Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

chcemy nowego pomysłu na horror, a nie wiecznie odgrzewane kotlety !!!!!!!!!

jumpingjackflash

Dokładnie to samo pomyślałam po zobaczeniu zwiastunu.

ocenił(a) film na 10
Nochi

Za każdym razem jak pojawia się nowy film to zawsze znajdą sie tacy którzy narzekają, że oklepany temat itp. Ale nie martwcie się , tacy jak wy też są potrzebni. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
mariucholecps

Poza tym to jest remake. jak chcecie szukać nowych pomysłów na film to nie w remake'ach

mariucholecps

Są tacy jak my (czekający na nowy pomysł, świeżą krew, a nie wciąz odgrzewane kotlety) i są tacy jak ty, mało wymagający widzowie co połkną każdą amerykańską papkę!! Od tych amerykańskich wypalaczy mózgu już nie wiecie co jest dobre i ża można coś więcej chcieć zobaczyć niż kolejny remake. pozdrawiam serdecznie i proszę o nieciągnięcie tego tematu, ba każdy ma inne oczekiwania co do filmu.

jumpingjackflash

heheh to samo pomyślałem po obejzeniu tego filmu.
Ile to ost było thrillerów-horrorów co zdeformowani ludzie mutanty zamieszkują jakies tereny, pojawiaja się tam podróznicy i zaczynaja ginąc, potem nagle znajduję sie "Terminator" i wszystkich złych zabija :D (czasami na koncu ginie :) )

ocenił(a) film na 7
jumpingjackflash

Sam nie wiem, co było lepsze ... Chyba jednak "Zły skręt" ... A dlaczego??

Dream

Hmm "Zalatuje zlym skretem"....czy ktos jeszcze poza mna rozumie ten temat inaczej? :) a to Ci sie udalo :D

ocenił(a) film na 8
jumpingjackflash

LUDZIE!!!! TO JEST REMAKE CZYLI ZŁY SKRĘT JEST PRAWIE Ż EKOPIĄ TEGO FILMU Z LAT 70, a to ejst tylko remake więc on nie naśladuje żądnego Sketu lecz swój pierwowzór!

ocenił(a) film na 7
jumpingjackflash

"zalatuje mi "Złym skretem" vel. "Droga bez powrotu"
te filmy powstały po Wzgórzach, a to jest tylko remake

Homer_6

zaczynam załować ze napisałam cokolwiek, bo robi sie z tego niezła zadyma, wiem że to jest remake !!!!, ale po obejrzeniu zajawek skojarzyło mi sie ze złym skrętem i tyle. nic wiecej. co po to roztrząsać.

ocenił(a) film na 9
jumpingjackflash

Powinieneś napisać taki komentarz przy "Droga bez powrotu", ponieważ ten film wyszedł 20 lat po oryginalnej wersji "The Hills have Eyes" i to "Droga bez powrotu" jest tutaj wzorowana na "The Hills Have Eyes", anie odwrotnie.
---===Pozdrawiam===---

Sub_Zero

nie myśle abym cokolwiek "powinna" ! zostało napisane tam gdzie miało byc. ! PROSZĘ O ZAKOŃCZENIE WĄTKU !!

jumpingjackflash

hehehehehe :P podobno polak z polakiem zawsze się dogada, a tu prosze, buahahahahaha

a tak pozatym, zakladając że Wrong Turn i remake the Hills have Eyes, nie wnoszą nic nowego do gatunku, śmiem twierdzić że Wrong Turn nie umywa się do tego remaku. WT to naprawde jest sieczka amerykańska, a HHE jak na amerykańską komercję zamkniętą w pewnej konwencji jest naprawde spoko ;)

jumpingjackflash

Co jak co może nic nowego w tym temacie nie zostało nakręcone ale napewno film ten bije na głowę zły skręt szczególnie jesli chodzi o sceny przemocy :P Czekałem bardzo długo na ten film i się nie zawiodłem a jeśli ktoś oczekuę czegoś nowego to niech ogląda kino niezależne, pozatym ostatnio poza zdjęciami (lepszymi lub gorszymi) efekatmi specjalnymi to wszystko stąpa małymi kroczkami i w tych czasach jest naprawdę cieżko zaskoczyć widza.

ocenił(a) film na 9
Alf_

Nie ma to jak grupa kretynów, którzy poprzez "fachowe" komentarze starają sie ukryć swoje umysłowe kalectwo a co za tym idzie dyletanctwo filmowe. "Wzgórza" to jeden z najlepszych horrorów jakie widziałem w tym roku, a "Wrong turn" choć też dobry nie umywa sie do tego filmu. Najgorsze jest to że większośc z was swoje opinie opiera na 30 sekundowych zwiastunach co juz jest samo w sobie załosne. Choć film jest o mutantach-kanibalach, ku mojemu zaskoczeniu był niezwykle sprawnie zrobiony, powielane schematy wydają sie odświeżone, bohaterowie nie są papierowi jak np. w Złym skręcie, a kiedy częśc z nich ginie widz (przynajmniej ja) faktycznie się przejmuje ich śmiercią.

Abruzzi

wiesz, też to zauważyłem, teksty w stylu "po zwiastunie widać że film będzie denny" czy coś w tym stylu, a przecież każdy kto troche filmów oglądał to do cholery wie, że zwiastun nigdy nie pokazuje jaki film jest, a poza tym jest takie mondre przysłowie, nie ocenia się książki po okładce, a filmu nie powinno po zwiastunie ;)