PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147632
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Czy nie uważacie ze,długie włosy mogły wołynąć na zachowanie Jean??? wiem że to głupie no la ep

ocenił(a) film na 10
Zuza_5

http://www.filmweb.pl/Dlaczego,Jean,Grey,jest,po,stronie,magneto,w,3,cz%EA%B6ci, X-men,temat,Topic,id=467983 [www.filmweb.pl/Dlaczego...] to jest link na tymm forum juz o tym pisalismy ale wedlug mnie tak nie jest bo np. w X1 Jean mial wlosy taki powiedzmy wysrodkowane miala dluzesze niz w X2 ale krotsze niz w X3. A dlugosc wlosow tlumaczw sobie tak: Jean byla w kokonie telekinetycznym o czym z reszta mowi Profesor wiec poprostu jej urosly bo przez pewien czas nic z nimi nie robila. A jak wiem po smierci wlosy rosna jeszcze przez 30 dni wiec.... [moze troche makabryczne wytlumaczenie no ale ....]

MIchael_Corvin

Może i makabryczne ale mi to tłumaczy czemu ma te długie włosy.
Jak dla mnie dobra teoria.

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

Włosy miałyby na nią wpłynąć?? Raczej nie. A Xawier pewnie uważał że Jean lepiej jest w krótszych włosach. Może sie dziewczyna trochę zaniedbała. Choć może coś w tym być bo np Storm im krótsze włosy tym bardziej fajniejsza z niej kobitka. Zarówno z wyglądu jak i charakteru.

ocenił(a) film na 10
Zuza_5

profesor karze jej to zrobić ponieważ niektórzy mówili ze on założył jej jakieś blokady i podcioł skrzydła phoenixowi przez to ścią włosy jean.Napweno to miało wpływ na to że phoenix wydostał sie z ciała Jean poniewaz odrosły jemu te skrzydła ale nie jestem do końca pewna ponieważ ja tak myśle .A tak pozatym dzięki za odpowiedz na moim temacie ;)

ocenił(a) film na 10
Esperanza

No nie wiem wedlug mnie to jest tylko dorabianie teori jezeli moz Jean miala by cos wspolnego z wlosami to bylo by to bakniete w X2 i cos sensowniejszego. Zreszta moc jezeli jest to chyba w glowie a ni we wlosach nie ??

ocenił(a) film na 7
MIchael_Corvin

hehe , ciekawa teoria dłuższe włosy wieksza moc... ale na pewno na Storm to nie zadziałało i ścieła :P

ocenił(a) film na 10
ZlyCzarny

nie wydaje mi się, żeby włosy miały coś z tym wspólnego. może kiedy sobie leżała w tym jeziorku w 2 części, to ta narmalna, słodka Jean osłabła na rzecz Feniksa?

ocenił(a) film na 10
Dark_Phoenix_2

Nom mi sie wydaje tak [mam trzy teorie] cala przemiana Jean w Dark Phoenix zaczyna sie juz w X1. Teoria nr.1 Poprzez duze uzywanie mocy te blokady o ktorych jest mowa w X3 slabna Jean musial sie bardzo skupic w X1 kiedy musiala utrzymac Wolverina przesto to blokady oslably [ W X1 gdy wolverine rozwalil juz ta maszyne jest pokazana Jean jak mruga oczmi i widac tak jakby cos sie dzialo z jej glowa/umiejetnosciami. 2 teoria to moze poprzez ta maszne magneto cos sie odblokowalo [chociaz to malo prawdopodobne bo byla mowa ze ona nic nie robi zmutowanym ludzia] 3 teoria to moze cos sie stalo kiedy Jean probowala namierzac W cerebro. Ogolnie rzecz ujmujac poczatek moze byc ktorys z tych 3 jednak pozniej to wydaje mi sie ze Phoenix obudzil sie od tego ze Jean w nie wielkich odstepach czasu musiala bardzo mocno sie skupiac [uzywac mocy] widac to jak uzywa mocy np. kiedy rauje odrzutowiec przed pociskami wtedy Phoenix [tak mi sie wydaje] byl juz prawie "uwolniony" przez co jej moc byla juz zwiekszona czego dowodem jest to ze Jean musiala sie mocno skupiac zeby czytac komus w myslach a w kompleksie bez problemu wyczuwala np. cyklopsa nastepnie jej moc znowu sie powiekszyla kiedy musiala sie bronic przed promieniem cyklopsa wtedy mogla juz bez problemu namierzac ludzi np. Profesor X w Cerebro czego wczesniej nie mogla [ sam o tym mowila w X1 kiedy moila o tym ze on nie moze "bawic sie z cerebro bo nie ma taki zdolnosci telepatycznych jak Profesor"] no Wedlug mnie takie prawdziwe "uwolnienie" Dark Phoenix nastapilo kiedy podnosila odrzrutowca i zatrzymala slup wody! Phoenix byl juz uwolniony co widac na koncu filmu kiedy kamera idzie wzdluz wody i widac zarys ptaka. W X3 ona dopiero powstala bo [wedlug mnie] ktos z zewnatrz musial rozwalic "kokon telekinetyczny" i obudzic ze snu Jean oraz wolnego juz Dark Phoenix
ufffffffff..... troche zamotalem ale mysle ze wiadomo o co chodzi... to jest moje zdnie wiec moze ktos sie nie zgodzi i napisze co on/ona sadzi na ten temat ??

MIchael_Corvin

MIchael Corvin całkiem logicznie to ująłeś.
Myślę, że w zasadzie te trzy teorie się dość ze sobą łączą.
Można być pewnym, że sprawa Phoenixa już była od początku zamysłem twórców. Tyle, że zabrakło im pomysłu żeby to dokładnie przedstawić i powiązać ze sobą wszystkie te elementy.
A tak krótko to spuentowali wyjaśniając to tym że to Xavier dał jej blokady, bo Jean ma rozdwojenie jaźni.
Nie mówię, że Singer by to zrobił inaczej, ale na pewno lepiej.

A co do włosów.
To nie, włosy na moc nie mają wpływu, przynajmniej w tym filmie.

Gdzieś w innym temacie napisałem, że to przycięcie włosów Jean w X2 to jest takie symboliczne pokazanie podcięcia skrzydeł osobowości jaką była Phoenix. Nie dosłownie bo skrzydeł to ona nie miała. To tylko moja przenośnia. Bo nie chodziło o skrzydła tylko o moc, która nie była we włosach, to miało być symboliczne.
A widać Singer coś na symbolice się chyba zna.
Bo z Supermana zrobił takiego mesjasza. Jedyny syn Jor-El’a jego ojca, który posłał go do ludzi.
Na jednym z pierwszych trailerów to słychać.
Odwołanie do Biblii.

To chyba ten trailer
http://media.filmforce.ign.com/media/033/033915/vids_6.html [media.filmforce.ign.com...]

albo ten
http://media.filmforce.ign.com/media/033/033915/vids_5.html [media.filmforce.ign.com...]
z tytułem Trailer #1

Co do włosów jeszcze. Pisałem tylko, że długie włosy Jean/Phoenix tłumaczą mi tylko to, że była ona martwa przez jakiś czas i w tym czasie włosy jej urosły.
Tak mi to pasuje.

A samo przycinanie włosów ma jakieś symboliczne znaczenie tylko nie pamiętam z czym mi się to skojarzyło, z jakimś filmem tylko nie pamiętam z jakim.

A przykładem mocy/siły we włosach to chyba tylko może być siłacz z Biblii Samson, po obcięciu długich włosów stracił swoją siłę.