PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Mam pytanie

ocenił(a) film na 10

Czy ktoś wie kim jest na ga leżąca dziewczyna pod koniec drugiego zwiastunu. I czy wkońcu to Jane Grey i Cyklop zgoiną czy może profersr X.

patryks83

Możliwe że ową dziewczyną jest Wanda,córka Magneta obdarzona mocą potężniejszą niż sam Magneto.

ocenił(a) film na 9
daria_gabriel

Mi się wydaje, że to jest Mistique!! Tylko, że już bez swojej mocy, bo film chyba głównie skupi się (spoiler) na tym, że władze będą szukać leku, żeby wyleczyć mutantów. Przynajmniej to można wywnioskować z trailera, który swoją droga jest naprawdę boski!

Kristofer

a te łyse dziecko,Callisto mówi Magnetu o mutancie potężniejszym od niego i w tym momencie jest najazd właśnie na nie.

ocenił(a) film na 10
daria_gabriel

to może być jakiś mutant który ma zdolności zmieniania mutantów spowrotem w normalnych ludzi , widać to w scenie z Bestią.I w ten sposób prawdopodobnie mutanci moga stracić swoje zdolnosci jak to opisuje książka.

ocenił(a) film na 8
patryks83

to jest właśnie Leech...którego mocą jest "wyłączanie" mocy mutantów...w komiksie był to zielony ludek z dużą głową heh

ocenił(a) film na 8
patryks83

to jest właśnie Leech...którego mocą jest "wyłączanie" mocy mutantów...w komiksie był to zielony ludek z dużą głową heh

ocenił(a) film na 10
Draven_81

A kim jest ta dziewczyna która w jednej ze scen użyła energi elektrycznej i kim jest chińczyk z igłami na twarzy.

patryks83

ta "dziewczyna" to napewno Leech
co do chinczyka z kolcami - moze Spike???
a gosciowa, ktora uzyla energi - moze Electric Eve nalezaca do Morlock'ow???

ocenił(a) film na 8
apiczek_anka

Pani z czarnymi włosami to Mystique, możliwe że jest juz wtedy normalna. Skąd te plotki? Na DVD do F4 były concept arty do X3 i na jednym z nich była narysowana Mystique i strzykawka w jej ciele.
Mały łysy chłopiec to Leech, mający zdolnosci wyłączania mocy innych mutantów znajdujących się w jego pobliżu.
Dziewczyna z fryzurą a'la Elvis wystrzeliwująca wyładowania elektryczne z zetkniętych dłoni to Arclight, w komiksach jedna z Marauders.
Skośnooki z kolcami to filmowa wersja Quill'a, którego przygody można teraz śledzić w New X-Men: Academy X.

ocenił(a) film na 7
daria_gabriel

Watpliwe że to jest Wanda, bo film ma sie trzymac pierwszych komiksów o X-men'ach a Wanda wystepował później i nie tyle była silniejsza od Magneto co posiadała zdolność do odbierania i przywaracanie mocy mutantom i bodajrze mogła jeszcze sama je wykorzystywac.

ocenił(a) film na 10
RuFuS

Tak ale jak to wcześniej zauważyliście filmt nietrzymały się ściśle komiksowych pierwowzorów . Mi się wydaje że może to być jedna z mutantek profesora .

ocenił(a) film na 8
patryks83

Wanda-Scarlet witch-była właśnie w jednych z pierwszych komiksów...ale to na pewno jest Leech i to jest mały chłopiec a nie dziewczyna.Z tego co wiem to ciskająca piorunami kobieta to miała być Stacy-X tak wynika z obsady ale ona nie posiadała takich mocy tylko wpływanie na feromony.

ocenił(a) film na 8
patryks83

Po pierwsze łysy malolat, to Leech, to on ma być żródłem uleczania mutantów.Rzeczywiście powinien byc zielony,chyba już go uleczyli :)
Po drugie chińczyk z kolcami to Quill, ma podobne moce do Spike'a z X-men evolution, myślałem że to będzie Sunfire.
Po trzecie goła kobieta to uleczona Mystique.
Po czwarte nie wiem jaką mutantką jest ten babochłop co strzela z rąk jakąś falą sejsmiczną czy energetyczną.

deamon82

zaraz moment o ktorej "lezacej dziewczynie" jest mowa???
jezeli o brunetce z krotkimi wlosami lezacej na boku to na bank Mystique, ale jezeli chodzi o to ujecie gdzie w polmroku ktos lezy to napewno Leech wystarczy przekrecic glowe ;)
Rebecca nie jest taka, za przeproszeniem "plaska" :P

ocenił(a) film na 8
apiczek_anka

a kto powiedział,że Rebecca jest płaska?
ten babochłop to Omahyra Mota, która gra mutantkę Arclight

deamon82

No zaraz, jeśli masz na myśli postać z gołą klatą, to bierz pod uwagę, że to zwiastun PG i w takim ujęciu można pokazać tylko faceta.

Jaron

Przepraszam, nie PG tylko G (for all audiences).

deamon82

nie, no nikt tak nie powiedzial
tylko zamotalam sie o ktorej lezacej dziewczynie jest mowa?
ale tak czy inaczej autor postu napewno juz sie dowiedzial co chcial sie wiedziec :)

ocenił(a) film na 8
patryks83

Ten niby mutant, ktory jest potezniejszy od Magneta to wcale nie jest mutant. Tam prawdopodobnie byla mowa o Feniksie, ktorym stala sie Jane.
PS. Magneto RULEZ!!!

patryks83

Przecież widać, że to Rebecca Romijn leży. ;)

patryks83

Leżąca dziewczyna to Rebecca Romijn, "dziewczyna która w jednej ze scen użyła energi elektrycznej" to Arclight grana przez Omahyrę Motę, a "chińczyk z kolcami" to Quill grany przez Kena Leunga. Z reszą sprawdźcie na
http://en.wikipedia.org/wiki/X-men_3 [en.wikipedia.org/wiki/X ...]
:):):)

ewelina842

A nie wydaje wam sie raczej, ze mutant, ktory jest niby potezniejszy niz Magneto to Fenix ? W koncu X3 ma sie skoncentrowac na watku z Fenixem.

ocenił(a) film na 8
lubu10

Raczej chodzi o Leeha-który potrafi pozbawić mutantów ich mocy!Myślę że to jest potężniejsza broń zwłaszcza w rękach ludzi!

ocenił(a) film na 10
Draven_81

mi wydaje się, ze tu chodzi o Fenixa, dlatego Magneto przeciągnął Jean na swoją stronę, żeby nie pomagała x- menom, bo wtedy wszystko poszłoby na marne. a czy ktoś może mi wytłumaczyć co będzie z ice menem i roque?? czy ice men zakochał się w tej małej....... kitty??

ocenił(a) film na 7
Feniks_3

Wątek Kitty i Iceman'a jest niesamowicie dziwnym wtrąceniem, bo to jest totalne mieszanie w wszystkich seriach komiksow, wiec wszystko zalezy od pomysłu rezysera. Trzeba czekac na film. Co do Jean to Magneto jej nie przeciągał bo ona jest tam najsilniejsza z nich wszystkich i on to powinien widziec ale ten film to wogole pomieszanie z poplataniem.

ocenił(a) film na 8
patryks83

ale Juggernaut i tak jest do du...py niestety :(

ocenił(a) film na 8
patryks83

ocenił(a) film na 8
patryks83