Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Niech mi ktoś poleci jakieś dooobre horrory na wieczór z przyjaciółką. ;D

ocenił(a) film na 10
Stokrotka91

ale tak konkretnie, jaki rodzaj horrorów preferujesz?

Ekstrema, ghost stories, slashery... łamańce gatunkowe... czy co? ;)

dux

Hmm... wszystkiego po trochu:) przychylam isę jednak do ghost stories ;P żeby były straszne, ale nie ochydne ;D

ocenił(a) film na 10
Stokrotka91

Podłączę się do twojego tematu ....

dux, a może i mi coś polecisz ... ja lubię slashery ...

ocenił(a) film na 10
fionka22

Z Ghost stories - ringu (seria, jedynka najlepsza oczywiście), Ju-on the grudge 1 i 2 (wersje TV również bdb), Locker jest niezły, Phone, Dark Water też mus absolutny, a i One missed call jako pastisz podgatunku wypada świetnie, do tego "Pulse" może... z Tajlandii - Shutter i the Eye, Z Korei Pd polecam Czerwone pantofelki, Wiolonczelę, może Tale of two sisters (ale to już stricte połączenie horroru i dramatu - tego drugiego całkiem tutaj sporo). Tyle z podstaw - oczywiście nie bawimy się w amerykańskie przeróbki.

Ze slasherów - Piątek trzynastego 1-3, Halloween 1,2,4,5,6, Koszmar z ulicy wiązów 1-3 Texas chainsaw massacre 1,3, remake, sequel, House of 1000 corpses Zombiego, madman, toolbox murders, maniac, prom night... poszukaj starych zapomnianych rzeczy, szczególnie w latach osiemdziesiątych

Teenage slashery (te co da sie obejrzeć) - koszmar minionego lata, następnego, seria Krzyk (dwie kolejne części od biedy), miejskie legendy, wishcraft

Z połączeń slashera ze survivalem - Wrong turn, Hills have eyes (stare i nowe), just before dawn, rituals...

ocenił(a) film na 10
dux

TCM prequel miało być (sequela Hoopera omijaj szerokim łukiem)

ocenił(a) film na 10
dux

dux dzięki :]. na pewno coś niedługo obejrzę.

dux

dzięki, dzięki :) r=trzeba sobie oglądnąć kilka horrorów ;D

dux

dzięki, dzięki :) trzeba oglądnąć kilka horrorów ;P

ocenił(a) film na 7
Stokrotka91

Zdecydowanie "droga bez powrotu" jest super! Cos podobnego do "wzgórza mają oczy". Mi podobał się też "kiedy dzwoni nieznajomy", ale raczej nie jest on straszny. Zaś po "28 dni później" bałam się wyjść na ulicę, bo byłam przekonana, że zaatakują mnie żywe trupy :).

katasia1

Ja polecam "Delikatna" - świetne ghost story.

Z filmów ociekających krwią to "Martwica mózgu" - film kultowy, w jednej scenie zużyto 300 litrów sztucznej krwi. Osobiście bardziej oglądałem ten film w stopniu czarna komedia.

I mój lider: "Silent Hill" - nie wszystkim się podoba, ale ma to coś - KLIMAT!!

ocenił(a) film na 9
ZBOGEY

ja polecam:

"egzorcysta" {czesc 1)
"lśnienie"
"jeepers creepers"

jezeli lubisz slashery (jak ja) to polecam:
"psychoza"
"koszmar z ulicy wiązów"
"piątek 13"
"duch"
"egzorcyzmy emily rose"

ale na wieczór "Z PRZYJACIOLKA" nie polecam horrorow, bo i tak bac sie nie bedziecie.Polecam filmy gangsterskie(gatunek:gangsterski), najlepiej z Joe Pesci, Robert DeNiro!

James Bond tez bedzie swietny na wieczor.

ocenił(a) film na 9
ZBOGEY

ja polecam:

"egzorcysta" {czesc 1)
"lśnienie"
"jeepers creepers"

"psychoza"
"koszmar z ulicy wiązów"
"piątek 13"
"duch"
"egzorcyzmy emily rose"

ale na wieczór "Z PRZYJACIOLKA" nie polecam horrorow, bo i tak bac sie nie bedziecie.Polecam filmy gangsterskie(gatunek:gangsterski), najlepiej z Joe Pesci, Robert DeNiro!

ocenił(a) film na 9
ZBOGEY

ja polecam:

"egzorcysta" {czesc 1)
"lśnienie"
"jeepers creepers"

"psychoza"
"koszmar z ulicy wiązów"
"piątek 13"
"duch"
"egzorcyzmy emily rose"

ocenił(a) film na 9
ZBOGEY

ja polecam:

"egzorcysta" {czesc 1)
"lśnienie"
"jeepers creepers"

"psychoza"
"koszmar z ulicy wiązów"
"piątek 13"
"duch"
"egzorcyzmy emily rose"

ocenił(a) film na 9
ZBOGEY

ja polecam:

"egzorcysta" {czesc 1)
"lśnienie"
"jeepers creepers"

"psychoza"
"koszmar z ulicy wiązów"
"piątek 13"
"duch"
"egzorcyzmy emily rose"

ocenił(a) film na 9
ZBOGEY

ja polecam:

"egzorcysta" {czesc 1)
"lśnienie"
"jeepers creepers"

"psychoza"
"koszmar z ulicy wiązów"
"piątek 13"
"duch"
"egzorcyzmy emily rose"