Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Słabiutki ...

ocenił(a) film na 3

Film mało przerażający , momentami śmieszny. Zachęcam do obejrzenia tego filmu raz na małym ekranie ,bo kupno biletu jest za dużym ryzykiem :).
Polecam go ,,młodszej" widowni i fanom horrorów typu Wrong Turn-Droga Bez Powrotu albo Creep-Lęk , we wszystkich tych horrorkach straszyć widza mają zmutowane ekoludki ;D .

ocenił(a) film na 2
Frg

Ja tego syfu nie polciłbym nawet na komorce ogladac.. ;)

Ale co do poziomu filmow to masz rację - jak komuś się podobal gniot typu Droga bez porotu to ten się wpisuje w dokładnie itę samą idiotyczną konwencję.

ocenił(a) film na 10
fidelio

Sam jesteś idiotą. Widać, nie lubisz zbytnio horroru, bo ten film ma wszystko co dobry horror mieć powinien.

ocenił(a) film na 2
dux

hunter myslisz się, bo ja barzdo lubię horrory. Ale indolencji, głupoty i braku pomysłów nie jestem w stanie wybaczyć tym cwiercfilmowcom, co robia takie gnioty.
Chcesz doskonałe horrory - to obejrzyj Lśnienie Kubricka, Coś Carpentera, Noc zywych trupów Romero, Evil Dead 2 Raimiego, Ptaki Hitchocka, W paszczy szaleństwa Carpentera, Dziecko Rosemary Polańskiego.

Wiec albo te filmy powyzej nie są horrorami, albo ty się mylisz. Co takiego dobrego maja według Ciebie Wzgorza?
Bo filmy, które ci podałem są horrorami znakomitymi i nie mają absolutnie nic wspolnego ze Wzgorzami.

ocenił(a) film na 10
fidelio

Człowieku, oglądałem te wszystkie filmy i zgodzę się z tobą w jednym, rzeczywiście są znakomite. Tylko, że widzisz - Z twórczości Carpentera najbardziej lubię Halloween, zaś evil dead 1 jest wg. mnie lepsze od evil dead 2 które było juz lekkim pastiżem. Z kolei jeżeli chodzi o monster movies, gdzie zabójcami są zwierzęta, to od ptaków wolę szczęki Spielberga. Zaś jeżeli chodi o Romero, to z całej trylogii moim zdaniem najlepszy jest świt.. Tak więc gusta mamy inne.

Widzę, że z tobą da się przeprowadzić sensowną dyskusję, więc wymienię ci co sprawiło, że HHE to moim zdaniem jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat:
1) Klimat. Pustynia i na pozór opuszczona osada zbudowały klimat, klimat zaszczucia i odosobnienia od reszty świata.
2) Moim zdaniem bardzo dobre aktorstwo, nie zauważyłem na twarzach aktorów sztucznych min, czy udawanych emocji
3) Świetnnie pokazane przekształcenie sie ofiary w myśliwego
4) Jeden z niewielu reżyserów, który nie boi się pokazać scen gore w dzisiejszym kinie (i nie jest to film undergroundowy, tylko skierowany na ekrany kin)
5)Film trzyma w napięciu
6)Pomimo, że jest brutalny, nie jest to bezsensowna sieczka. W końcu mamy jeden atak i potem - następne brutalne sceny zaczynają się dopiero, gdy gość szukając swojego dziecka zwraca na siebie uwagę kanibali
7)Muzyka
8)Zdjęcia

Te czynniki sprawiły, że film ten tak bardzo mi się spodobał.

Jeżeli moją poprzednia wypowiedzią cię obraziłem to sory, ale wczoraj byłem strasznie wkurzony, bo z niektórymi tutaj nie da się prowadzić dyskusji, w końcu sam wiesz jak jest.