Jestem ciekaw czy ten cały Apocalypse który pojawi się w tej części będzie potężny ? jaką mocą dysponuje i jakie posiada zdolności ? bardzo dobry jest w walce ? nie czytałem komiksów z serii X -men i nie oglądałem żadnych animacji a jestem ciekawy czy ten typ będzie miał dobre moce i jak sobie z nim poradzą X -meni ? Wiem że pojawił się już w Przeszłość która nadejdzie po napisach i ciekawi mnie jaką ma moc i jakie ataki stosuje ? A ogólnie ciekawi mnie ile jeszcze powstanie filmów z serii X -men bo widzę że to jest studnia bez dna i będą ciągnąć to w nieskończoność ;) Ile jeszcze zamierzają tego nagrać ?
1. Apokalips jest w sumie niepokonany. Żeby go pokonać zawsze muszą strasznie kombinować, ale najlepszą kontrą na niego jest Ruda. W X-men ewolucja był jeszcze dzieciak, który odbierał moc, ale to była chyba tylko inwencja autora.
2. Filmy będą kręcić, póki będą na siebie zarabiać. Seria o X-menach jest praktycznie nieskończona, to taki długi tasiemiec, że wątki mogą ekranizować w nieskończoność i nie muszą się powtarzać. No i ta seria wciąż trwa. Mogą poza tym ją łączyć z innymi filmami, np. z Avengers.