Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

ehhm;]

ocenił(a) film na 1

Czytając opinie innych ludzi myślałem że ten film warto obejrzeć...no ale po prostu masakra;p..film nudny jak flaki z olejem, jedynie pod koniec coś sie ruszyło, ale tak pozatym to dno, dno, i jeszcze raz DNO;] 2/10

ocenił(a) film na 7
RepoK

No, to fakt. Film potrafił zanudzić - zwłaszcza pierwsza połowa. No ale druga to wszystko rekompensuje, dlatego uważam, że to w miarę dobry slasherek.

ocenił(a) film na 10
opoz

Ja nie wiem, czy ludzie nie widzą, że pierwza połowa miała służy zbudowaniu klimatu, napięcia, uspokoi widza, żeby potem wyla na niego przsłowiowe wiadro zimnej wody, zszokować

ocenił(a) film na 1
dux

no wiesz, każdy am swój gust i nikt na siłe mi nie wmowi ze ten film jest spoko i klimatyczny, bo ja ogladajac go, czegoś takiego nie odczulem w ogole...jak juz napsiałem dla mnie jest to dno do potegi;P

ocenił(a) film na 7
dux

Nie rób z siebie jedynego, który potrafi dostrzec to, co niby masy nie widzą. Skoro ów masy, łącznie ze mną, nudziły się w pierwszej połowie filmu, to znaczy, że coś w tym musi być.
Pozwól, że przypomnę Ci jedną z najsłynniejszych sentencji na temat filmów grozy, wypowiedzianych przez Alfreda Hitchcocka: "Film powinien zaczynać się od trzęsienia ziemi, potem zaś napięcie ma nieprzerwanie rosnąć."
Jak sam zauważyłeś, reżyser popełnił błąd, bo "uspokoi(ł) widza". I tą bolączkę, będę zawsze głosił i potwierdzał. Zresztą, nie tylko ja ale jak się okazuje, Ty również :)

ocenił(a) film na 1
RepoK

Pozwole sobie okreslic film jako KOMEDIE. Jednym to sie nie podoba, a innym wrecz przeciwnie.

Jak dla mnie film jest kiepski. Ale sa tez ludzie, ktorzy chyba sa w stanie za ten tytul zabic...

Film skonczyl sie na Kill'am all.

tytus_w

"Film skonczyl sie na Kill'am all."
Kill'em All - to tak do twojej wiadomosci...

ocenił(a) film na 1
slepy

wiesz co to plagiat?? kolego?? nie mozna uzywac takich slow dlatego przekrecam we wszystkich wypowiedziach ta jedna literke.

ocenił(a) film na 7
tytus_w

Od 3 lat studiuję prawo i jeszcze czegoś tak banalnego nie słyszałem. Jednym słowem, tytusek stworzył precedens, dzięki któremu - panie i panowie - nie możemy niczego i nikogo cytować, bo to będzie uznane przez sędzię/dzinę za plagiat.
W imieniu tytusiego prawa - jako mój obywatelski obowiązek - zatrzymuję Cię ślepy5..., pod zarzutem złamania..., hmm..., jaki to był paragraf - tytus, podasz mi go, prawda?

ocenił(a) film na 1
opoz

3 lat studiuję prawo ---)) raczkujesz dopiero do skoncznia zostalo jeszcze troszeczke co...

kiepsko studiowales jak nie pamietasz jaki to paragraf....
chyba musiales przespac akurat ten wyklad...

ocenił(a) film na 7
tytus_w

Nie ma takiego paragrafu. Nie ma paragrafu zakazującego cytowanie i zarazem - tak jak miało to miejsce, parę postów wyżej - podania właściwego autora tego cytatu. Przestępstwa nie było!

ocenił(a) film na 1
opoz

Przestępstwa nie było!

a film ??

ocenił(a) film na 7
tytus_w

"a film ??"

A, to musisz sprawdzić, czy aktorzy jeszcze oddychają.

ocenił(a) film na 1
opoz

filma jak to film ma swoje prawa po zdjeciach wstaja i oddychaja

tytus_w

Hahaha, jaki głupek. Plagiat, o k...., to tylko taki imbecyl może wymyślić. Hahaha, ubaw do rana..............

