Otóż słyszałem, że po napisach końcowych jest jakaś scena. Niestety byłem na tyle sprytny, że ujrzawszy napisy wybyłem z kina (zresztą jak i reszta widowni).
Przypuszczam, że ma to jakiś związek z ostatnią sceną z udziałem Magneto, bo rzeczywiście była ona tak dziwnie urwana.
Mógłby mi ktoś ze szczegółami opisać jak wygląda ta naprawdę ostatnia scena?
Myślę, że najlepiej będzie jak sam ją zobaczysz. Zapraszam na http://www.youtube.com/watch?v=HkSi0JOukiY&search=X-men [www.youtube.com/watch?v...]
Wiem, że to nie na temat ale to jest trochę takie beczkowe
http://www.youtube.com/watch?v=Ny0HgnR7Ups&mode=related&search=X-men [www.youtube.com/watch?v...]
ale poczekajcie aż Wam się ściągnie. Wtedy sobie puścić
Piosenka U2 z tekstem pod scenki z X-Menów
Pytanie co d samego klipu. Czy to co jest pokazane od 00:04:25 do 00:04:38 było w X3 czy jak? Bo w X2 tego nie widziałem, chyba że wycieli, albo to fan fiction.
See the stone set in your eyes - tutaj oczy Storm robią się białe (X2)
See the thorn twist in your side - tutaj widać jak Storm tworzy twistery (X2)
I wait for you
Sleight of hand and twist of fate - w tym momencie Logan przebija Rogue w X1
(sleight of hand – hmm zręczny ruch ręką, a może tłumaczy się jako
delikatne muśnięcie, w sumie cały wers znaczyłby dokładnie:
Jeden ruch ręką i następuje zmiana losu – coś jak za dotknięciem magicznej różdżki,
ale to takie moje nie koniecznie lolowe skojarzenia,
bo takiej odmiany losu to mało kto by chciał)
On a bed of nails she makes me wait - Logan właśnie siedzi na łóżku
And I wait without you
With or without you
With or without you
Through the storm we reach the shore
You give it all but I want more
And I'm waiting for you
With or without you
With or without you
I can't live
With or without you
And you give yourself away
And you give
And you give
My hands are tied - widać jak Rouge ma związane ręce
My body bruised, she's got me with - cierpiące lub poobijane ciało, no tak na pewno czuł się Logan
po przekazaniu Rogue swojej mocy
Nothing to win and
Nothing left to lose - Logan z lekkim strachem kładzie rękę na czole Rogue
(nie ma nic do stracenia, hehe)
And you give yourself away - no i tak właśnie oddaje część siebie
And you give And you give
With or without you
With or without you
I can't live
With or without you
With or without you
With or without you
I can't live
With or without you
With or without you
Wiesz, jak zobaczyłem jak ten post wygląda po wysłaniu to też mi się odechciało, bo zawsze na wszelki wypadek czytam po wysłaniu to co napisałem.
Tak więc proponuję tylko przeczytać te grubsze kawałki tam gdzie jest więcej linijek.
A tak ogólnie to wystarczy śledzić tekst albo posłuchać co śpiewa U2 w danym momencie i odnieść to do sceny, którą akurat widać.
Eh, już mi się to śmieszne nie wydaje.
Ostatnia scena po napisach była dość zaskakująca.
I zostawia furtkę do następnej części.
Przepraszam, może jestem niekumaty, ale nic z niej niezrozumiałem. Dźwięku prawie nie ma, obraz rozmazany :P To nie moja bajka. Kto leży na tym łóżku i co mówi?
Co myślę o filmie? Otóż obejrzałem go już dawno (w dniu premiery), tylko teraz przypomniałem sobie o tej sprawie i postawiłem posta. No i właśnie. Uważam, że trzecia część jest lepsza od pierwszej, natomiast gorsza od drugiej. Ogólnie rzecz biorąc nie podobał mi się ten film. W młodości "X-Meni" byli moim ulubionym komiksem, a ta opowieść prócz bohaterów nic wspólnego z nim nie ma. Mógłbym to jeszcze wybaczyć, ale miejscami film ten jest tak przeszarżowany jakby twórcy chciali ubiegać się o Oscary. Ten wątek egzystencjalny "być mutantem czy człowiekiem?" ciekawy, ale tylko napoczęty, właściwie niewykorzystany. Mogło być lepiej, ale ten film powinien być o godzinę dłuższy. Natomiast podziwiam twórców za odwagę. Co prawda nie dali nic z tego co było obiecywane - ani Sentineli, ani Feniksa, ale historia jest ciekawa. Tylko, że bohaterowie to nie są bohaterowie. Drogi Boże! Co oni zrobili z Magnetem! Patrzył na śmierć swojego najlepszego przyjaciela i nawet to nim nie wstrząsneło :P Ogólnie rzecz biorąc trochę zmarnowany film - a Beast tutaj kompletnie nie pasował - to co było fajne w komiksie, na ekranie niekoniecznie musi być. Na pewno nie jest to jakiś komercyjny szajs, powinno się traktować jako coś więcej, ale dla mnie nie jest to udany obraz i tyle. Od razu przepraszam jak będą błędy - pisałem to "na żywca" ;)
Swoją drogą ciekawe, że kogoś tutaj interesuje moja opinia. Dziękuję :-)
Z tą odwagą twórców chodziło mi oczywiście o to, że film ten jest absolutnie zaskakujący! Bohaterowie giną, historia całkowicie odbiega od tej komiksowej, no właściwie do samego końca wydaje się, że wielu bohaterów (m.in. Magneto) stracili swą siłę.
Niezwykle odważne posunięcie :-)
! Aha, jeszcze raz to obejrzałem. Ta pani to jest Moira, a tam leży zapewne Xavier. No, ale jak? ;P Przecież cieżko to będzie wytłumaczyć. Owszem, w komiksach też umierał i umierał - ale NIE TAK! To już była raczej definitywna sprawa.
Poza tym wciąż nie wiem za bardzo co on mówi.
Widzę, że posty stawiam tu tylko ja, ale nic ;) Otóż zajrzałem w inny temat i widzę, że istnieje taka opcja, że "Xavier przeniósł umysł do innej osoby" - no niech będzie. Cyclops też mógł przeżyć.
Natomiast śmierć Jean też taka oczywista nie jest. Jak ktoś komiksy czytał to wie jak (zwłaszcza z nią!) wydziwiali, umierała, odżywała sratatata, pewnie tu też tak będzie.
W takim razie jeśli mam rację - odwaga twórców już taka wielka nie ejst. Bo jak się z tego wszystkiego w czwórce wywiną, to będzie taka lekka... żenada? :P
Z opcją Xaviera to jest to możliwe, ponieważ bez powodu Xavier podczas lekcji tłumaczył ucznią o przeniesieniu umysłu do "tego człowieka, który urodzil się bez świadomości - jakoś tak nie pamiętam" by tego niedodawali.
Pozdrawiam
Reguła Magneto: nieważne ile razy mnie kropniecie, ja i tak wrócę, by Archangel ;) Zawsze się sprawdza :)
Marvel zawsze wszystkich wskrzesza, więc Scott i Jean pewnie powrócą... szkoda, a już radość wypełniała serce na widok mogił...
http://www.youtube.com/watch?v=Zcl7rVLHJ7E&search=X-men%203%20After%20Credits%20 Scene [www.youtube.com/watch?v...]
tu jest ta scenka w lepszej wersji