bry,
mam pytanie,który aktor weduk was był najlepiej obsadzony w swojej roli i najlepiej ja zagrał,poprostu "był nią"?
moim zdaniem to aktor który grał Wolverina.
a kto weduk was?
Oto moje propozycje:
1. Charles Xavier - Patrick Stewart - niekwestionowana nominacja do tej roli od lat; pamiętam jak czytałem ponad 10 lat temu w polskich wydaniach X-men wypowiedzi czytelników, propozycje do rół mutantów były różnorakie, jednakże nikt nie proponował na rolę Xaviera nikogo innego poza Patrickiem :)
2. Juggernaut - Vinnie Jones - dobry, brytyjski aktor, wspaniale moim zdaniem spisał się w roli tego typka spod ciemnej gwiazdy.
3. Wolverine - Hugh Jackman - również rola pasująca do tego aktora :)
Oczywiście że Stewart. Wykapany Xavier.
Vinnie Jones i Hugh Jackman? właśnie oni byli jednymi z najgorzej dobranych aktorów.
Juggernaut to postać symbol w Marvelu, wróg nie tylko X-Men. Samo słowo Juggernaut (moloch) już mówi że koleś sieje zniszczenie. To jest gigant, walczący z grupą mutantów,a nie tylko z jednym. Nie wybacze im co zrobili tej postaci w X3. Koleś nie dość że wzrostu 185 cm, to pokonany przez Kitty. Powinni wziąć jakiegoś strongmana, jakby brakowało dużych ludzi. Singer lepiej dobierał bad boys. Tyler Mane (208 cm, wrestler) i to był idealny Sabretooth.
Wolverine to hardcorowy i zadziorny knypek. A w filmie 189 cm wzrostu i płacze. O to chodzi w tej postaci że jest taki mały, a taki bojowy. A tu laluś Hugh Jackman, ten mięczak totalnie nie pasuje do tej roli.
Beast,Colossus,Nightcrawler,Ic eman,Kitty,Mystique,Pyro,Magne to byli też dobrze dobrani.
Jean za wysoka.
Halle,Cyclops za niscy.
Rogue i Angel zbyt lalusiowaci, w komiksach są mocnymi charakterami,a tu takie ciapciaki.
Pierwszy raz, ale w 100 procentach zgadzam się z demonem :-)
nie można było tego napisać lepiej
sorry Storm a nie Halle :P
fajna laska więc się przejęzyczyłem, ale na Storm za niska
Moim zdaniem:
- Kitty,
- Storm,
- Iceman... :-)
- Bestia,
- Magneto,
- Colossus,
- Pyro - on oczywiście najlepszy :-)
Co do Wolverine'a to Jackman zagrał go w tej części zdecydowanie najlepiej. Fakt, iż kiedy Logan się rozkleił to po prostu uśmiałem się do łez - taki silny chłop a zachowuje się jak dziecko...
"taki silny chłop a zachowuje się jak dziecko..."
Co za głupota... A co cygaro miał zapalić ??
popieram, nirozumiem tego zarzutu,przecviez nie beczal jak dziecko, uważam, ze i tak zachowal fason, zreszta wcale nie musial, w koncu przyszlo mu zabic ukohana kobiete:/ ze tak powiem nie zycze nikomu takij sytucaji;) dlatego nie zachowal sie jak dziecko tylko jak dojrzaly meczyzna, w wara mi od rosomaka:P
to bez znaczenia i tu i tu było to uzasadnione, choc przepraszam, że Cię źle zrozumiałam, mój błąd ;]
Zesrali się, a nie najlepiej dobrali. Hugh Jackman wogóle nie pasuje na Wolviego. Cipus musiał brać zimny prysznic przed kręceniem żeby wyglądać na zdenerwowanego. Co za lamus, jak to przeczytałem to normalnie z krzesła spadłem, Jakby brakowało aktorów z charakterkiem. Ni jak się nie nadaje Hugh Jackman, ani zachowaniem, ani posturą.
,,wara od rosomaka"? chyba niewiele wiesz o tym rosomaku, dziewczynko przeczytałaś choć raz ,,Weapon X" ?
Zadziorny, zbity, kurdupel , a nie picowaty przystojniak.
Wolverine może by się skrzywił, ale ani kropli łzy by nie uronił.
