Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

No więc po pierwsze trzeba zaznaczyć, że film jest paskudny. I to nie mówię o
strzelaninie i zabijaniu, o których zaraz napiszę. Mówię o rzeczach, które powinny mieć
miejsce w filmach przynajmniej +16, ponieważ młodsze dzieci by się przeraziły. Tak,
jestem ciut starszy i to "dzieło" w pewnych momentach mnie obrzydzało - (UWAGA
SPOILER) sceny brutalnego gwałtu ohydnie zdeformowanych "mutantów/ludzi" na dwóch
kobietach. te sceny były przedstawione bardzo dokładnie i "dosłownie (KONIEC
SPOILERU)
Po drugie... film jest... bardzo naiwny. (SPOILER) 3-pokoleniowa rodzina parkuje
campera, dziwny sklepikarz wysyła ich inną, piaszczystą drogą, której nie ma na mapie i
prowadzi w pustyniopodobny teren, mówiąc, że to jest skrót do CA. Oni jadą, ktoś
przebija im opony, wszystko jest pięknie, nie mogą jechać, dziadek/tata idzie w stronę
stacji benzynowej i zaczyna się krwawa masakra(KONIEC SPOILERU)

Z trzeciej strony, w wielu momentach, film jest zabawny - i jestem pewien, że było to
niezamierzone. Przykładem jest (SPOILER) Prawicowy Nerd, który jest na tyle sprytny, że
na końcu wybija ogromną grupę zombiali, choć już 5 razy tak oberwał, że powinien nie
żyć(KONIEC SPOILERU).

Podoba mi się postać Ruby oraz zakończenie, które według mnie nie powinno doczekać
się kontynuacji [a podobno 2 część jest]

I jak to ocenić? Oglądało się dobrze, ale waham się między 5 aż do 8... No trudno, idę
myśleć.

TAK CZY INACZEJ - ZOBACZCIE GO :)