PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147632
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

"X3" na DVD

ocenił(a) film na 7

"X-Men: Ostatni bastion" na DVD od 3 października
Na 3 października wyznaczona została w regionie 1. (USA i Kanada) premiera DVD filmu "X-Men: Ostatni bastion". Premiera to tym bardziej oczekiwana, ponieważ mamy tutaj do czynienia z jednym z największych tegorocznych przebojów w amerykańskim kinie.

Wydanie DVD trzeciej części "X-Men" zapowiada się bardzo interesująco. Na rynku pojawią się dwie specjalne edycje tego tytułu. Wśród planowanych atrakcji znajdą się m.in. trzy alternatywne zakończenia filmu, każde z komentarzem reżysera Bretta Ratnera.

Pierwsze wydanie zawierać będzie 10 usuniętych scen, komentarz reżysera, scenarzystów i aktorów oraz materiał promujący film "Night at the Museum". Wytrawni szperacze będą mogli też odszukać ukryte atrakcje. Będą to sceny z filmu: Bestia recytująca Szekspira oraz lądowanie samolotu mutantów w Waszyngtonie. Fox planuje też wydać wersję kolekcjonerską swojego filmu, która zawierać ma dodatkowo stustronicową nową opowieść stworzoną przez Stana Lee.

Oczywiście na rynku pojawi się też wydanie całej trylogii w jednym opakowaniu.

Na październik wyznaczono też premierę DVD z filmem "Skok przez płot", zaś 21 listopada do sprzedaży trafi "Epoka lodowcowa 2: Odwilż". Inne planowane wydania DVD w regionie 1. z przebojami filmowymi to:

"Szybcy i wściekli: Tokio Drift" (26 września)
"Mission Impossible 3" (31 października)
"Klik: I robisz, co chcesz" (10 października)
"Sztuka zrywania" (10 października)
"Omen" (17 października)
"Nacho Libre" (24 października)
"Straszny dom" (24 października)
"Little Man" (7 listopada)
"Ja, ty i on" (21 listopada)
"Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby" (21 listopada)
"Superman: Powrót" (28 listopada)
"Moja super eksdziewczyna" (28 listopada)
"Po rozum do mrówek" (28 listopada)
"Auta" (7 listopada)
"Kod da Vinci" (14 listopada)
"Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka" (5 grudnia).

Większość tych filmów trafi na nasz rynek DVD w mniej więcej tym samym czasie.

ocenił(a) film na 8
Hidan

Wszystko luzz, ale powątpiewam że "Tokio Drift" w półtore miesiąca po premierze kinowej w Polsce wyjdzie już na DVD ;]

ocenił(a) film na 7
Hidan

Wiesz w USA i Kanadzie filmy wychodza bardzo szybko po premierze kinowej. Nawet kilka tygodni po... W Polsce kilka miesiący. Zależy to jeszcze od dystrybutora jeżeli tak jak w przypadku pozostałych części Fast and... będzie to ITI to będziemy dziękowac jeżelu ukażę się on w grudniu...

ocenił(a) film na 5
Hidan

kurcze co tak pozno ;/ film mial premiere juz dawno a dvd ehh;/

ocenił(a) film na 7
Numer_44

'AICN learned from the San Diego Comic Con, that the X-Men: The Last Stand DVD (which is tentative for an October release) will feature 21 deleted scenes and 3 alternate endings!

Holy cow!'
tu jest napisane że będzie aż 21 usuniętych scen ;) ,więc czekam z niecierpliwością , i mam nadzieje że długie bedą dosyć te sceny ;]

ocenił(a) film na 7
Hidan

Z tego co czytałem będzie między innymi Bestia czytaący Szekspira ;-)

Hidan

;))))

http://darkben2.free.fr/images/galeries/images/artistes/bell/2/beast.jpg [darkben2.free.fr/images...]

mi się by podobało.

van_Gregorian

Ale swoją drogą te wycięte sceny mogly by byc wplecione w film, a nie tak jak to było np. w wydaniu Zemsty Sithów, na dodatkowej płycie. Pożyjem zobaczym ...

ocenił(a) film na 7
Chmielu_4

może będzie tak zwane DirectorCuti będą sceny wplecione co wg mnie lepsze by było niz osobne oglądanie scen...

ZlyCzarny

Oby tak zrobili bo inaczej to bezcelowe.
Zemasta Sithów to może jeszcze okej... nie wiem nie widziałem tych scenek.
Bo jeśłi chodzi o Atak Klonów to jak dla mnie mimo, że niektóre scenki były naprawdę super to chyba lepiej, że ich nie dodano do samego filmu.
Muszę looknąc na nie jeszcze raz ;]

van_Gregorian

Jakie by nie było, zawsze to lepsze nież upchane gdzieś obok. Zemsta Sithów to tylko przykład, niestety w większosci filmach na DVD usuniete sceny sa właśnie upychane gdzieś po bokach.
Kazda cześc Władcy Pierścieni miała dodatkowe sceny wplecione w film, co było według mnie rozwiązaniem świetnym i raczej udanym.
Pozdrawiam!

