Niestety film pozbawiony rownowagi... beznadziejna fabula i klimat... procz krwi i troche oklepanych scen gore nie ma nic do zaoferownia - strata czasu...
Możesz rozwinąć? Wiesz, tak właściwie to twoja wypowiedź niewiele wyjaśnia. Beznadziejna fabuła... Dlaczego? A ze stwierdzeniem beznadziejny klimat jest coś nie tak. Klimat jest albo go nie ma, ale przymiotnik beznadziejny w odniesieniu do klimatu jest troszkę...
Oklepanych scen gore... Co to są dla ciebie oklepane sceny gore?
"tylko zjebanemu Hunterowi przypadł on do gustu"
Nie, wyobraź sobie, że nie tylko mi. I weź sobie w końcu daj na wstrzymanie i łaskwie zejdź z mojej osoby.
Bardzo ciekawa teoria. I co? niby ironiczne to miało być? Masz zwichnięte poczucie humoru. Z resztą koniec, z debilami wiecej nie gadam.
----pignon----Nie po prostu film sie podoba ludziom (zresztą filmy robi się dla ludzi ćwoku). PRZELITEROWAĆ?? Chociaż nie.......poproś mamusie albo tatusia aby Ci to przeczytali i wyjaśnili bo widać, że albo jesteś mało "kumaty" albo masz około 10 lat (zresztą i to i to do poziomu twoich wypowiedzi bardzo pasuje :)) Idź spytać rodziców czy zabiorą Cię (co ja sie wysilam z kulturą dla takich "ludzi" jak ty) w weekend do kina na "Bambi II" to film dla ciebie (:P) tylko się nie przestrasz ĆWOKU (hahaha) Jesteś w moim rankingu najgłupszych forumowiczów na podium (miejsca nie zdradze) :P:P:P:P wyrazy szacunku i uznania dla twojej głupty :):) Wielkie brawa!!!!!
ja moze nie chce siez wami kłocic, ale wiem na pewno że ten filmo ma wielu zwolenników jak i również wielu krytyków, nie powinniście się wyzywać od najgorszych tylko podać argumenty za i przeciwko
marekpic-----masz rację ale z "panem" pignonem nie da się normalnie porozmawiać. Osobnik ten nie rozumi, że każdy ma inny gust i wyzywa tych, którzy mają inne zdanie np. huntera. Co mu przeszkadza, że ten film mu się podobał?? Sory ale dyskusja to dla mnie wymiana argumentów, a pignon chyba nie wie co ta są argumenty .....ponieważ za powody, dla których film mu się nie podobał podaje np. "film był do d@#y" czy to jest argumentacja mądrego człowieka?? (pytanie retortyczne) Heh szkoda gadać.
Ten film to banał do potęgi ...
Szkoda pieniędzy i czasu, kolejny tutuł, który reklamowany był jako "obrzydliwy", "zakakujący" i "przerażający", kpina, kpina.
Typowo Amerkańskie zakończenie, ale pomijam ten fakt. Film mnie nie obrzydził ani nie przeraził. Ludzie z "gór" to totalne debile ...
Scena z "suicide" gościa też tandetna ...
Nie będę zdradzał szczegółów, ale nie warto tracić pieniędzy na ten film, owszem idźcie do kina, ale jak Wam ktoś postawi Colę i Bilet.
Nie zapomnijcie też o jakimś ciekawym czasopiśmie, bo w tym filmie nic się nie dzieje ...
Dla mnie to już remake "The Texas Chainsaw Masacre" był bradziej przerażający (jeśli mozna to tak ująć).
Co tu dużo mówić, prawdziwe horror' y to lata .70r'.
W dzisiejszych czasach na uwagę zasługuje jedyne "Piła", może dlatego, że jest na nam bliższa, pewłno jest takich zbrodni.
Teraz to filmy z gatunku horroru wychodzą tylko twórcom wszelkiego rodzaju "Zoombie". Efekty specjalne pomagają tego typu filmu, te wrzaski, uczucie bezradności, zoombie wszędzie.
Niech się zajmą filmami o zoombie, a nie kręceniem remaków.
Gigin umiesz coś nowego napisać?
Kurcze pytam sie już o to po raz drugi. Jak zwykle unikasz podania argumentów za i przeciw, kończąc na tym, że to nie straszne i że szkoda pieniędzy. Z resztą co tam, mało ludzi argumentuje tutaj swoje wypowiedzi, a szkoda, bo może jakaś dyskusja by tu była, a tak?
Muszę czytać kolejne, swoją drogą wyjątkowo tutaj wytarte i ograne teksty w stylu - nie straszy i jest głupi, albo szkoda pieniędzy bo film do dupy. Ach ludzie, szkoda gadać.
'W dzisiejszych czasach na uwagę zasługuje jedyne "Piła", może dlatego, że jest na nam bliższa, pewłno jest takich zbrodni. '
A to ciekawe, bo ja myslalem ze ten film odniosl tak duzo sukces wlasnie dzieki oryginalnemu pomyslowi (notabene ja za nim nie przepadam), a ty piszesz ze wszedzie dookola pelno jest takich zbrodni....no to ciekawa opinia, rzeczywiscie.
Nie, napewno częściej zdażą się, że ludzie uciekają po pustyni przed mutantami, kanibalami ...
A co to ma do rzeczy niby???
To ze nieczesto uciekaja przed kanibalami i mutantami, nie znaczy ze dookola pelno jest zbrodni typu piły, wiec nie przekrecaj kota ogonem....no chyba ze w twoim mscu zamieszkania, jesli tak, to wspolczuje:)
A co do pomyslu, to prosze podaj mi tytuly podobne do 'Piły' - ale nakrecone wczesniej. Co do kanibali to juz BARDZO oklepany temat w kinie, prosze bardzo: cala seria 'Masakr', HHE (or. + re.), Antropophagus 1 i 2, Cannibal holocaust 1 i 2, Cannibal Ferox 1 i 2, Zjedzeni zywcem (oryginal + remake), Cannibal Hookers, Emmanuelle and Last Cannibals, Jungle Holocaust....to tylko najbardziej znane tytuly.
Gigin fajnie w filmach fantasy też szukasz realizmu?? A tak pozatym nie wiem co ma "Piła"(Thriller) do "Wzgórz"(Horroru). A jeżeli uważasz że tylko "Piła" zasługuje na uwagę, bo "jest na nam bliższa, pewłno jest takich zbrodni", to po pierwsze żal mi ciebie, po drugie sam mogę ci powiedzieć filmy o wiele lepsze od "Piły" (horrory, thrillery), no ale cóż... jeżeli ktoś szuka w filmach realizmu to mu się większość z tych filmów niespodoba, więc nawet nie będę się trudził pisaniem.
Gość nie rozumie, że horror musi być irracjonalny, odrealniony od świata realnego, to przecież w definicję gatunku jest wpisane. Realizm w horrorze polega min. na odpowiednim zachowywaniu się postaci do zaistniałej sytuacji, jak ktoś nie może tego zrozumieć, to po co ogląda horrory?