Zacznijmy od początku a mianowicie czekałem na ten film 3 lata i okazał się wielką klapą:( Reżyser nie zdał sobie sprawy że robi za krótki film i chciał dodać w nim za dużo wątków niewiem czy wogóle czytał on jakieś komiksy o X-Menach.Pozatym role takie jak Rudej ,która pokazała się na początku filmu i na końcu czy Cyklop ,który był w tym filmie jeszcze krócej.Albo nowi bohaterowie Juggernout był pokazany zdaje się że tylko w 2 albo 3 scenach i wogóle co to miało być?????!!!!! Przecież on do cholery niejest mutantem!!!!!!!A Waren Worntington poco wogóle pokazali jego postać żeby mógł on uratować swojego ojca w 3 minutowej scenie???!!!Dobrze że jest chociał Wolverine w tym filmie chociaż jeden plus ale i tak najgorzej zagrał w porównaniu do popszednich części no i jest jescze Colossus fajna postać w filmie ale jak zwylke za krótka .Zapomniałem tez coś dodać o profesorku ,który zginął w jakiś głupi sposób niewiem skąd oni to wymyślili.Feniks jest jakimś alterego Jean co?????Przecież to postać z galaktyk w nia wstąpiła.A ten lek ,który miał uzdrawiać mutatntów ...szkoda gadać!!!Tak jak napisałem w temacie reżyser dał klapy po całej linni i niewiem czy osoby ,które nie oglądały popszednich częsci warto jest namawiać na pójście na ten film...reżyser pooprostu spiepszył doszczętnie tą trylogie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heh, życie byłoby piękne, gdyby ludzie przed dodaniem nowego postu zadali sobie trochę tródu i poczytali inne wątki. Umożliwiłoby i to nie żucanie zarzutami, które już zostały dawno odparte, jak ten ze juggernaut miał klejnot albo fenix był z kosmosu...
"apomniałem tez coś dodać o profesorku ,który zginął w jakiś głupi sposób niewiem skąd oni to wymyślili."
To taki glupi bajer, wiesz panna ma moc telekinezy, a powiedzmy że jest najpotężniejszą jej posiadaczką i np może rozrywać ludzi na cząsteczki. Wolalbys zeby wysadzała im mózgi?
A co chcesz od leku? To pomysł z komixów, i to z tych najpoczytniejszych. Myslalem ze chcesz zeby film był wierny komixowi.
A juggy jest taki jak w KOMIXIE ultimate x-men - tylko helm ma inny.
Hehe, to była krótka piłka z twojej strony, nie ma co, szkoda że ostatni raz miałem w rękach komiks 10 lat temu i nie mogę odpierać tego typu zarzutów ;(
czekajcie przypomnialo mi sie o juggernocie cos a mjanowicie, nie wiem czy dobrze to zrozumjalem bo czytalem na stroce marvela po angielsku, on swoja sile mo klejnocie cytorak albo jakos tam i jest przyrodnim bratem xsaviera to fakt a helm nosie tak jak magneto czyli przed atakami pschicznymi. Dobra wiec ten klejnot zostal zniszczony czy cos ale poniewaz tak dlugo go uzywal ze ta moc zadomowila sie wnim chociaz zmalal i oslam i stat jest jego mutancia sila, ciekawostak jest ze po smierci colosusa w komiksie oczywiscie zaja jego mjejsce.
Heh, czytać wczesniejszę wątki, ktoś tu już pisał, że klejnot pojawia się w jednej z seri x-men, a w innej juggernaut jest takim samym mutantem jak w filmie, bez rzadnych kosmicznych klejnotów, kryptonitu i innego gówna.
Do Marvel13
Ratner sam się przyznał w wywiadzie że nie czytał komiksów tylko oglądał kreskówki.
Tu masz wywiad:
http://media.filmforce.ign.com/media/040/040731/vids_2.html [media.filmforce.ign.com...]
Ale tłumaczył się że Zack Penn i jeszcze jeden mu we wszystkim dopomogli. Filmu nie widziałem to nie powiem czy dość mu pomogli. Ale po postach widać że całkiem nie spartolił.
