Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81206
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

owszem, owszem

użytkownik usunięty

zgadzam się, podobny do "the Wrong Turn". i mnie również ten drugi bardziej się podobał. aczkolwiek ktośtam miał rację, że przecież to "Wzgórza..." był pierwszy, a... a wiecie, co jeszcze? jest taki odcinek "the X Files", zupełnie już łudząco podobny do "Drogi bez powrotu", ale tak maksymalnie i obsesyjnie, a tymczasem (jestem pewna) odcinek ten nakręcony był przed "the Wrong Turn", ale chyba już raczej po Cravenowskich "Wzgórzach..." (sprawdżcie to, albo odświeżcie pamięć:-) pzdr.
P.S. a tak w ogóle, to temat jest wyświechtany. a motyw stacji benzynowej na zadupiu, błędnych informacji, koneksji z mordercami, to wszystko są elementy pięknie zapowiadające katastrofę czy makabrę i cześto chyba wykorzystywane w horrorach. najlepiej, myślę, najoryginalniej i najciekawiej w moim ulubionym "the House of 1000 Corpses". polecam!

ocenił(a) film na 3

Chodzi o ten odcinek z rodziną Peakocków (czy jak to sie tam pisze :p)? Jest grubo starszy od Wrong Turna, pamiętam że oglądałem go dawno temu i robił wrażenie wtedy ;p Co do stacji benzynowej - ciekaw jestem jak to możliwe że stacja na środku pustyni była tak dobrze zaopatrzona (zimne napoje w lodówkach, jakieś żarcie na półkach). A nawet telefonu nie miał :p