Wolverine jest jak Chuck, jeden i drugi nie płacze :P
a jak myslisz? że niby nie czytałam a sie wypowiadam, gratuluje pomyslowosci;] wiesz Twoje rzucanie sie akurat ie robi na mnie rwazenia, i nie zamierzam odpowiadac Ci w ten sam sposob "chłopcze", ja uważam że pasuje świetnie i nie tylko ja, wiec chyba cos w tym jest. A swoje kompleksy i fobie do jakis wyimaginaowanych "picowatych lalusiow" lecz gdzie indziej, pzdr
Demon ma rację - Jackam nie nadaje się na Logana. Jak powiedział w komiksie, kreskówce nigdy nie uronił ani jednej łzy - a tutaj kompletnie się rozkleił... Można usprawiedliwić monent z Jean (Phoenixem) - w końcu zabil ukochaną... Ale ten moment z Xavier'em??? Nie mogłem się powstrzymać od śmiechu...
Coś wam się ludkowie myli, bo Jackman nie rozpłakał się dlatego, że nie pasuje do roli wolverina, tylko dlatego, że tak napisano w scenariuszu. Nie podobać w tej sytuacji to się może wam to, że Wolverine jest inny niż w komiksie a nie to, że Jackman do roli nie pasuje, bo wyobraźcie sobie, każdy inna aktor rozpłakałby się dokładnie w tym samym miejscu.
Jak w scenariuszu stoi, że teraz jest czas na płakanie, to jest czas na płakanie a nie na cygaro i drapanie się po jajach. Tak więc prestensje zdaje się nie do Jackmana.
Nazywasz się Zak Penn albo Simon Kinberg?!?!?! NIE??? To nie komentuj!!! Wszezie cię widzę - na każdym temacie - wymądrzasz się jak niewiem co... A wierz mi - mimo, iż nie przepadam za demonem to jednak całkowicie się z nim zgadzam!!!
wg. mnie to tylko ouge nie była za bardzo trafnie wybrana .. ale sie juz przywyczaiłem do niej i jest luz :P
Człowieku w scenariuszu nie musialoby być napisane,że on ma się rozpłakać, zanim nakręcą scenę to jest 10 powtórek, każdy aktor interporetuje to na swój sposób. Czytałeś novel X3 albo scenariousz,że mówisz że tak było napisane, jak nie to tak nie mów. Hugh Jackman nie pasuje na Wolverine'a, mój brat jeszcze bardziej się przy tym upiera niż ja. A willow sie podoba, bo wiadomo dziewczyna.
Czy wam odwala?? Najlepiej winić Jackmana prawda??
Po 1 w scenariuszu była taka sytuacja - sam jej nie wymyślił
Po 2 Jackman jest mnie winny tej "wpadki" a bardziej reżyser.
Hugh znakomicie wykreował postać, którą miał zagrać.
"Nazywasz się Zak Penn albo Simon Kinberg?!?!?! NIE??? To nie komentuj!!! "
Rozumiem, że ty się nazywasz, miło że zaszyczyciłeś to skromne polskie forum :]
"A wierz mi - mimo, iż nie przepadam za demonem to jednak całkowicie się z nim zgadzam!!!"
Nie no coś ty, nie wierze... w życiu... prędzej zobaczę eksplodujące statki w galaktyce oriona niż uwierze w coś takiego...
Tak Jackman jesy najlepszym aktorem świata bo zagrał Wolverina... Niestey nie!!! O niebo liepiej zagrał Mckellen, Stanford, Ashmore, Page, Berry itp.
Jackman nie pasuje na Wolverina!!! Już lepiej zagrałby tę postać Ewan McGregor...
Wolverine'a najlepiej to by zagrał Jack Nicholson ( w ,,Wilku" idealny Logan, twarz wyjęta prosto z komiksu) niestety jest już za stary, i koleś ma charakter do takich ról, Jackman jest za miękki mr. ,,zimny prysznic przed scenami" parodia, niech wraca do Leopoldów itp
w scenariuszu mogło być napisane zajście że ma być załamany,ale nie że ma płakać
oczywiście :) Scenariusze nie uwzględniają takich rzeczy jak łzy czy uczucie jakie dana postać w danym momencie ma wyrazić, pisze tam, x umarł, rób co chcesz, przychodzi aktor i robi co chce :)
Przyszedł głupi jackman i sie popłakał, a oni nie mogli mu tego wyciąć bo przecież w scenariuszu napisali, że może robić co chce :)
To samo jest z zemstą shitów, była taka cienka bo aktorzy sami napisali sobie dialogi i cały czas improwizowali, a przejście anakina na ciemną stronę mocy to był gorący pomysł Heydena Hristensena :]
Osobiście myśle, że jackman sie popłakał bo gdy dotarł do "rób co chcesz" w scenariuszu to nie wiedział co zrobić i spanikował :]
No tak i jeszcze nieszczęśnik był źle dobrany bo 10 cm za niski/za wysoki, to już naprawde była porażka, nie wiem jak po tej tragedii fani komiksu mogli spać spokojnie :]
I jak teraz mogą spokojnie spać twórcy którzy w sceniariuszu napisali "rób co chcesz" zamiast wyjmij cygaro, wzrusz ramionami i otwórz puszkę browara.
