PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147632
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Wg mnie moc magneta lub wolwerina. Chociaż pyro też miał niezłą.

ocenił(a) film na 7
Undertaker_5

1. Pyro,
2. Magneto,
3. Iceman,
4. Kitty,

ocenił(a) film na 7
Hidan

Hmmmmmm???? Pomyślmy.....
1. Jednak Storm- moc chyba jednak najlepsza może powalczyc wręcz tak jak w X3 i narobić niezłego bałaganu bo chyba kazdy chciałby powodowac wichury i tornada.
2. Magneto- także potęzna moc choc chyba nie tak jak Storm.
3. Wolverine- tyle zycia ale moze sie znudzić.(+ szpony)
4. Xawier.
5. Kitty.

Undertaker_5

hmm...

ja najbardziej lubie Pyra, więc on ma najlepszą a potem to już:
Storm.
Magneto.
Dark Phoenix.

kitty też moze być.

ocenił(a) film na 10
Undertaker_5

Wedlug mnie najfajniejsza moc to moc Dark Phoenix/Jean Grey i wydaje mi sie ze ona by wszystkich pozamiatala jakby chciala, moze male trudnosci mialaby z Wolverinem, ale jak by sie bardziej postarala to by go rozwalila w atomy jak to robila z innymi na filmie =]

ocenił(a) film na 6
Undertaker_5

Powiem tak. Gdybym miał wybór jakim mutantem chce być :P to bym wybrał Wolverina. Chociaż jego moc to szybko gojące się rany, a ja jeszcze chciałbym + szpony.

ocenił(a) film na 7
Szajba

Z Wolverinem nie miałaby zadnych problemów. Tylko że w X3 jakos nie chciała go rozwalić. Chociaż w X3 widzieliśmy co się z nim działo gdy się do niej zbliżał na Alcatraz ale wyszło na to że chciała go postraszyć bo zadała pytanie " Zginął byś dla nich?" Największym jej przeciwnikiem był Xawier. Powiem szczerze że przed obejrzeniem filmu liczyłem na jakąś scenę walki Phoenix ze Storm nie na śmierć i życie oczywiście bo wiadomo kto by wygrał ale mogłaby to być baaaaaaaardzo efektowna scena.

ocenił(a) film na 10
Undertaker_5

zdecydowanie Nightcrawler teleportacja niewidzialność w cieniu niesamowita zwinność i chodzenie po ścianach czego chcieć więcej

Hawk_4

Oczywiście że Jean Grey oraz Nightcrawler. Później może Angel (tylko szkoda, że nie mógł schować skrzydeł) i Iceman...

s_killer

Najfajniejsze moce
1.Storm xD
2.Kitty (mógłbym robić co chce)
3.Magneto
4.Feniks
5.Jugernat (jakos tak) tylko niepotrzebnie był taki ogromny
Najgłupsze moce
1.Tej co ciągle łazila za magneto i na końcu tylko pokazała moce.(klasneła i taki podmuch)
2.Ten gościu co raz był gruby a raz był chudy (na zebraniu mutantów co chciał usiąść)
3.Spike (tylko kolce)
4.Tego dzieciaka co jak mrugnoł to się kanał w telewizorze przełanczał.
5.Ten co się rozmnarzał.

Cadaver

jescze Iceman i pyro, osobiście wybrał bym Iceman ale jak bym mógł to chciałbym moce ich dwóch :P

ocenił(a) film na 5
Undertaker_5

Oczywiście:
1. Storm
2. Jean
3. Kitty
4. Calisto
5. Mistque
6. Wolverine
7. Rogue

ocenił(a) film na 8
Undertaker_5

a ja bym chciał mieć moc Mystique. możesz być kimkolwiek chcesz - to dopiero coś! ;-)

Undertaker_5

Wolverine - dla mnie to jest najlepsze, regeneracja, oczywiscie po tym zabiegu chirurgicznym z pazurkami:)
Pozdrawiam

