To może ma coś wspólnego z jego hełmem, bo jug po angolu to chyba garnek czy jakoś tak. Ale nie wiem dokładnie :/
To znaczy Tir. Było przetłumaczone w filmie, w nawiasach przy ingielskiej nazwie.
srir, a nie tir, moze tirowka odrazu, te ich tłumaczenia nadają się o kant dupy, Juggernaut znaczy moloch, bo koleś sieje wokół siebie zniszczenie
hehe...dobra ja wiem ze w nawiasach bylo [tir] ale juggernaut to nieznaczy tir:P
wiec teraz co to jest MOLOCH:D?
Moloch - chtoniczne bóstwo fenickie i kanaanejskie. Nazwa wywodzi się od hebr. מלך "Melek" - król, bóg., (gr. Molóch). Identyfikowany z Adramelechem. Tak jak jemu, Molochowi składano ofiary z dzieci. Wzmianka o nim pojawia się w Biblii (2 Ks. Król., 23.10). Średniowieczna demonologia uznaje Molocha za jednego z demonów.
widze ze ten post zaczyna sie przemieniac w gre w pytania no wiec tak:
Moloch - chtoniczne bóstwo fenickie i kanaanejskie. Nazwa wywodzi się od hebr. מלך "Melek" - król, bóg., (gr. Molóch). Identyfikowany z Adramelechem. Tak jak jemu, Molochowi składano ofiary z dzieci. Wzmianka o nim pojawia się w Biblii (2 Ks. Król., 23.10). Średniowieczna demonologia uznaje Molocha za jednego z demonów
źródło: www.wikipedia.pl
Słowo to pochodzi z języka hindi, w wolnym tłumaczeniu oznacza "niepowstrzymana siła". Słowo to występuje jako jeden z tytułów Krishny.