PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

... że po trzech filmach jesteśmy teraz skazani na takie "badziewia" w postaci "Genezy" Wolverine'a, czy Magnego, oraz "Pierwszej Klasy" - po prostu w "Ostatnim Bastionie" twórcy popełnili harakiri uśmiercając większość "czołowych postaci", przez co tworzenie kolejnych nie ma żadnego sensu [chyba, że zrobić remake, ale to wtedy byłby znowu problem z aktorami]. Bo ja osobiście wątpię, by kolejny "X-Men" bez Psora [chociaż tutaj nic nie wiadomo, po końcówce, po napisach], Cyklopa, Jean czy "sztucznie uśmierconego" Magneto, byłby miło przyjęty przez największych fanów tej serii.

Co do filmu - ogólnie nie było źle, widać, że film bardziej skierował się na "Akcję" co jednak nie odebrało mu za bardzo tego uroku jaki miał w dwóch poprzednich częściach. Szczególnie podobały mi się sceny walki o Alcatraz. Aktorzy grali świetnie [Jackman jako Wolverine = po prostu bomba].

W zasadzie tyle :).

ocenił(a) film na 8
telepek

,, [chociaż tutaj nic nie wiadomo, po końcówce, po napisach] " <-- mam pytanie co do tego fragmentu - jaka była ta końcówka po napisach ? Co tam się działo ?

ocenił(a) film na 10
gugugg

gugugg -> proszę, wedle życzenia - http://www.youtube.com/watch?v=xyr3thlXg5o&feature=related . Oczywiście SPOILER! :-)

ocenił(a) film na 5
telepek

czyli Xavier żyje i dostał się do ciała tego gościa bez świadomości, o którym mówił na poczatku filmu.

ocenił(a) film na 5
braindead138

tak btw to nigdy nie rozumiałem i nie rozumiem po co robić ekranizacje komiksów czy książek, przeinaczać niemal wszystkie fakty i bezczelnie uśmiercać głównych bohaterów, jednego po drugim... Taka samowolka powinna być zakazana.

ocenił(a) film na 8
telepek

To moga być wspaniałe filmy

ocenił(a) film na 8
telepek

dzięki za link :)

ocenił(a) film na 8
gugugg

z tego co wiem to ona ginela w komiksie po pare razy...czytam

ocenił(a) film na 10
gugugg

jak już wcześniej napisałem w temacie o' nie działającym remedium' - ktoś się zachwycał tym, że pionek się poruszył a mnie najbardziej zaintrygowała właśnie scena po napisach i tak się zastanawiam czy Dr Xavier jako jeden z najpotężniejszych mutantów w całej serii nie mógłby np. przenieść swojej duszy do innego ciała - w tym przypadku gościa który był warzywem?
mam nadzieję, że zobaczymy co dalej będzie się działo :))

ocenił(a) film na 6
telepek

Akurat Wolverine-Geneza był "wwuj" lepszy, niż chociażby X-Men 2 , gdzie super rozwijalny wątek historii rosomaka skiepścili maksymalnie , na domiar dając kiepskiego aktora do odtwórcy Strikera. Huston w tej roli był conajmniej świetny. Ps. Wolverine winien zniszyczyć laboratorium , a tu nagle w 2 Striker jak gdyby nigdy nic gotuje sobie Adamantium na herbatę.

ocenił(a) film na 7
Alex_Scorp

Wiesz co jest najgorsze w tym filmie? chodzi mi o xmo wol... przedobrzyli, chcieli zrobić wielką epicką walkę, więc na siłę dali deadpoola który ma moce... ehh i do tego to gadanie o tym że wolverine to zwierze, przez cały film pokazali że wolverine jest dobry i nie krzywdzi dobrych ludzi, a potem gadka: chciałeś mieć zwierze, dostaniesz je... logan nie jesteś zwierzęciem... do cholery gdzie pokazano że jest zwierzęciem? w weapon x logan był torturowany, wymazano mu pamięć, co byś pomyślał przeciętny człowiek, gdy przed chwilą wszystkich po zarzynał, z rąk wyskakują metalowe pazuy? do tego pamięta się co się robiło wcześniej bo do tego go zmuszano, a tu? poszedł dodali mu adamantium bo chciał, a potem jeszcze wrażenie jakby mu na siłę to dali. Ehh, a to jak pograli z czasem w tym filmie to żenada... ale lubię ten film xD ogólnie lubię filmy, ale to nie zezwala na robienie głupoty w filmie.

ocenił(a) film na 5
scottpilgrim

nie zrozumiałem prawie niczego z Twojej wypowiedzi

ocenił(a) film na 10
braindead138

w sumie ja też.