O niebo lepiej?? Ty chyba nie masz pojęcia co mówisz. I jeżeli odpisywałeś to w moją strone(nie wiem bo nie umiesz odpisywać do kogos) to gdzie ja napisałem, że Jackman to najlepszy aktor świata?? Mówie tylko, że zagrał perfekcyjnie swoją role. Lepiej od niego zagrał tylko McKellen i Stanford.
P.S Co to miało znaczyć "lepiej zagrałmby tą postać McGregor" ?? Czy to aluzja, że McGregor jest słabym aktorem??
Mcgregor kojarzy mi sie tylko z swietlnym mieczem i głupi akcentem... Jackman dobrze zagrał , tak śmiesznie :D
Negative przechodzisz ze skrajności w skrajność, kto tu mówi o pisaniu tekstów i zmienianiu całkowicie sceny, chodzi o jeden ruch czy minę, a Jackman nie zrobił odpowiedniej. Widać że jesteś z Podlasia :P , mój stary jest taki sam, skrajność-)skrajność. I nie 10 cm, a 30cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! to jest więcej niż o głowę, dokładniuśkie 30 cm (Wolverine ma 159cm, a Jackman ma 189cm wzrostu)
Nie jestem z podlasia, więc w złą stronę dedukujesz :)
Miał zapewne zagrać rozpacz i zagrał, dobrze to pasuje do filmowego wolverina, który od początku w filmie nie jest twardzielem niedowyjebania, nie gryzło się to w żaden sposób z ta postacią z dotychczasowych filmów, i to włąśnie względnie obojętna reakcja gryzła by się z jego dotychczasowym wizerunkiem.
Demon, a pozwól, że zapytam. Czy przeanalizowałeś tylko wzrost Jackmana do odgrywanej przez niego postaci czy przeanalizowałeś też inne??
P.S 1,59?? Danny DeVito byłby odpowiedni, no może Pacino.
Dla mnie po prostu Jackman nie nadja się do roli Logana... - jest to moja opinia - mam prawo się wypowiedziec. Również Ty możesz mieć inne zdanie i doceniam je. Dla mnie Ewan McGregor nadawałby się bardziej niż Jackman - takie jest moje zdanie.
Szajba widzę że okulary albo soczewki by się przydały bo jakbyś czytał wcześniej to byś wiedział,że nie tylko wzrost Jackmana mi nieodpowiada.
no jak tak dalej pójdzie z dobieraniem aktorów:
Vinnie Jones - juggernaut
Hugh Jackman - wolverine
Topher Grace - venom
to Danny De Vito pewnie zagra Bloba
a Al Pacino Hulka w Hulk 2.
Sam zastanów się nad kupnem soczwek... Wiem dobrze, że nie tylko wzrost ci nie odpowiada, ale ja zadałem inne pytanie.
Demon daj spokój - ten osobnik jest tak zafascynowany postacią Logana (mnie się osobiście wydaję, że raczej Jackmana), że szkoda z nim o tym w ogóle polemizować... Jeżeli nie wiesz Szajbo top każdy ma prawo wypowiedzieć się - nie tylko ty! Więc uszanuj decyzje moją i Demona (iż Jackman jest do... w roli Logana) i tyle. Podałeś swoje argumenty - my podaliśmy swoje i narq. Co do Venoma też racja Demon... Eddie Brock (Venom)... był napakowanym psychopatą a Thoper to niezły wymoczek - najlżej mówiąc...
Powinniście sprawdzić, czy numery butów się zgadzają, bo co jeśli magneto miał w komiksie stopę 3 numery mniejszą albo Mckillen ma platfusa? Pyro, czego ty sie tak podniecasz? Narazie nikt tu nie zabrania nikomu wygłaszania swojego zdania poza tobą. Zachowujesz sie jakby ci ktoś w piaskownicy chciał zabrać łopatkę.
A Ty łazisz i zacmiecasz każdy nowy temat... Ne widziałem jeszcze tematu na którym nie byłoby Twojego wpisu... Po prostu mnie i Demonowi się nie podobał Hugh w roli Wolverina i tyle...
No i zajebiście, i czego się podniecasz, zaraz jajko zniesiesz.Czy ja cie gdzieś obrażam dzieciaczku? bo to już drógi raz kiedy ty obrażasz mnie.
