się spodziewać.

Jednak ja jestem zwolenniczka takich horrorów, co bardziej straszą niż obrzydzaja (gatunku mieszanego - horroru i thrillera) np. Amityville , Opętanie, Stygmaty, Egzorcyzmy Emily Rose, Co kryje prawda itp

Co do Twojego pierwszego posta to zawsze wiem na co chodze do kina. Wzgórza oglądalam na DVD :)

nikamika

Filmy, które wymieniłaś to nie mieszanka horroru z thrillerem tylko podgatunek horroru zwany ghost story. Natomiast to co pisałaś wcześniej czyli "HORROR MASAKRA" to tak zwane slashery albo gore. Zgadzam się z Tobą w 100% że powinno się dokładniej klasyfikować horrory, tak jak to zrobiony np z komediami lub dramatami.

PaczEgg

konkretnie to te horrory okresla sie raczej jako Surviavale, a okreslenie "Horror Masakra" jest bardziej smieszne niz madre...a juz jesliby spojrzec na THHE dokladniej, to jest to survival-slasher, jesliby okreslac podgatunek z dokladnoscia zegaraka szwajcarskiego...a tak poza tym to dobry film po prostu...:)

slepy

Hmm wydawało mi się, że określenie Survival horror tyczy się gier komputerowych typu Silent Hill, Resident Evil, System Shock itp. Ale jak to powiedział pan z KMN "nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem" :)
Pozdrawiam.

PaczEgg

survival-horror a surviaval slasher, to roznica:):):):) jesli wiesz czym jest w kinie grozy survival, to sam sobie na to pytanie odpowiesz...
tez pozdrawiam

slepy

Nie było żadnego pytania więc nie mam na co sobie odpowiadać :)
Dobra, nie kłócę się, chociaż mimo wszystko jak dla mnie określenie survival-slasher jest takie dziwne trochę.
Pozdrawiam ponownie :)