Swiergu

z X-Menów i ich filmowych wrogów z pewnością NAJPOTężNIEJSZA była Dark Phoenix, z którą nawet chyba Beyonder miałby problem ;) Po niej najpotężniejszy jest Magneto [pamiętajmy, że w jego mocy jest nie tylko to co z metalu...;)]. A "najfajniejsza" to nie znaczy przecież wcale "najpotężniejsza" ale najpraktyczniejsza i właśnie na tyle ograniczona, by nie rzucala sie zbytnio w oczy, nie byla zbyt wydziwiona i wymyslna, nie prowokowala zbyt duzych zniszczeń i strat w ludziach i przede wsystkim byla bardziej FIZYCZNA. Mowicie np. o Pyro. dla mnie to zadna frajda podczas bojki spalic kolesia, juz predzej wolalbym go tak rzucic, by przelecial pare metrow w powietrzu a nawet gdyby potracil mnie samochod to po godzinie zagoily by mi sie wszystkie rany. Nigdy bym sobie nic nie zlamal bo moj szkielet pokryty bylby nizniszczalnym stopem z adamantium. Fakt, ze wazylbym pewnie ze 40 kilo wiecej ale co mi tam.
Generalnie najlepsza wg mnie, tzn taka chcialbym miec, bylaby moc Spidermana: nie za gigantyczna sila (ladne kilka ton bym wycisnal), niesanowita skocznosc (kilkunasto metrowe skoki z miejsca) i zwinnosc oraz nieoceniony pajeczy zmysl, ktory ostrzegal by mnie przed kazdym niebezpieczenstwie. Juz nawet olac przyczepianie sie do kazdej powierzchni i siec...

ocenił(a) film na 7
radex78

Beyonder??? Ups!! Nie kojarzę. Mozesz mi wyjasnic co to był za mutant? Czy może to ten który chciał zdobyc kryształ?

ocenił(a) film na 4
Undertaker_5

Ja bym chcial miec nastepujace moce:

1. Xavier
2. Storm
3. Kitty Pride

ocenił(a) film na 7
fidelio

Wiem ze to nie temat w którym powinienem to umieścić ale ten jest "na czasie" więc koniecznie zobaczcie to zdjęcie. Buuuu........ http://img217.imageshack.us/my.php?image=1x35eq0lf.jpg [img217.imageshack.us/my...]

thomas_4

Jasne, że Dark Phoenix. Gdyby nie fakt, że taka moc może się na mózg rzucić... ale nic za darmo!
Swoją drogą troche po macoszemu potraktowali moce icemana i pyro- z tego co pamiętam z komixu to w momencie gdy używali swoich mocy po prostu "stawali się" danym żywiołem (np całe ciało pyro było pokryte ogniem, jak w fantastic 4). No i Angel! W komiksie miał chyba jakiś strój i ostrza w skrzydłach czy cuś ;)

ocenił(a) film na 5
Undertaker_5

1.Wolwerine
2.Juggernaut
3.Angel
4.Iceman
5.Jean Grey

Rales

Ja bym chciała mieć taką moc jak Dark Phoenix :), później Pyro, Storm i Kitty.

Widzę, że nikt nie typuje tu Rouge...:)

Olcia

1. Wolverine – za te szybkie gojenie ran, bo pomyśleć to choroby też się takiego nie imają, no i długowieczność. Fajna sprawa.

2. Storm - pogoda na zawołanie ;)

3. Iceman - za te ślizgawki, no i fajna zdolność, mogłaby być przydatna, też na zawołanie.

4. Pyro - kontrola nad ogniem, hmm ciekawa perspektywa, jak dla mnie równie fajna sprawa co u Icemana.

5. Kitty - no nawet jakby spaść z dachu to się nie miałoby czym martwić.

6. Jean Grey/Phoenix - dałbym już na drugim miejscu, tyle że jakby miało paść tak na mózg to ja dziękuwa, a na pierwszym miejscu nie, bo nie przedłuża życia, chociaż jeśli chodzi o sprawę odradzania to... hmm ale w taki sposób to by mi się nie widziało.

van_Gregorian

A ja dla odmiany chciałbym mieć moc Gambita, ALE tylko Jego rozszerzoną moc, wysyłanie pociskow energetycznych i stawanie sie czysta energia to fajna sprawa...Dorzucił bym tu jeszcze Franklina Richardsa który jest najpotężniejszym reality-alterer w uniwersum Marvela, potrafi między innymi tworzyc wlasny wszechświat....

ocenił(a) film na 7
kleudius

Magneto na pierwszym miejscu, zaraz po nim Wolverine.