Chmielu_4

No ja mam nadzieję, że też tak zrobią jak z Władcą Pierścieni.
A co do Gwiezdnych Wojen to napisałem tak dlatego, że o ile dobrze pamiętam, to część usuniętych scenek mówiła o tym samym co niektóre w filmie tylko była inna sceneria i byłoby to powtarzanie. Ale nie pamiętam dokładnie.
No ale ogólnie to też uważam że powinni wplatać usunięte sceny w film.

Co ciekawe w przypadku Drużyny Pierścienia (pozostałych rozszerzonych niestety jeszcze nie widziałem) jest taka krótka scenka której brakuje w rozszerzonej wersji, a w kinowej jest.
Podobnie jest z Epizodem I GW.
Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Hidan

Gregorian,

jeżeli nie widziałeś jeszcze rozszerzonych edycji WP to nie martw się - prawdopodobnie (jeszcze nie ma ustalonej dokładnej daty premiery) 29 sierpnia br do sprzedaży wejdzie specjalna (prawdopodobnie dwupłytowa) edycja WP (każdej części) na której będą się znajdowały dwie edycje filmu normalna (kinowa) i rozszerozna ;-)

Hidan

Haha... bardzo śmieszne ;)
Tylko nie ściemniaj, że chodziło Ci o Blue-Ray albo HD :-/ :-)
I w ogóle to jeszcze jakieś ciekawe :P premiery ;-)

ocenił(a) film na 7
Hidan

Będą to wersje DVD - przewidywana cena 60-70 zł (ale może się zmienić...)

Hidan

Tak, tak ;)))))))
Ooooo to będę czekał ;-)
:-)

ocenił(a) film na 8
van_Gregorian

a wie ktoś kiedy może mniej więcej wyjśc jakosc dvdripa x-mena ostatni bastion ?.Prosze o odpowiedz

PATOLOGIA458

Jeśłi pytasz o prawdziwego DVD-Ripa, to prawie jednocześnie z premierą oryginału w sklepach.

ocenił(a) film na 8
van_Gregorian

no ja niewiem chyba raczej troszke w czesniej z miesioąc przed powinien sie pojawic tak mi sie wydaje jak posejdona jusz zrobili z Dvdripem,no ale ja niewiem dokladnie

ocenił(a) film na 8
van_Gregorian

no ja niewiem chyba raczej troszke w czesniej z miesioąc przed powinien sie pojawic tak mi sie wydaje jak posejdona jusz zrobili z Dvdripem,no ale ja niewiem dokladnie.

ocenił(a) film na 8
Hidan

to zależy od filmu. Niektóre pojawiają się raz dwa trzy a na inne trzeba czekać miesiacami. Mnie osobiście nie uśmiecha się czekanie aż tak długo na filmy na DVD

ocenił(a) film na 7
Agniecha

zależy czy w wytwórni pracują uczciwi ludzie czy złodzieje :P

ZlyCzarny

Też prawda. Ewentualny wyciek jest możliwy.

ocenił(a) film na 7
Hidan

ja nie omieszkam nabyć "Ostatniego Bastionu" na dvd - wydanie kolekcjonerskie z 21 wyciętymi scenami i 3 alternatywnymi zakończeniami zapowiada się wręcz obłędnie.

czekam również na Mission: Impossible III i Kod da Vinci - mimo, iż nie przypadł mi do gustu to trzeba mieć taki film w swojej dvdtece.

a co do najbliższych wydań to na v jak vendetta (zależy jaka wyjdzie edycja) i na posejdona ;-)

ocenił(a) film na 10
Hidan

Octus nie masz może jakiejs stronki gdzie mozna znaleść taką okładke jak ta na tej stronce : http://www.miescarabajo.com.ar/images/herbie/Herbie_Fully_Loaded-front.jpg [www.miescarabajo.com.ar...] tylko że z filmu X-men 1 lub X-men 2 lub X-men 3 tylko żeby szło wydrukować bede wtedy bardzo wdzieczna :D:D:D

ocenił(a) film na 7
Hidan

wiesz... takie okładki prostu do druku zamieszczane są na necie bardzo rzadko... w końcu to też piractwo... ta okładka garbie - super bryka pewnie została zamieszczona przez jakiegoś pracownika, który chciał jeszcze zarobić... ja w każdym razie zamierzam nabyc oryginalną edycję kolekcjonerską 2DVD ostatniego bastionu z 3 alternatywnymi zakoczeniami i 23 scenami dodatkowymi

ocenił(a) film na 10
Hidan

a kiedy te wydanie pojawi sie w sklepach ?? bo jestem bardzio ciekawa jak ono będzie wygladac a pozatym może tez some zafunduje :D:D pozdro odwiedz moją stronke mam tam sonde :D:D

ocenił(a) film na 7
Hidan

3 października w regionie 1 (USA, Kanada) - u nas prawdopodobnie miesiąc później