nawet sposub rozwalenia samochodu ,stacja benzynowa, zmutowane czybki jedzące ludzi ehh jedyne róznice miedzy tymi filmami to to ze w tym filmie były papugi i psy i gwałt na ofiaracha i poswiecenie jednego z mutusów(ruby) no i gosć który bardzo przypominał gandalfa szarego po przejściach ehehe co do psów to bardziej od głównego ludzkiego wontku , interesował mnie wontek zemsty bestii(pies) ehheehheheheheheheh
A nie pomyślałeś czasem, że "Zły skręt" może być odwzorowaniem filmu "Wzgórza mają oczy", a nie na odwrót??
Jak oglądałem ten film miałem od samego początkuwrażenie że oglądam coś co jest posklejane z bardzo już zakurzonych motywów, takich jak np Stacja benzynowa na odludzi, totalny brak zasięgu w telefonach itp. Zresztą nawet pomijając to film nie zachwyca, sceny smierci były raczej beznadziejne i za dużo osób ginie w jednym momencie i potem wdg mnie film zupełnie traci napięcie. Dla porównania Zły Zakręt był o wiele lepszy, ludzie gineli pojedyńczo, w dość spektakularny sposób, Mutanty były w większym stopniu pozbawione "ludzkości" co moim zdaniem dawało lepszy efekt. Podsumowując ten film może sie podobać tylko komuś kto wczesniej nie oglądał innych horrorów i nie ma z czym tego porównac ;p
Opłaca się iść na niego do kina? Czy może lepiej wypożyczyć "Zły skręt" na DVD? Czekam na odpowiedź :)
Jeżeli masz dobre kino domowe z full wypas głośnikami to wypożycz "Zły skręt", jak nie to idź do kina na "Wzgórza mają oczy" - mi się podobał.
eee. wątpię, żeby Wzgórza mają oczy było odzwierciedleniem Drogi bez powrotu, ponieważ Droga bez powrotu powstała po i to długo po pierwotnym pierwszym filmie Wzgórza mają oczy.