Zastanawiam się czasem, po co kręcić remake'i klasyki kina gore - filmy te powstały w swoim czasie z jakichś powodów, a teraz? Chyba nie spędzają już nam snu z powiek próby atomowe...
Czasem myślę że powodem jest brak pomysłu na nakręcenie czegoś oryginalnego,dlatego "idą na łatwiznę"
mi się wydaje że nakręcili remake bo mutanty w starej wersji wyglądają bardziej jak jakieś neandertale zamiast straszyć śmieszą przynajmniej mi się tak wydaje,może oryginał jest lepszy ale do mnie jakoś bardziej przemawia remake,
Pozdrawiam.
Mi też odrobinę bardziej podobał się remake. A co do pytania postawionego przez założyciela tematu to już odpowiadam.
Po co?Powodów jest kilka:
dla pieniędzy
z braku oryginalnych pomysłów
aby odświeżyć klasyk (chyba nie zaprzeczycie, że dzięki remake'om więcej młodych widzów sięga po oryginały, wiele widzów przed powstaniem remake'u nawet nie miało pojęcia, że taki pierwiwzór istnieje)
Moim zdaniem tworzenie remake'ów ma swoje plusy i minusy, jednak moim zdaniem Amerykanie powinni się trochę opamiętać i zdecydowanie zmiejszyć ich liczbę - co za dużo to niezrdrowo. W końcu ileż można oglądać tzw. "odgrzewanych kotletów"?