Noto powiedz mi jak jestes taki mądry kto wymyślił jej alter-ego?W dwójce jak byk na końcu pokazali prawdziwego Feniksa no fakt że pod wodą ale był , a to to miał być jakiś niewiem stwór który rozrywa wszystko na części pierwsze i powstał do tego z podświadomości Jeane i niemów mi tu o mocach mutantów bo znakomicie je znam na pamiąc z resztą a skoro dali już postać Juggernouta do tego badziewnego filmu mogli dać chociaz wzmianke że pozbył się komiksu cytoraka już nie wspominam wogóle o tym że jest bratem Xaviera a z tym lekem to reżyser wyskoczył ni z gruchy ni z pietruchy tyle czasu miał żeby przygotowac sie do tego filmu pozatym dostał wysoki budzet i obsade aktorów a niemógł sie zając tylko jednym wątkiem nierozumiem tego Singer by to wyreżyserował 100 % lepiej
marvel13 ty to chyba naprawdę masz 13 lat,użyj w końcu mózgu,nie chce mi się szperać teraz gdzieś żeby znaleźć komiksy,ale pierdolisz jak potłuczony,bajek się dziecko naoglądało i teraz zrzędzi,przyczep się do czegoś innego,a nie tego że nie jest jak w komiksie.To dzięki temu właśnie X-Men przerasta o conajmniej jedną klasę inne adaptacje,bo nie jest strefą 11 z TVN.
Co wy kmiotki wiecie o X-Menach ???????!!!!! Ja jestem wielkim fanem X-mena od prawie 10 lat i wiem o nich dużo a jak wy sie nieznacie to wasza brocha!!!!Jedno wiem ten film to lipa a mógł być naprawde dobrym fimem dorastającym do poprzednich części, które były super ale to pozostawiam dla waszego gustu jak lubicie nafaszerowane efektami kmioty to proszę bardzo!!A co do ciebie demon82kasjan to kulaj beret!!!!Niemam 13 lat a jak chcesz pisać posty w takim stylu jak ten ostatni to niema spawy zobaczymy kto wygra....
No ja nie wątpie że sięinteresujesz x-menami od dziesięciu lat.
I nie wątpię, że to zainteresowanie niezmiennie rozwijasz od 3 roku życia :) Po twoim podnieceniu i wykrzyknikach widać, że masz jeszcze wąsy od mleka :)
wąsy od mleka nie z butelki lecz jeszcze z cyca :P
wielki super znawca, 10 lat temu to ja juz przestałem zbierać komiksy bachorze
A ty co niby masz 24 lata bo z twojego loginu demoncośtam82 wnioskuje że to chyba rok urodzenia , to jakbyś chciała wiedzieć niejesteś o wiele odemnie starsza a komiksów ja niezbieram juz od wielu lat tylko w moim przypadku istnieje takie coś jak pamięć i to dobra a pamietam komiksy prawie wszystkie a pamięć a to niejest podniecenie tylko pisanie postów osoby króra sie zna na temat filmu który jest klapą...
O boże, ja osobiście nienawidze kiedy mi ktoś zarzuca błędy ortograficzne... bo chodzi o treść i poprawną składnię (każdy dyslektyk wam to powie), ale ty chłopie weź se słownik jakiś czy encyklopedie i sprawdź co to interpunkcja i jak na moje oko to wróć gdzieś tak do 4 klasy szkoły podstawowej znawco kina i komiksów :)
"to niejest podniecenie tylko pisanie postów osoby króra sie zna na temat filmu który jest klapą... "
a) nie umiesz konstruować poprawnych gramatycznie zdań
b) piszesz w wielkim podnieceniu, stąd te błędy
+narcystyczne zaburzenia osobowości :P
No dobra może nie za dobrze wyszło te ostatnie zdanie od strony interpunkcji dlatego że robię w tym momencie 3 rzeczy naraz ale nic ja się umiem przyznać do błędu zato ty nie ale jak ktoś sie niezna na filmach...a lepiej weś sama słownik dom ręki bo robisz podstawowe błędy ortograficzne takie jak np. "zadali sobie trochę tródu i poczytali inne wątki. Umożliwiłoby i to nie żucanie zarzutami..." a zaburzoną osobowość to może ty masz bo ja napewno nie i nierobią mnie twoje wrzucające feministyczne posty...
Feministyczne posty? (hahahaha) Dobre, dobre :)
"ja się umiem przyznać do błędu zato ty nie ale jak ktoś sie niezna na filmach..."
A do jakiego błędu mam się przyznać? Bo nie pamietam żadnego?
A jeśli chodzi o błędy ortograficzne, to jakbyś miał podstawową zdolność rozumienia słowa pisanego, to byś zauważył, że trochę wspomniałem o tym, ze jestem dyslektykiem :D
A twoje znawstwo filmowe chyba przejdzie do legendy, dawnom takiego znawcy i eksperta nie widział, twoja gigantyczna wiedza i profesjonalizm jest niezaprzeczalna...
A tak serio głąbie, to tylko głąby piszą, że ich racja jest najmojsza bo się znają na wszystkim najlepiej.
