Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

po obejżeniu tego filmu stfierdziłem że film jest lipny poniewasz akcja za szybko sie rozgrywa uważam że powstały lepsze filmy np zły skrent czy coś tam takiego "wrong turn" niewiem czy dobrze napisałe ale to nic w złym skrencie jest całkiem lepsza i zawrotniejsza akcja te oba filmy dużo podobizna uważam że film pt. wzgóża mają oczy jest właśnie na podstawie tego filmu czyli wrong turn podobne sceny akcja tesz sie tak rozgrywa normalnie wszystko takie same obejrzyjcie sobie wrong turn i zobaczcie czy mam prawde

ocenił(a) film na 10
likan18

A niby dla czego HHE '06 jest na podstawie wrong turn, powiedziałbym raczej, że wrong turn nie jest oryginalnym pomysłem bo przecież filmy o zdeformowanych ludziach powstawału już wcześniej - pierwsze HHE '77.
Dlaczego ci się podobne wydaje, bo tylko mutanty łączą te dwa filmy. A i one mają całkim inną genezę. Więc nie przesadzaj.

"w złym skrencie jest całkiem lepsza i zawrotniejsza akcja"

Dla mnie wrong turn był filmem bardzo dobrym, a jedynym minusem była właśnie akcja. Bo widzisz, wrong turn z horroru przechodziło momentmi we film akcji, po klimatycznym i brutalnym początku, gonitwy, skakanie, rzucanie toporami i strzelanie z łuku. A w horrorze powinno się z tego zrezygnować na rzecz budowania napięcia. Aja właśnie tak zrobił. Widzisz - buduje napięcie, po czym jest szok, nagły atak, po czym znowu cicho i dwadzieścia minut przed koncem następne uderzenie - regularna rzeź.
Jednak film nie ma zadużo akcji, a to w horrorach plus.

dux

dzienkuje ci zalekcje naprawde spoko naprzwde dzienki ta lekcja jest dlamnie bardzo ważna bardzo ci dzienkuje