Film jest po pierwsze nudny,akcja nie trzyma w napięciu, nie ma nawet na co popatrzeć od strony wizualnej bo zdjęcia nie są niczym szczególnym a efektów praktycznie nie ma.Co prawda jest troche brutalnych i krwawych scen (czasami nawet śmieszne :-P ) ale bez rewelacji. Niemniej jednak jeśli ktoś lubi holiwoodzkie filny, których oblądanie nie zmusza widza do myślenia a lejąca się w brutalnych scenach krew wystarczy żeby przerażać (czasami kiczowatością) to mógłbym polećić ten film
"a efektów praktycznie nie ma"
"Co prawda jest troche brutalnych i krwawych scen"
"a lejąca się w brutalnych scenach krew"
Tak czytam i zastanawia mnie jedno, wiesz chyba, że jucha, flaki itd. to też efekty specjalne?
"Niemniej jednak jeśli ktoś lubi holiwoodzkie filny, których oblądanie nie zmusza widza do myślenia a lejąca się w brutalnych scenach krew"
W typowo hollywoodzkich produkcjach krew nie leje się strumieniami w "brutalnych scenach" jak to pięknie ująłeś.
To nie jest typowo holiwoodzki film, to dobrze skręcony slasher, a strona wizualna (zdjęcia tytuowych wzgórz) bardzo udana.
Haha twoja wypowiedź jest gorzej niż zalosna ...i ty sam jestes zalosny. Caly twoj tekst powinien sie zaczac słowami: "moim skromnym, i nic nie znaczacym zdaniem...film jest gópi, a M I sie nie podoba, ale was to nie powinno ochodzic" ale najbardziej mnie rozwaliło: "to mógłbym polećić ten film" :P a kogo ochodzi twoja opinia?! :D nastepny frajer ktory ma sie za krytyka... heh. "Film jest po pierwsze nudny" -> "mnie film nie zaciekawil bo wole muminki" Gosciu gdyby nie ty i tobie podobni na filmwebie byloby znacznie wiecej sesnownych opini o filmach.
"zdjęcia nie są niczym szczególnym" :D i zgadzam sie z kolega nizej że muzyka była świetna.
Film jest najlepszym horrorem jaki do tej pory obejrzałam, może prawie najlepszym. Teraz wyszła 2 część na którą czekam ^^