PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Z pośrud x-men 1 i 2 trójka jast najlepsza.Lecz ma jedną wade na końcu Jean ginie z rąk Logana.Jak byłam w kinie myślałam że jej wstszyknie remedium.Ale ją zabił czemu jej tego nie dał? Film ogulnie polecam ale koniec jest tragiczny...

ocenił(a) film na 10
yockey

zabil ja bo sama go o to prosila, o ile sie nie myle dwa razy nawet, a po za tym koncowki filmow typu "zyli dlugo i szczesliwie" sa za bardzo upowszechnione, osobiscie tez uwazam ze mogli film troche inaczej zakonczyc baz zbednych ofiar, ale oni mieli taka wizje i co poradzic

Dma

jakoś sie nie złożyło ale jeszcze nie oglądałem 3 czego bardzo załuję ale mam pytanie gdzie sie podział Kurt Wagner(Nightclawler)??

ocenił(a) film na 10
michal_43

Wyjechał występować w teledysku 50 centa.

ocenił(a) film na 8
Negative

O ile się nie mylę, to w grze "towarzyszącej" X3jest wyjaśnione, czemu go nie ma... a ja nie wiem, bo jeszcze nie mam tej gierki ;(... JESZCZE xD

ocenił(a) film na 8
Annik_Black

nie trzeba mieć żeby wiedzieć, że walka nie leży w naturze Nightcrawlera

ocenił(a) film na 10
yockey

Nom mi tez sie nie podobala koncowka!! Ale mam jedno pytanie ktore mnie intryguje od pewnego czasu od kiedy zytam forum o x-men3. Na pytanie czemu wolverine zabil Jean pada odpowiedz: bo go o to prosila. Ale (prosze poprawcie mnie jak sie myle) na koncy jak wolverine jest juz kolo Phoenix i ona sie go pyta czy jest gotow za nich umrzec (za ludzi) to wolwerine odpowiada ze nie ale jest gotoe umrzec za nia i wtedy Jean odpowiada uratuj mnie, on jej odpowiada kocham cie i lup noze w brzuch. wiec jak to jest??

MIchael_Corvin

chodzilo o to ze wolwi stawal do nie rownej walki w ktorej prawie na pewno mopgl zginac ale nie walczyl za mutanty czy ludzi albo za rownowage miedzy niemi. On chcial pomoc Jean gray a ze nie mogl wiec na jej wlasna prosbe ja zabil... mimo ze byla to dla niego najbolesniejsza decyzja.
MOzna nawet pokusic sie o stwierdzenie ze zabijajac ja zabil czastke siebie - ta duza czastke ktora napedzala go do zycia - milosc do JG (druga czastka jest jego niewyjasniona przeszlosc)

MIchael_Corvin

Tak to idzie, mniej więcej:
Logan - Jean! Jean! Wiem, że ciągle tam jesteś!
Jean - Zginąłbyś dla nich wszystkich.
L. - Nie. Nie dla nich. Dla ciebie. Dla ciebie...
Jean - Ocal mnie.
L. - Kocham cię.

Jeśli chcecie to zrozumieć, to pocztajcie sobie komiksy - zwłaszcza Phoenix Endsong #3. Tam Jean sama przystawia sobie pięść Logana do klatki piersiowej i mówi do niego, żeby zrobił dla niej to, w czym jest najlepszy (czyli zabił ją). W przeciwnym razie, Phoenix może zaszlachtować wszystko, zo żywe - nie tylko na naszej planecie. Logan zabija ją tylko w tej części około 7 razy!

BaWy

Tak swoją drogą w komiksie wygląd to bardzo malowniczo... Ja się tylko zastanawiam: GDZIE JEST EMMA FROST? Z tego co wiem, w filmie jej nie ma...

ocenił(a) film na 10
Ciri

ZAKOŃCZENIE TRAGICZNE ALE ZNAJĄC ŻYCIE TO JEAN I TAK BĘDZIE ŻYŁA W NASTĘPNEJ CZĘŚCI. NIE MA SIE CO MARTWIC!!! POZA TYM ONA NON-STOP UMIERA I OŻYWA.