Jak niewiesz jakie to zobacz sobie gamoniu pare postów wyżej i poczytaj dokładnie to będziesz wiedzieć i nie wyskakuj mi tu z tekstami z 'Dnia świra" dobrze bo ja ten film także oglądałem.I nietwierdze że wiem wszystko jakbys czytał z uwagą moje posty to byś wiedział że trochę sie znam na filmach z czego wnioskując ty chyba nie jak podoba ci sie X3.
No, z twoich poprzednicj postów ewidentnie widać, żeś wielki znawca kina, nie to co ja, chylę czoła ;)
A wiesz, że jakbym był tak głupi jak ty, to bym ci napisał, że to ty się nie znasz bo ci się X3 nie podobało, a ja się znam bo mi się podobało? :)
A ty nawet nie widzisz, że to głupota, fajny koleś z ciebie :]
A co to niby ma być chwalisz mi się czy żalisz??Weż sobie naprawde obejżyj pierwszą i druga cześć X-mena ale z uważnie to sobie pogadamy dobrze,może wtedy zrozumiesz,może....
Oglądałem obie dzień przed premierą X3 :)
A teraz zniże sie do twojego poziomu: Może ty sobie obejżyj, to wtedy zrozumiesz?
Ja znam te filmy na pamięć więć niemuszę oglądać ale dla twojej wiedzy oglądałem oba 4 godziny przed premierą trójki.czyli wnioskując dalej nic nierozumiesz z tego filmu trudno się mówi moze nigdy nie pojmiesz :)
O wielki panie i znawco, wyjaw mi swoją najtwojszą prawde, która jest najtwojsza ze wszystkich prawd :)
Masz całkowitą racje demonie82 ja też tak samo mysle jak ty ej a powiedz mi tylko jedno ja nieodgladałam tego film ale czemu jean grin jest na zdjeciu po stronie magneta i z kad ona sie tam wzieła wogule bo przecierz w 2 części X-Menów jest pokazane ze ona utoneła w wodzie ........ to z kąd ona sie tam wzieła co ?? odpowiedz mi barzo mi na tym zależy .papa
A nielepiej dowiedzieć siętego z filmu? Po co psuć sobie zakończenie?
Wystarczy że pilnie oglądałaś dwójkę, tam widać, że po tym gdy Jean ich ratuje, a oni odlatują, to jednak coś tam się pod tą wodą jeszcze rusza :)
dokładnie nie będe za dużo mówił,i psul ci zabawy,obejrzyj film,bo zaraz znów napiszą że jestem dureń bo spojleruje, a tak naprawdę rzeczy oczywiste
dzięki wielkie za odpowiedz na moje pytanie Negative jestem ci bardzo wdzieczna ale powiedz mi jeszcze jedno czemu jean jest na zdjeciu po stronie Magneta a nie po stronie profesora :) czeakm na odpowiedz .Papa
Heh, bo to już jest troche inna Jean, bardziej podatna na emocjonalne zagrywki magneto i jego wolnościową retorykę.
I tak już jest, kiedy ludzie nie rozumieja co to jest film na PODSTAWIE komiksu.
"Po całej lini" się z Tobą nie zgadzam.
No i po co sie klocic o to kto ma racje i sie wyzywac publicznie?? Podobnie jak yt marvel13 ja tez bardzo sie zawiodlem na tym filmie i wkurzylo mnie ze byl taki dziadowy jakis i wszyskto bylo nie tak w nim. Przypomniales mi o tym ze przeciez Singer zrobil pod koniec dwojki jak na jeziorze alkali wylania sie z wody poswiata przypominajaca uskrzydlona postac. Sadze ze przez to iz Singer zajal sie supermanem a rezyserie x-3 objal ktos inny, film wielu osobom wydaje sie byc do dupy (jak mnie). Tworcy po prostu nie potrafili dokonczyc tego co tak swietnie rozpaczal Singer i osoby od fabuly i scenariusza nie podolali wyzwaniu dokonczenia trylogii. Dla mnie najwiekszym bledem ludzi od fabuly bylo usuniecie z filmu postaci Mystique, Cyclopsa i Profesora. Dodam na koniec ze po tych ostatnic sekundach z x-2 gdy zobaczylem te poswiate na jeziorze bylem pewien ze feniks i wszystko z nim zwiazane bedzie idealne ze swietnymi efektami specjalnymi i ze zakladajac ta ostatnia czesc filmu czyli x-3(bo nie wiadomo nigdy przy pracy nad filmem czy napewno bedzie kontynuacja) bedzie najlepszą ze wszystkich.
