Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81206
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Taki właśnie powinien nosić tytuł ten "wybitny" obraz. Żadnych nowych pomysłów , zero innowacji , wogóle się nie bałem, zero klimatu -PARANOJA!! Po co kręci sie takie filmy -które poza emanowaniem przemocy -nie mają nic do zaoferowania. Jedyny plus to rola BESTIi -psiak dobrze zagrał :).NIE OGLĄDAĆ -mało tego ,omijać z daleka !!

ocenił(a) film na 7
Wyszu_r

Twój komentarz jest wybitnie głupi :P:P:P:P

'Po co kręci sie takie filmy -które poza emanowaniem przemocy -nie mają nic do zaoferowania."

Po to żeby można się było śmiać z takich ludzi jak Ty :P

"Żadnych nowych pomysłów , zero innowacji , wogóle się nie bałem, zero klimatu -PARANOJA!! "

Kiedy ostatnio widziałeś jakiś innowacyjny horror, nie powielający schematów z innych filmów grozy?? Prosze o konkretny tytuł........ciekawe czy coś wymyślisz (sądząc po tytule rzadno Ci się zdarza myśleć :P)

"Jedyny plus to rola BESTIi -psiak dobrze zagrał :)."

Może nie jedyny ale faktycznie piesek zagrał bardzo dobrze :):):) Bestyjka to mój faworyt do oskara :):):):)

"NIE OGLĄDAĆ -mało tego ,omijać z daleka !! "

Ogłądać!!! Choćby po to aby podzielić się z nami krytyką na temat tego filmu :D

ocenił(a) film na 1
_EemuU_

Jako że uznano mnie za użytkownika pozbawionego dobrego smaku i prostaka, ponieważ użyłem słowa DUPA w tytule i nie zamieściłem żadnej "sensownej argumentacji dotyczącej tego obrazu.Postanowiłem odpisac. Podtrzymuje swoją opinie i napisze to raz jeszcze film jest nie warty innego okerślenia niż do DUPY !! A jeśli chodzi o jakieś innowacje to owszem zdażały sie i to całkiem nie dawno w filmach grozy.Chyba że uznasz 1999 czy 2002 rok za odległe czasy.Mam tu na mysli filmy Hideo Nakaty "Ringu"(czy też "Ring" jak kto woli) tudzież "Dark Water" Całkiem klimaciarskim filmem był rówież tajlandzki Shutter ( kino grozy - moralnego niepokoju :). Abys nie zarzucił mi wyszczególnienia tylko i wylącznie azjatyckich produkcji , to wymienie także "Teksańską Masakre Piła Mechaniczną"(druzgocąco lepiej zrealizowany remake niż "wzgórza") nie innowacyjną ale trzymającą w napięciu , z dobrą muzyką i paranoicznym klimatem,podobnie jak Wrong Turn(brak mu innowacji - ale robi swoje czyli uwywnętrznia gęsią skórke na ciele)Warto rówież wspomniec o "Silent Hill"(podobno inspirowany "Drabiną Jakubowa"-na marginesie "Drabinę" warto zobaczyc) oraz "W paszczy szaleństwa" -świetny klimat, wszechobecna groza , rewelacyjne nawiązanie do prozy C.Barkera i Lovecrafta, oraz bardzo dobra rola Sama Neila. O klasyce pisał już nie będe -skupiłem sie na latach 1990/2006. Każdy z wymienionych filmów emanował przemocą ale robił to w znacznie inteligentniejszy sposób niz "nie warte tej dyskusji" "Wzgórza..." Więc jeśli podoba Ci sie ten film, Twoja sprawa według mnie jest do Dupy :) A myślec mi sie zdarza. A kiedy już myśle np. o takich ludziach którzy bronią w wyżej wymieniony sposób wybitnych "wzgórz" to mi sie chce śmiac :) więc darujmy sobie tą dyskusje i pośmiejmy sie razem :) z siebie... Ale pamietaj ten sie śmieje kto sie śmieje ostatni :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Wyszu_r

Ja Cie rozumie, że Ci się film nie podobał...że jest do dupy itp. Masz swoje zdanie, ja mam swoje........więc temat zakończmy :):):):)

ALe (musze coś napisać jeszcze:P) jedak ciężko znaleść slasher, który by był innowacyjny.......to musisz przyznać bo ja sam napisałeś "Wrong Turn" to film bez innowacji ale spełniający swoje zadanie, a "Teksańska..." to może i dobrze zrealizowany ale jednak odgrzewany kotlecik tak jak (wybitne) :P:P:P:P:P "Wzgórza" (hahahaha)

No to teraz możemy się śmiać (HaHaHaHaHaHa)

ocenił(a) film na 10
Wyszu_r

Tak, a ten teamt powinien nosić tytuł: moja wypowiedź jest do dupy. Na następny raz motywuj sensownie swoją wypowiedź.

ocenił(a) film na 1
Wyszu_r

Madrosci kolegow nie jestes w stanie przebic... Oni kochaja sie w tym filmie i nie pozwola zle sie na jego temat wypowiedziec.

ocenił(a) film na 9
tytus_w

"Mam tu na mysli filmy Hideo Nakaty "Ringu"(czy też "Ring" jak kto woli) tudzież "Dark Water" Całkiem klimaciarskim filmem był rówież tajlandzki Shutter ( kino grozy - moralnego niepokoju :)."
"Warto rówież wspomniec o "Silent Hill"(podobno inspirowany "Drabiną Jakubowa"-na marginesie "Drabinę" warto zobaczyc) oraz "W paszczy szaleństwa" -świetny klimat, wszechobecna groza , "

Może dobrze nie przeczytałem w poprzednim poście ale, eemuu prosił cię o innowacyjne filmy, a ty dajesz take przykłady innowacyjnych filmów. No dobrze, powiem ci dlaczego te filmy NIE są innowacyjne:

Ringu, tak samo jak Dark Water, jest na podstawie powieści Kojiego Suzuki, na dodatek czerpie garściami z filmu "Zemsta po latach"

Shutter, no weź mnie nie rozśmieszaj co jest takiego innowacyjnego w tym filmie, kolejny horror z duchem czarnowłosej dziewczynki.

Silent Hill, i znowu ta dziewczynka, jest na podstawie gry więc, pomysł na "SH" też nie jest nowy

Syaimaral_sama

Wyszu.r słońce wiesz co to jest slasher? :) To ja bym cię prosiła o wymienienie właśnie slasherów z lat 2000-2006 (nie napiszę z ostatnich, bo cofniesz się do 1990 roku :D), które są takie innowacyjne.

Trzeba mieć jakieś pojęcie o typach gatunku, bo każdy reprezentuje coś innego.

Pozdr. :)