Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

to jest tak bezsensowna rzeźnia, że aż człowiekowi słabo;
jak w ogóle można taki film zrobić, trzeba być kompletnym psycholem;
szokujące...

ydream

oj, mało jeszcze widziałeś...:) no i mam nadzieje, ze sie z tego szoku w koncu otrząśniesz, hehe:)

ocenił(a) film na 8
slepy

Dlaczego? Krew, rzeź i flaki fajnie sie oglada.

ocenił(a) film na 10
ydream

Widzę, że na tym całym zakichanym forum tylko dwóch miłośników horroru się znalazło. Brawo, ja się cieszę, bo może nareszcie wrócą do lat 80-tych, gdzie w horrorze łamano wszelkie tabu, mam nadzieję, że reżyser nie da się w hollywood "uciszyć" i jego filmy dalej będą trzymały poziom HT i HHE.
Tak powinien wyglądać horror - klimat, gore i muzyka. Naprawdę, jak tak dalej pójdzie, to pan Aja doczeka sie miana mistrza horroru. I chrzanić zdanie innych, nie są przyzwyczajeni do prawdziwych horrorów, a co do twórcy tematu - zobacz sobie Cannibal holocaust, Braindead, Bad taste, Cradle of fear.... nie chce mi się już wymieniać - ale zobacz któryć z tych filmów i dopiero będziesz mógł powiedzieć, że widziałeś coś mocnego!

ocenił(a) film na 1
dux

rzucę okiem;

lubię od czasu do czasu obejrzeć sobie jakiś horror, ale ja może jestem zbyt wrażliwy i dla mnie ta rzeź pokazana w tym filmie nie miała sensu;
ale jak są fani takich filmów, to ok, chociaż mnie dziwi, czy ktoś normalny może mieć przyjemność z oglądania takich scen;

ocenił(a) film na 1
dux

rzucę okiem;

lubię od czasu do czasu obejrzeć sobie jakiś horror, ale ja może jestem zbyt wrażliwy i dla mnie ta rzeź pokazana w tym filmie nie miała sensu;
ale jak są fani takich filmów, to ok, chociaż mnie dziwi, czy ktoś normalny może mieć przyjemność z oglądania takich scen;

ocenił(a) film na 10
ydream

Każdy ma swoje gust, wyobraź sobie, że jestem normalny, chodzę do pracy i żyje tak samo jak ty i bynajmniej nie wyobrażam sobie momentu w którym by mi odbiło i zacząłbym mordować nożem rzeźnickim. A juz napewno nie było by to winą owych filmów, bo moim zdaniem całe zło tkwi w człowieku.

ocenił(a) film na 1
dux

z całym szacunkiem, właśnie przejrzałem te filmy; śmiech na sali; to są jakieś parodie; strzelają do gościa i mu ręka odpada jak na filmie u Monty Pythona albo w Bulgarskim pościkku; Cradle of fear - przeglądałem fragmentami- amatorska produkcja, założyli szkła kontaktowe, idzie z "tulipanem" normalnie uchachałem się;
Cannibal holocaust- qrna też śmiech na sali, ganiają się na golasa po dżungli;Bad taste i Braindead- no qrna, żeby koleś sieknął tak z ręki, że aż przez gardło przeszło i złapał jeszcze ręką kobicie twarz; albo co babcia zasuwa po domu i jej uszy odpadają przy zupie;

jeśli to ma być mroczne i straszne, to ja jestem chińska tancerka;

ocenił(a) film na 10
ydream

Wiesz co to kicz?
Wiesz co to połaczenie gore i czarnej komedii?
Wiesz, że film moze straszyć samą temtyką?
Przesłaniem?
Strach nie zamyka się tylko w twojej, defakto dość ograniczonej definicji tego słowa.