Moim zdaniem film był męczący i ohydny. Oglądając film raz zamknęłam oczy żeby nie patrzeć na tego spoconego potwora z wielką głową na wózku inwalidzkim. Ohyda ,fuu , nie straszny.
Tak , ale wtedy kiedy zdarzył się ten moment oglądałam akurat plecami. Ale to także. Dzięki.
Oj tak, co do Martyrs to się zgadzam. Okropny i zryty. Ale coś mnie zaciekawiło bo cały obejrzałem :) W sumie z Hostelem też masz rację :)
Nie straszny, nie zabawny, po prostu obrzydliwy. Podzielam Waszą opinię. Kompletna strata czasu.
Uwaga możliwy spoiler! film oglądałam naprawdę jakiś czas temu i nie jestem niestety w stanie powiedzieć dokładnie,w którym momencie, ale jestem przekonana, że była scena kiedy te mutanty wdarły się do przyczepy i jeden z nich zaczął dobierać się do tej blondynki.
Uwaga możliwy spoiler! Nie byłam w stanie obejrzeć całego filmu, bo jest po prostu zbyt brutalny dla mnie. Ohydną sceną jest ta, w której jeden z mutantów ssie mleko z piersi. Poważnie jestem mięczakiem i nie wytrzymałam a to był początek..
Ten film jest dla mięczaków. Dla prawdziwych hardcorów polecam Srpski Film. Tego filmu nawet ja nie skończyłem oglądać :(
Wiem,że takowy istnieje. Próbowałam go obejrzeć..ale jestem mięczakiem i naleśnikiem i czekam na właściwy moment aby go dokończyć. Przebrnęłam przez "Salo" i "Canibal H." to chyba dam radę. Ostatnio widziałam "Ludzką Stonogę". Jest tak głupi,że aż fajny. O dziwo (chyba ! ) czekam na kolejną część.
Widziałem wszystkie pozycje, z tych trzech najbardziej mnie poraził Cannibal Holocoust - pewnie ze względu na sposób kręcenia scen.
Też przebrnęłam przez te filmy i teraz z perspektywy czasu żałuję, bo oglądanie takich filmów chyba znieczula, nic na mnie wrażenie już nie robi, nawet srpski film (chociaż jeszcze jako tako). O a jeśli nie widzieliście, a widzę, że poniekąd gustujecie, polecam Visitor Q
Żaden z wymienionych tu filmów nie doprowadził mnie do jego wyłączenia, czy nawet zamknięcia oczu. Nie wierzę, że były one aż tak mocne dla Was O_o. "Nawet" Srpski film.
Tak oglądałam ten film kilka miesięcy temu i do dziś nie mogę wybić go sobie z głowy :( Tylko dla osób zaawansowanych w takim klimacie ;)
to może skoro był wg ciebie to napiszesz , w której minucie bo ja jakoś oglądałam uważnie i nic nie zauważyłam
No fakt z tym gwałtem to przesadzili!!! Ale horror bardzo dobry ;) Wcale nie byłbym specjalnie zaskoczony jakby na plakacie było jak była premiera na faktach autentycznych !! Tyle jest prób jądrowych co nawet nie wiemy...
1-ten film to nie tylko jest obrzydliwy tylko po prostu głupi (zaraz napiszę dlaczego)
2-wszystkie części "smakosza" polecam super sprawa 5 razy sensowniejsze od wzgórz
3-niestety jak dobrze pogrzebiesz w literaturze (a nawet w internecie) to można znależć coś takiego jak pełną listę prób jądrowych w US i A czyli gdzie wybuchło, z jaką siłą, kto to przeprowadzał, po co a więc pomysł że jakaś amerykańska organizacja chcę zrzucić bomby na małe miasteczko górników a ci zamiast grzecznie brać odszkodowania i jechać na florydę lub do kaliforni to jest czyste SF i na faktach to raczej nie było
pozdrawiam
Czytając wasze komentarze śmiało stwierdzam że powinniście zabrać się za modę na sukces a nie horrory.. Nie macie pojęcia chyba czym jest obrzydliwy horror ;p
A może uważamy po prostu,że horror jak definicja wskazuje ma być straszny(chociaż trochę). ;p
To zależy od klimatu i kilku innych czynników.
No i, wykształciły się różne rodzaje horroru.
Zombie (Resident evil, świt żywych trupów itd)
Morderca człowiek (martwy krzyk)
Zabijająca.. zaraza? bakteria (śmiertelna gorączka)
Gore, czyli krew i flaki (zombie SS...)
Itp, itd
Lubię Emily i chciałam obejrzeć ten film ze względu na nią ale mnie p0rzekonaliście. Nie cierpię obleśnych horrorów. Lubię czasem popatrzeć na te straszne i się pobać troszkę, ale "nowoczesny" styl mnie jakoś nie kręci.
Raz to dziadostwo oglądałam ze znajomymi. Dziś robię podejście drugie sama, ale znając swoją awersję do obrzydliwości i takiej brutalności to wymięknę lada chwila. Jak na razie ocena 3/10, może coś się zmieni.
Ja wyłączyłem po niecałej godzinie oglądania nie dlatego że był ohydny (mam mocne nerwy mogę oglądać praktycznie wszystko) tylko dlatego że posiadał wręcz tandetne i komiczne sceny. Nawet nie chce wiedzieć jak się skończył.