RepoK

To jeden z najglupszych filmow jaki kiedykolwiek widzialam i lepiej obejrzec cos innego, niz marnowac na nim czas. Czytalam gazete, gdzie recenzent opisywal film tak: "mozna sie wystraszyc". Smialam sie chyba pol godziny, czyli tak 1/3 filmu. Wiec, rzeczywiscie sa lepsze rzezczy do roboty. Pozdro

ocenił(a) film na 1
LillyR_

o porosze... Jest nas wiecej :D :D Nie tylko ja jestem inny...

ocenił(a) film na 7
tytus_w

Jak to się zwykło mawiać w takich sytuacjach: " Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć" ;)

ocenił(a) film na 1
opoz

cycaty cycaty :)

szkoda ze cie nie stac na wlasne powiedzenia.

ocenił(a) film na 7
tytus_w

To nie cytat a przysłowie ;)

A więc jeśli zarzucasz mi pisanie tylko i wyłącznie przysłów, to pozwól po raz ostatni na adekwatne to tego stwierdzenia, powiedzenie: "Przysłowia są mądrością narodów".

ocenił(a) film na 1
opoz

to jakis lepszy cwaniak... a wiec proponuje wariant nastepujacy:

A gdyby tu było przedszkole w przyszłości ... i wasz synek mały przechodził ... w przyszłości. A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie. Więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu !!!

i tym mily akcentem zakonczyle dzialalnosc na dzien dzisiejszy.

PARÓWKOWYM SKRYTOŻERCOM MOWIMY... NIE!!!

a propo cycatow:

Matka siedzi z tyłu !!! Tak powiedział !!!!

ocenił(a) film na 7
tytus_w

No właśnie, jak byś się nie obracał, to dupa zawsze będzie z tyłu.

ocenił(a) film na 1
opoz

Straszne się tu chamstwo zjeżdża z całego świata.

ocenił(a) film na 1
opoz

O tym imieniu to ci jeszcze powiem, że takie dziecko – Tradycja, to się ostatnio w Gdańsku narodziło.

i tak bez konca.....

tytus_w

a ja powiem tylko tyle, ze tu powinni tylko w krawatach wpuszczac, bo klient w krawacie jest mniej awanturujacy sie...

ocenił(a) film na 8
slepy

Troche nie rozumiem waszych opinii, ze pierwsza polowa filmu przynudzala (mnie osobiscie nie, bo nastawilem sie na wolne rozkrecanie akcji jako jeden z wyznacznikow gatunku i nie liczylem na oszalamiajaca akcje w stylu Jamesa Bonda od pierwszej minuty filmu).

Przeciez to HORROR, a nie FILM AKCJI, w znacznej wiekszosci tego typu produkcji akcja 'rozkreca sie' sie po jakims czasie....Pewnie ze sa wyjatki jak Cannibal Ferox, Shogun Sadism, Braindead i inne, ale one tylko potwierdzaja regule:)

Man_Behind_The_Sun

tytus największym głąbem portalu-niech żyje 100 lat :)))))))))))))))

ocenił(a) film na 1
leva_2

tego samego ci zycze z taka papka w mozgu... bedziesz sie dlugo meczyc!

tytus_w

"Polowanie na tytusa-zemsta plagiatowego głupka", to będzie hit nowy slasher, który będzie miał premierę 29 lutego 2008 roku

ocenił(a) film na 1
leva_2

ograniczasz sie...

przestan moze w koncu wymyslisz cos ciekawego bo narazie banalami walisz.... na slepo

tytus_w

no to bylo rzeczywiscie blyskotliwe, chyle czola:)

tytus_w

O, widzę, że plagiato-głąbowi zmiękał rura ("...moze w koncu wymyslisz cos ciekawego...) - wypowiedź żałosnym głosem-bo to przecież zabrzmiało żałośnie

ocenił(a) film na 1
leva_2

zalosne sa wszystkie twoje wypowiedz... umiesz tylko napisac "meska dziwko" nic wiecej. Nie mam zamiaru pisac w twoim stylu.

Pisz mi tak wiecej ... juz mam wyrobione zdanie na twoj temat.

ocenił(a) film na 1
leva_2

Ablue, pecte canem, canis est et plermanet idem.

tytus_w

Atume jume rozume pume katume srume fume dume- i tyle bym powiedział