Dziekuje
No masz racje pzrebojowcu zgadzam sie z tobą ,Singer by zrobił z tego filmu cacko no i niepotrzebnie usunęli Profesora i Mystique a co do Cyklopa to ma mieszane gusta w sumie w 1 zagrał dobrze może przez to że w 2 Singer skrócił jego rola to w 3 Ratner chciał go uśmiercić kto to wie..:) Ale zastanawia mnie jescze jedno w obsadzie X3 widać aktorów do ról takich postaci jak Omega Red,Emma Frost,Psylocke czy Avalanche czy ktos mi może powiedzieć czy widział ich w "Ostatnim bastionie " ??bo ja nie.
no ael domnie to jest bardzo wazne bo nierwiem czy bede miała okazje iśc na to do kina albo to zobaczyc no chyba ze dopiero wtedy jak wejdzie to na płyty DVD więc bardzo mi na tym zalezy żeby wiedzieć kto jeszzce zginol poza profesorem i w jaki sposub zgineli
Ok, jak jesteś pewna, że chcesz wiedzieć co i jak i psuć sobie zabawe, twoja wola.
Uwaga, ZAJEBISTE SPOJLERY!!!! Nie czytać :)
Xawviera zabije Jean podczas pojedynku ich mocy umysłu.
Cyclopa zabija na początku Jean, zdaje sie, że dla zabawy.
Jean zabija Logan na jej prośbę, by zaoszczędzić jej cierpienia po tym jak w szale zabija ukochane osoby.
Storm zabija shadowcat w pojedynku.
Juggernaut zostaje generalnie ogłuszony przez Kitti i nie wiadomo co sie z nim dzieje.
Pyro zostaje ogłuszony przez Icemana w pojedynku i nie wiadomo co sie z nim dzieje.
Magneto traci moc gdy Beast we współpracy z Loganem i Colosusem pakuje mu lekarstwo.
Mistique traci moc, gdy zasłania magneto przed strzałką z lekarstwem
Rogue traci moc na własne rzyczenie udając sie po lekarstwo, by móc siępingać z Icemanem :)
A reszta już ginie tak masowo i szybko, że trzeba film na stopklatce oglądac :P
Marvel, po twoim poście mogę dowiedzieć się tylko tego, że nie czytałeś komiksu.
--
w.g mnie film jest ok, ale było pare niedociągnięć. nie podobała mi się rola Rouge... lepiej by było, gdyby jednak nie zażyła remedium. 'Bractwo' -wiele zmienonych przez reżysera postaci...
jedyne co BARDZO MI SIĘ PODOBAŁO, to że WRESZCIE Scott i Jean byli martwi! jak ja ich nie lubię ^^
No to sie mylisz bo czytałem główną serię X-Men wydaną przez TM-SENIC całą, ULTIMATE X-MEN też trochę czytałem ale niestety nie wszystko :( no i czytałem New X-Men ale też nie do końca
do milagros jak tak bardzo chcesz wiedziec :p : giną po kolei: cyclops zabity przez feniksa, profesor xavier zabity przez feniksa i feniks/jean grey zabita przez logana. A moce utracili w kolejnosci Mystique ktora uratowala magneta, magneto ktoremu beast wstrzyknął "lek" i rogue ktora sama poddala sie kuracji by mogla dotykac innych. mam nadzieje ze wreszcie bedziesz zadowolona milagros. A teraz do marvela: no ja tak samo tych postaci o ktorych mowiles to nie widzialem, a mutantka ktora tworzyla pole sejsmiczne co zniszczylo bron zolnierzy na wyspie to wygladala jak facet i byla beznadziejna :p
Storm zabiła Callisto a nie Shadowcat(Kitty).
Przestańcie czepiać sie tych śmierci i uzdrowień,widać jak bardzo czytaliście te komiksy. Jean umierała 4 razy,więc żaden problem żeby wróciła.Xavier żyje. Nie było widać by Cyclops został rozwalony na molekuły,więc też gdzieś tam żyje. Odnośnie Mystique i Magneta,to lekarstwo działa tymczasowo,bo jego źródłem jest Leech,a on nie odbiera mocy na zawsze. KPW? poza tym ile można walczyć z tymi samymi wrogami,mamjuż dość tego Magneto i Mystique (jej charakteryzacja zajmuje 7 godzin),powinni dać kogoś nowego na głównego przeciwnika w końcu.
no i co z tego ze charakteryzacja mystique zajmuje 7 godzin ale jaka swietna postac jest z niej, mnie glownie chodzi o to przy niej ze tak w banalny sposob zakonczyli więź jaka łaczyla ją i magneta bo po poprzednich czesciach mnie nasuwa sie obraz wspanialej przyjazni i oddania miedzy tym dwojgiem. Jesli zrobia x-4 to mam nadzieje ze mystique powroci ponownie jako jedna z kluczowych postaci. A tak wogole jakby kogos zainteresowalo to dzis na tvn o 21.30 jest "Ostatni Bastion" :p :p :p