'droga bez powrotu' film z 2003 roku.. można na palcach jednej ręki policzyć rzeczy różniące te dwa filmy, tytuł (gdyby tamten miał nazwę 'drzewa mają oczy' to wcale bym się nie przyczepił :))
Szkoda tylko, HHE 2006 to remake 30-letniego filmu, a WT powstal po roku 2000, ale co tam:)
Dobre nie?
Po tylu podobnych tematach pseudo-znawcy którzy zaczęli swoja przygodę z gatunkiem rok temu nadal powtarzają jedno i to samo... nawet ciężko wyczytać, że to remake...
Zgadzam sie zę te filmy są bardzo podobne. Według mnie Wzgóza mają oczy są tanią podróbką drogi bez powrotu która jest genialna.
Film do mnie nie przemawia, ale jak komuś sie podoba :P
Nie wiem, czy umiesz czytać, czy może z tym trochę kiepsko, ale 'Wzgórza Mają Oczy' to Remake filmu o tym samym tytule, który nakręcono 30 lat temu...W tych czasach ludzie w 'Wrong Turn' robili jeszcze w pieluchy, więc zastanów się nad sobą..:/
Mnie to zaczyna czytać, że ludzie bezmyślnie czytają coś i nie wiedzą o czym mówią..., tak samo na moim blogu - mam jeden temat i pisze - nie wpisywać się tu, ale oczywiście każdy się wpisuje, mimo, że napisałem krótko... :/
Wzgórza mają oczy to nawet dobry horror..., fakt - podobny do Drogi bez powrotu, ale chyba nawet lepszy..., napewno miał mocniejsze sceny. Zarzuty, że coś jest ściągnięte z jakiegoś filmu i widzieliście to w innym kierujcie dopiero kiedy macie pewność, że dana produkcja to nie remake... - czyli dokładam się do wypowiedzi niektórych.
Kiedyś spotkałem się ze stwierdzeniem, że fabuła "Zemsty po latach" jest ściągnięta z "Ringu"..., ale nie rozumiem jednej rzeczy - przecież "Zemsta po latach|" powstała w 1979 roku..., czyżby podróż w czasie?
Pozdrawiam wszystkich fanów filmów grozy