PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698051}
6,8 117 tys. ocen
6,8 10 1 117459
4,9 52 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

Czytacie je? Czytam X-men i Wolverine i X-men i generalnie mi się podobają. Ostatnio strasznie mnie zaskoczyło
.
.
.Spoiler
.
.
.
że w drugim numerze Wolviego jest scena z przyszłości i Wolvie jest stary i siwy. Ciekawe czy ten wątek będzie poprowadzony.

norsevia3

A czytałeś komiks Old Man Logan? Właśnie taki jest w tym komiksie

ocenił(a) film na 8
LordVader345

Nie czytałam, w komiksach jestem początkująca. W latach 90-tych byłam trochę za mała i "za dziewczęca" na x-menów, więc teraz wszystko nadrabiam. Udało mi się kupić już trochę komiksów x-men właśnie z lat 90-tych (na całą kolekcję za jednym razem mnie nie stać, ale powoli zbieram).
Tych serii jest strasznie dużo i do większości nie mam dostępu :(, a już zwłaszcza do tych anglojęzycznych.
Na razie skupiam się na filmach, starych polskich komiksach i właśnie tych Marvel Now wydawanych przez Egmont. Innych bohaterów na razie się nie łapię, bo mi się wszystko pomiesza :) (to tak odpowiadając też na drugi Twój post).

norsevia3

Ok :-) jeśli chcesz wiedziec jak czytać komiksy z X-Menami,zajrzyj na kanał na YT Ichabod.

ocenił(a) film na 8
LordVader345

o, dzięki na pewno zajrzę - na Wikipedii są po prostu wymienieni różni mutanci z informacją do jakich grup przynależeli - jak to przeczytałam to już mi się doszczętnie pomieszało... No i te informacje o pokrewieństwach też są zabójcze - cyklop jest bratem havoka itp., a na przykład w filmach nie ma o tym mowy.
A ostatnio próbowałam oglądać kreskówkę "X-men: Ewoloucja" i tam było podane, że Rouge jest córką Mystic.

norsevia3

Cóż, w marvelu jest wile mutantów id użo historii. Np. Mystique jest matkę Nnightcravera, w filmie nie jest(ale w x-men apocaylypse(po dofp, gdzie uniwersum mutantów się zrestartowało) już tak ma być)

ocenił(a) film na 8
LordVader345

Dzieki za info :)
A teraz oglądam ten kanał na YT. Jest super

norsevia3

Też uważam,że jest super,ale z wieloma podglądami z panem Lukaszem się nie zgadzam.

ocenił(a) film na 8
LordVader345

No ja też nie do końca, ale zdanie na temat najnowszej "Fantastycznej czwórki" mamy identyczne :)

norsevia3

:-)

Szkoda,żebpierwsza rodzina marvela nigdy nie dostanie dobrego filmu...

ocenił(a) film na 8
LordVader345

Myślę, że jedyną szansą na uratowanie ich przed filmowym niebyciem jest wplecenie ich wątku do jakiegoś dobrego filmu. Zrobienie coś w rodzaju komiksu X4. I potem kolejna próba własnego filmu.
Albo zrobienie nowego, świetnego filmu jak najszybciej - i hasło marketingowe "Oto jak się powinno robić filmy o Fantastycznej czwórce".

norsevia3

Właśnie.

norsevia3

Wolverine i X-Men to niezły komiks,a X-Men też. Ale są lepsze komiksy z Marvel Now.

ocenił(a) film na 6
norsevia3

niedługo ma wyjść jeszcze jedna seria: Uncanny X - Men

ocenił(a) film na 8
ministertornister

Dzięki za info :)
Mój biedny portfel...

ocenił(a) film na 5
norsevia3

Jest prowadzony w innych seriach :)

PS: Dzisiaj premiera All new x men #3 w Polsce :)

użytkownik usunięty
norsevia3

z X-menami mamy jeszcze Uncanny Avengers,niedawno wyszedł pierwszy tom ale nie wiem czy dobrze żebyś zabierała się za tak dużą ilość serii na raz :P

ocenił(a) film na 8

Za późno :) już zamówione :)
W All New X-men pojawił się Havoc. W filmie był ciekawą postacią (ale mało rozwiniętą), dlatego zdecydowałam, że kupię Uncanny Avengers :)
A we wtorek idę do kina! Już się nie mogę doczekać :D

użytkownik usunięty
norsevia3

To życzę miłej lektury i seansu.:) Jak obejrzysz film to proszę napisz czy dobry i czy warto iść bo osobiście nie wiem

ocenił(a) film na 8

Moim zdaniem warto, ale ja naprawdę lubię X-men, więc nie wiem czy powinieneś się opierać na mojej opinii, bo nie jestem obiektywna. Było parę nieścisłości i niejednokrotnie zgadzam się z zarzutami z innych komentarzy, ale i tak mi to nie przeszkadzało :)

użytkownik usunięty
norsevia3

Czytam oryginalne EXTRAORDINARY X-MEN i wlasnie jest watek o Apocalypse'ie. Jezdzcami sa Collosus, Deadpool, Moon Knight (uwielbiam) i uwaga.... Venom :)

użytkownik usunięty

wybrał sobie elitę jako jeźdźców :D