Chociaż do tej pory twórcy z uporem powtarzali, iż "X-Men: Ostatni bastion" zamyka trylogię o komiksowych superbohaterach, okazuje się, iż producenci szykują "czwórkę".
Jeżeli Lauren Shuler Donner, jedna z producentek wykonawczych filmów z serii "X-Men" dopnie swego, trylogia doczeka się... czwartego tomu, w którym ponownie zobaczymy wszystkich bohaterów. Wśród producentów zainteresowanie "X-Men 4" wzrasta niemal z dnia na dzień. Trudność może polegać jednak nie na braku zainteresowania ze strony wytwórni, ale na skompletowaniu obsady.
- Nowi aktorzy już podpisali wstępne kontrakty, ze starszymi jest trochę gorzej - powiedziała Donner w rozmowie z "LA Daily News", ale nie ujawniła szczegółów.
Amerykańskie serwisy filmowe spekulują, iż umowy zawarły takie gwiazdy "Ostatniego bastionu", jak Shawn Ashmore, Aaron Stanford, Ellen Page i Ben Foster. Pod znakiem zapytania stoi natomiast udział Halle Berry, Hugh Jackmana, Rebeki Romijn, Famke Janssen i Anny Paquin, którzy mają już inne zobowiązania. Rozwiązaniem może być nakręcenie filmu roboczo zatytułowanego "X-Men: The New Mutants", w którym bohaterami byliby przede wszystkim młodsi przedstawiciele mutantów.
Przypomnijmy, iż Hollywood przygotowuje szereg filmów o pojedynczych X-Menach. Istnieje spora szansa, iż w ciągu najbliższych kilku lat na ekranach podziwiać będziemy mogli nie tylko wcześniej zapowiadane filmy o Loganie - Rosomaku, Magneto, ale i jednym z niezwykłych dzieci oraz o Emmie Frost.
Jako pierwszy do produkcji ma trafić film "Wolverine", w którym swoją kreację rozbuduje Hugh Jackman (aktor już podpisał kontrakt). Film skoncentruje się na nieznanych do tej pory faktach z życia Logana (dowiemy się m.in. jak stał się mutantem). Według Lauren Shuler Donner zdjęcia mają ruszyć już w przyszłym roku.
- Zastanawiamy się także nad filmem o dzieciach ze szkoły Profesora Xaviera (Patrick Stewart). Chcielibyśmy opowiedzieć coś więcej o ich życiu, a mniej o światowych przygodach i bohaterskich czynach - mówi Hutch Parker, dyrektor produkcji z wytwórni 20th Century Fox.
Reżyserii filmu o Emmie Frost, seksownej mutantce obdarzonej niezwykłymi umiejętnościami telepatycznymi oraz zdolnością zamieniania swojej skóry w diamenty, stanie najprawdopodobniej David O. Russell ("Złoto pustyni"). Bohaterka regularnie pojawia się na stronach komiksów, ale w filmach jeszcze jej nie spotkaliśmy.
Równie prawdopodobna jest realizacja samodzielnego obrazu o Magneto (Ian McKellen). W tym przypadku, podobnie, jak "Wolverine", studio planuje przedstawienie lat, zanim bohater stal się złowrogim mistrzem wojny. Do roli potrzebny będzie młodszy aktor, aczkolwiek McKellen powinien pojawić się przynajmniej w kilku scenach.
O tym, który z tych filmów faktycznie trafi do produkcji, przekonamy się w najbliższych miesiącach.
źródło: http://film.onet.pl/ [film.onet.pl/]
w sumie to nic zaskakującego,każda kolejna część X-menów dostarczała producentom coraz więcej kasy więc można się było spodziewać decyzji o realizacji czwórki;nie przejmowałbym się ewentualnym brakiem Rosomaka wystarczy że będzie miał osobny film,jedynym rozwiązaniem jest właśnie poszerzenie ról młodych mutatnów m.in Colossusa który w całej trylogii wypowiedział bodajże 2 zdania :D
Rolę młodego Erika Lensherra ma zagrać ponoć Chrisian Bale - moim zdaniem byłby to znakomity wybór.