Pyro jak byś mi tak powiedział prosto w oczy to bym nie zawahał się ci strzelić w pysk. Ja wasze zdanie szanuje, nikogo nie obrażam, tylko zapytałem się o pewien szczegół, żeby sprawdzić czy uwziął się tylko Hugha. I nie rób z siebie barana, bo wynika z tego, że ten kto waszego(demona i twojego) zdania nie szanuje to się już fascynuje Jackmanem(żal, żal i jeszcze raz żal), więc kto tu nie szanuje cudzego zdania??
a ja tobie kur.. odpowiedziałem na to pytanie, jakbyś wyżej spojrzał to byś zauważył czyj wzrost prócz Jackmana w serii X-Men mi nie odpowiada
Negative jesteś z Podlasia, jestem dobry z geografii i wiem gdzie leży Białystok, a mówiłeś że na X3 byłeś w Białym
A słyszałeś kiedyś o tym, że ktoś może przebywac temporalnie w innym miejscu niż się urodził? :)
Są żeczy które nie śniły się filozofom...
Ależ demonie. Spokojnie. Wybacz, ale nie napisałeś tego dosć zrozumiale(to wyżej z tym kto ci sie nie podoba). Ale juz skumałem.
ja cie demon nie rozumiem jak ty nalatujesz na ludzi ;/;/ chyba znalazles sobie pierwszego kumpla (PYRO) bo zauwazylem ze rowno jedziecie po ludziach macie chyba te same charaktery ;/;/ kurde czlowieku wez wyluzuj poza tym wez znajdz aktora przy wzroscie 1,5 m ktory by pasowal do roli logana(chociaz mnie osobiscie hugh jackman pasuje do roli wolverina) ;/;/ przeciez nie ma aktorow idealnie pasujacych do bohaterow z komiksu (chyba ze ty znasz jakiegos bo ja nie) i tak w ogole to eddie brock przypakowal po polaczeniu sie z symbiotem to chyba topher grace bedzie musial troche przybrac na masie
Negative więc jeteś z Podlasia, bo nie sprecyzowałeś zbytnio odpowiedzi, nie z Białego, ale z jakiejś wioski,ale z Podlasia :P
Ty Colossus chyba po nizełym śnie zimowym tu wskoczyłeś,bo nie wypowiadałeś się chyba od miesiąca,jakbyś tu był w tym czasie,to byś zauważył że nie tylko ja się kłóce, bo i Negative się z ludżmi kłócił,jakiś Pedofilio i jeszcze inni, wiec nie startuj mi tu z takimi tekstami,a kolesia 1,6 m wzrostu nie problem znaleźć, więc nie pieprz z jakimiś idealnymi aktorami, 190cm nie oddaje wizerunku komiksowego Wolviego
"Negative więc jeteś z Podlasia, bo nie sprecyzowałeś zbytnio odpowiedzi, nie z Białego, ale z jakiejś wioski,ale z Podlasia :P "
Zgaduj dalej :P
"bo i Negative się z ludżmi kłócił" o przepraszam, ja sie z ludźmi nie kłócę, to ludzie kłócą się ze mną :D
"a kolesia 1,6 m wzrostu nie problem znaleźć"
No, dlatego uważam że logana powinien zagrać tom criuse albo salma hayek :]
Apropo Toma Cruisea. To on przez jakiś czas siedział w obsadzie filmu "Iron Men", który będzie 2008 roku. Jako Iron Men :P
To by była komedia :]
Negative coś dziś majaczysz, nie za bardzo z toba się dogadać.
3 białe, 2 zielone? :P czy tylko wódka?
sorry ale mielismy wiosne :P:P poza tym powiedz mi kto by ci pasowal do roli wolviego ?
Crusie w roli Iron Mana??? Tu się zgodzę, że kompletnie nie pasowałby do tej roli - był w obsadzie Cage, ale jego też wycofali... W takim tempie to Iron... wejdzie do kin... w 2010 a nie w 2008...Ludzie nie kłóćmy się już - jesteśmy fanami x-men'ów w końcu... Jackam się Wam podobał, nam nie i ok.
A i jeszcze uwaga do Venoma.
Zgadzam się, że Brock po połączeniu z Symbiotem zaczął "ostre treningi", żeby wykończyć Parkera, ale on był już napakowany przed Symbiotem... A Grace nie ma chyba jego postury - no chyba, że zaskoczą nas.... W końcu to najdroższy film w historii kina.... Ale czterech przeciwników...
Dla mnie we wszystkich częściach wszyscy są dobrze obsadzeni. Byłem co prawda przeciwny Juggernaut'owi na początku ale wywarł na mnie pozytywne ważenie. A taki temat jest trudno poruszyc bo poprstu trzeba by zobaczyc ten film z innymi aktorami w tych rolach z domysłów i wyobrażeń tak do każdej postaci da się dopasować każdego aktora/aktorke.