Wzgórza mają oczy CZY Droga bez powrotu ?? I uzasadnij to.
Trudno mi ocenić bo po obejrzeniu "Wzgórza mają oczy" mam jakiś uraz do tego filmu. Oglądałam go jakiś czas temu i być może byłam wtedy przewrażliwiona, ale źle wpłynął na moją psychikę i opinie o nim. Żeby obiektywnie porównać musiałabym obejrzeć go jeszcze raz. Ale póki co, uważam, że "Droga bez powrotu" lepsza. Chociaż sądze, że nawet powtórne obejrzenie WMO nie zmieni mojego zdania ;)
:) A powiedz dlaczego akurat porównanie tych dwóch filmów? Ze względu na tych kanibali? ;) Niestety teraz takich horrorów jest dużo i robią się nudne, ale Droga Bez Powrotu wyjątkowo mi się podobała.
Tak właśnie ze względu na kanibali,ze względu na tą samą sytuacje czyli że samochód rodzinie został uszkodzony w WMO i DB nastolatkom i też w nieznanym miejscu.
A oglądałeś DB 2 ???
Widziałeś może 'Zejście'? Co prawda historia jest trochę inna bo nie ma tu żadnego uszkodzenia samochodu i znalezienia się przez głównych bohaterów na odludnym miejscu, ale są także ludożerne stworki :D I film całkiem dobry ;)
Jak już to 'oglądałAś' ;) Nie, jeszcze nie oglądałam. A polecasz? ;)
Tak Widziałem i bardzo słaby,przez większość filmu nic sie nie dzieje no ale jak coś się w kącu zaczyna dziać to całkiem całkiem.
A wiesz będzie Zejście 2 !!
Ja nie oglądałem DB 2,myślałem że morze ty oglądałeś to byś mi wtedy coś powiedział o niej.
Według mnie nie był zły, tylko te stworki to mało oryginalne :D Więc nic rewelacyjnego.
Heh ;) No niestety jeszcze nie widziałam. Może nad tym pomyśle, póki co mam dość horrorów ;D
Mnie bardziej do gustu przypadła "Droga bez powrotu" tudzież "Zły skręt";) po pierwsze - więcej się działo, po drugie - fajniejsi aktorzy (zwłaszcza E.Dushku i K.Zegers), a po trzecie - "WMO" trochę się ciągło:/ zresztą "Drogę bez powrotu" widziałam wcześniej, więc podczas seansu WMO od razu nasunęło mi się to skojarzenie do Drogi.. ale ogółem oba filmy mi się spodobały.
Hm...trudne pytanie, to znaczy, nie samo w sobie, ale po prostu uwielbiam "Wzgórza mają oczy" Cravena z 1977 roku ze zjawiskowym Michaelem Berrymanem, a nowa wersja "Wzgórz" sprawiła, że chciało mi się to śmiać to płakać.
Biorąc pod uwagę, że nie cierpię remake'u "WMO", to postawię na "Drogę bez powrotu". Film trzyma w napięciu, scen gore jest mało, dzięki temu nie jesteśmy na siłę oszałamiani hektolitrami krwi i kilogramami mięcha, a sama konstrukcja psychologiczna kanibali jest niczego sobie - nie zdradzają najmniejszych ludzkich emocji (no, mają swego rodzaju poczucie humoru, ale na tym koniec), nie mówią a jedynie bełkoczą i na szczęście nie myślą o umilaniu sobie życia tudzież przedłużaniu gatunku kosztem bohaterek.
Zdecydowanie lepsze są "Wzgórza...". Nie wnikam w to który film powstał najpierw [jeżeli chodzi o pierwowzór to dla obu był to oryginał Wesa Craven'a], ale "Wzgórza mają oczy" są lepiej skonstruowane fabularnie, praktycznie ani na moment nie nudzą [co zdarzało się "Drodze bez powrotu"] i , co najważniejsze dla horroru, remake Craven'a mocniej kopie. Włączcie sobie oba filmy wieczorem i poczujecie o czym mówię :D
Jak dla mnie lepsza "Droga bez powrotu" - może dlatego, że oglądałem ją już dawno temu i oglądając WMO porównywałem go do DB. Droga bardziej trzymała mnie w napięciu, bardziej podobały mi się sceny morderstw, akcja toczyła się prawie przez cały film, a WMO rozkręciło się dopiero w 40min. Mam zamiar oglądnąć w najbliższym czasie drugie części obu filmów, mam nadzieję, że się nie zawiodę:)
Oba filmy są dobre, ale "Droga bez powrotu" trzyma bardziej w napięciu, choć jest za krótki, mógłby być chociaż o te 20~ minut dłuższy, poza tym niektóre sceny są troszkę denerwujące (zachowanie ludzi) oraz taki jakby śmiech tych "potworów" :s Mógłby zabić i odejść, a nie jeszcze się głupio śmiać, mając gdzieś to co zrobił.
Gdybym jednak porównywał drugą część Wzgórza mają oczy do Droga bez powrotu, zdecydowanie wyżej oceniłbym "WMO 2".
Droga bez powrotu poniewaz nie jest kiczowaty i mozna sie bać przy tym filmie, a Wzgorza maja oczy??? hahahaha :D wiecej sie smialem niz balem.
Wdłg mnie wzgórza mają oczy jest lepsze, chociażby o 1 punkt. ;] może zna ktoś podobe filmy do wgm albo droga powrotna? tytuły prosiłabym podawać na adres e-mail niunia3699@wp.pl .z góry dziekuję.
Do "Airelle"
Żaden ;)
Oba są nudne i przewidywalne!!!!!!!!!!!!!!!!
To nie znaczy że jak ci się te dwa filmy nie podobają to nie możesz ocenić który jest lepszy bo spokojnie możesz ocenić.
I nie wiem co cię w tych filmach nudziło ,chociaż przyznam może nudzić początek WMO ale tak to jest ciekawy a jeśli chodzi o DBP to w ogóle nic nie było nudnego.
Wiesz, sprawa gustu.
Ale skoro ani jeden ani drugi nie spodobał mi się, czy to znaczy, że nie mam prawa głosu?
Do "Airelle" nie no , oczywiście że masz prawo gustu.
Wystarczyło napisać -" Nie ocenie który film jest lepszy ponieważ uważam że oba są takie same".
Pozdrowiam.
Oczywiście
POZDRAWIAM.
Za szybko nacisnąłem Wyślij a nie do konnica sprawdziłem czy są jakieś błędy.
do matrix2029. otoz wszystko-chocby ryje tych kanibali. bez kitu mogli sie lepiej postarac o charakteryzacje ;/