Byloby dobrze gdyby nakrecili czwarta czesc - koncowka Bastionu dala taka nadzieje, prawda? Zgadza sie, bez Hugh Jackmana i Halle Berry cienko to widze...
Oj! Nie czytacie wiadomosci na filmwebie. Ogłoszono juz oficjalnie że X-men 4 POWSTANIE!!!!! Tylko jest właśnie problem z Halle Berry i Hugh Jackmanem ale ja myslę że wystapią w filmie. Zreszta przed X-men 3 było podobnie.
ja bym płakał :P , bardzo mi się pdoboało jak Hallie i Hugh grali w poprzednich częsciach...
Tez bym chciał żeby wystąpili, ale też chciałbym żeby przwrócili do życia profesora Xaviera bo gdzieś czytałem że bohaterowie ginęli ale jakoś ich wskrzeszali.
Jesli berry lub hugha nie bedzie to wyjdzie taka kicha. moim zdaniem trójka troche odbiegala od swiata x-men. byla bardziej ekranizacja dla dzieci (czyli kolorowe stoje, pelerynki, duzo zartów) nie podobalo mi saie. chociaz 1 i2 to najlepsze filmy na swiecie. powinni trójke zrobic bardziej w klimacie siece-fiction akcja a nie fantastyka. storm logan cyclops,rogue i jean musza byc
dlaczego większość zakłada że bez Rosomaka i Storm musi być kicha, no troche denerwują mnie takie komentarze;ja również uwielbiam te postacie ale mało jest innych mutantów?można zwiększyć rolę Angela i Bestii oraz wprowadzić ciekawszych wrogów bo magneto się chyba przejadł zresztą tak samo jak i Logan który nie dość że był kluczową postacią przez całą trylogię to jeszcze będzie miał osobny film
Ponieważ Stormi Wolverine są nieodłączną częścia świata X-men. Nie wyobrażam sobie ich nieobecności w filmie. Czegoś by brakowało. Jednak wprowadzenie nowych aktorów którzy wcieliliby sie w te role byłoby jeszcze gorszym rozwiązaniem.
Jezeli miala by byc 4 to tylko ze starymi bohaterami [ Jean (dla mnie najwazniejsza bo gra ja Famke Janssen) storm i wolverinem nie wspomne o magneto i profesorze] wedlug mnie bez nich to by byla klapa. daleko szukac ?? moze to nie to samo no ale porownajcie nigdy w zyciu z ja wam pokaze zmiana bohaterow spowodowalo kapletna klape
pozdro!!
nie porównuj takich filmów, X-Men nie jest historia ciągle tych samych bohaterów, chyba komiksów nie czytałeś, skład z biegiem czasu się zmieniał, Wolverine odkąd przyjęli go do instututu Xaviera był w każdym składzie, dlatego tez nie wyobrażam sobie filmu bez niego, ale Storm nie jest aż tak potrzebna, po śmierci Cyclopsa to ona powinna przejąć dowództwo, a w X3 podczas bitwy finałowej to Wolverine nimi dowodził a nie Storm :/ , troche dziwne ale...
Więc proponuję żeby Wolverine był Xawierem, Storm, Magneto a nawet Phoenix! Po co inni?? Nie są aż tak bardzo potrzebni..................... ........
ja mam pytanie... jak nazywa sie ta aktorka co ma takie biale psama na wlosach, ta ci nie mogla nikogo dotykac,
jezeli juz mowa o 4 to bym bardzo chciala bo hp, władca pierscieni i oczywiscie X- men to moje ulubione filmy :]
bardzo prosze o informacje na teman imienie i nazwiska tej aktorki :)
OliAa
do wszystkich ktorzy mysla, ze profesor umarl na dobre: ogladnijcie sobie scene po napisach koncowych
oliaa: rogue grana przez anne paquin
no comment, od maja chyba zapadliście w sen zimowy, co za wypowiedzi: jak się nazywa aktorka co grała rogue, po filmie jest scenka z xavierem, rozpieprzacie mnie normalnie swoją głupotą