PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

szkoda mi Cyclopsa gdyż wogóle niemiał okazji stanąc do walki -aż tak był załamany myśląc że Jean umarła.Dotej pory pamiętam jego ostatnie słowa gdy rozmawiał z Loganem-mówił: "Nie każdy leczy rany tak szybko jak ty, Logan''

sumi_88

Jak dla mnie to dużo jest takich scenek z powiedzonkami, ta co wymieniona przez Ciebie też świetna.
Ale mi osobiście najbardziej podoba się dialog z X1 pomiędzy Rogue i Wolverinem gdy ten nakrywa ją w przyczepie pod plandeką.

- Logan
- Rogue
--------------------
- Co Ty robisz ?
- Nie miałam dokąd pójść, myślałam, że możesz mi pomóc
- Wyłaż
- Co ja mam teraz zrobić ?
- Nie wiem
- Nie wiesz, czy Cię to nie obchodzi ?
- Wybierz sobie.
--------------------
- Uratowałam Ci życie
- Wcale nie
______________________________ ___

To dla mnie jest właśnie charakter Logana.
Sarkazm.

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

Jak dla mnie to rozmowa Storm i Xawiera w które Xawier mówi że Storm ma zostać jego następczynią. A dokładnie ten moment:

-Właściwie to myśałem że kiedyś zajmiesz moje miejsce?
-Ale Scott?
-Scott to zupełnie inny człowiek, bardzo przeżył śmierć Jean, tak owszem sprawy maja sie lepiej ALE TY ZE WSZYSTKICH LUDZI WIESZ JAK SZYBKO MOŻE ZMIENIC SIE POGODA.
-Jest cos o czym nam nie mówisz....

A najbardziej to ten fragment który napisałem wielkimi literami. Fajne słowa a zwłaszcza ich przesłanie.
Bardzo podoba mi się tez przemówienie Magneto w obozie to jego zwolenników a zwłaszcza fragment

-Chcą nas leczyć ale to my jesteśmy lekarstwem na chorobę Homo Sapiens!!

Na pewno jeszcze cos by się znalazło ale zapomniałem.

ocenił(a) film na 8
thomas_4

Juggernaut:
,,Wypuście mnie, chce mi się szczać"

ocenił(a) film na 7
deamon82

Kitty Shadowcat Pryde :P
-Kto sie chowa ...chujogłowy?!

:D no i oczywiscie teksty Wolverina

ZlyCzarny

Ona powiedziała ''P...o...j...e..b...'' - Bez kropek; nie lubie kląć xD

ocenił(a) film na 7
luka_sz

może w twoich napisach ale 'Who is Hidding ...Dickhead' jak dlamnie znaczy ... to co napisałęm wyżej:P

ocenił(a) film na 8
ZlyCzarny

Tak powiedziała w polskim glupim tłumaczeniu, gdzie Juggernaut to niby TIR. Dokładnie, dickhead to chu..głowy.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Don't you know who I am? I'm the Juggernatu,................... ....bitch!

cos kolo tego:D...

ZlyCzarny

Dickhead znaczy chujogłowy, i ironicznie pasuje to do wyglądu Juggernauta w swoim chełmie, przyjżyjcie się ;)
A polskimi tłumaczeniami nie chcę sobie nawet zaprzątać głowy, już tyle durnych błędów i przekładów w różnych filmach widziałem, że mam dość.

ocenił(a) film na 10
luka_sz

Kitty
"Kto tu się chowa???...Pojeb"
Ang:"Who is Hidding??? Dichhead":-)
No i w X2 jak Xavier wchodzi z Loganem do Celebro i Logan ma cygaro...i profesor mówi że jak zaraz nie zgasi tego cygara to go zamieni w małą dziewczynkę czy jakos tak to szło :-)

ocenił(a) film na 10
Zuza_5

aha no i jeszcze jak Rogue przychodzi do Storm i się jej pyta czy moga ich wyleczyć a Storm na to : "Nie nie moga! Bo my nie jesteśmy chorzy!" :)

Zuza_5

mi rownież bardzo sie podobały teksty jak Beasta zobaczyl Logan czyli: Logan- co to za futrzak !!, Beast- Hank McCoy, sekretasz od mutantów, Logan- ta ta sekretasz, fajny garnitur ,Beast- Wolverine, słyszalem że zwierzak z ciebie, Logan- i kto to mówi.

sumi_88

Hmm... jak dla mnie najlepszym tekstem jest wypowiedź z pierwszej częsci, kiedy to Wolverine narzeka na swój kostium, a ktoś ripostuje: "a co, wolałbyś żółty lateks"? To zmiażdżyło, oczywiście w odwołaniu do serialu & komiksu :)

ocenił(a) film na 10
dz_oka

Dla mnie dobre jest jeden z dobrych tekstow byl w X3 to z tym pojebiem czy chujoglowym obojetnie tobylo niezle zagrane i wogole!! Ale chyba nic nie przewyszy tekstu Wolverina z X1 mniej wiecej cos takiego
[w]- cyklop.storm, ty kto wozek ?? [do profesora]
wolverine mowil to na poczatku jak przybyl do szkoly kiedy profesor przedstawia wszystkich x-menow

ocenił(a) film na 8
sumi_88

X1 - Gdy Magneto pokonał w pociągu Wolverine'a, a Rogue zaczęła uciekać i dostała strzykawke w szyje Magneto powiedział (z lektorem) "Ach, ta dzisiejsza młodzież" :D

X2 - Pyro - (lektor)"Słyszeliście o groźnych mutantach? Ja jestem z nich najgorszy"

X3 - Magneto (napisy) "Charles zawsze pragnął budować mosty":D i początkowa rozmowa Magneto i Xaviera z małą Jean Grey :D

Ade_Er

Jak Bestia powiedział do Sztorm: Ty przynajmniej nie zostawiasz sierści na kanapie..." albo do Logana: Mój mały, walczyłem o prawa mutantów, zanim Ci jeszcze szpony wyrosły!" zaś Logan na to: Czy on powiedział do mnie mały?" :)

sumi_88

Mi najbardziej podobał się tekst Wolverina kiedy walczył i odcinał facetowi ręce a te mu odrastały, i w pewnym momencie kopnął go w jaja i powiedział:
- Może ci też odrosną

sumi_88

X1, Logan poznaje X-menów (przepraszam za przekręcenie dialogu)

Logan: A więc Ty jesteś Sztorm, Ty cyklop, (patrzy na xaviera) A na Ciebie jak mówią...? Kółka?

ocenił(a) film na 5
Meliegree

Zdecydowanie mój ulubiony tekst. :D No i jeszcze jak Logan udowadnia Cyklopowi, że to on. :D

ocenił(a) film na 8
sumi_88

najlepsze teksty z X3 miały być dickheads

deamon82

Kółka....polszmat przetłumaczył jako wrotkarz,....a wswojej wersji miałem wózek

ocenił(a) film na 7
rpd0

taka ciekawostka, beast mówi do logana że walczył o prawa mutantów zanim mu szpony wyrosły, ale według mnie to logan jest dużo starszy od beast.

Vampire19

To prawda. Logan urodzil sie pod koniec XIX wieku ale ani on sam, ani inni o tym nie wiedza.

Rosomaka

Najlepszy tekst był w X1.
Między Loganem a Cykolpem:D
Logan: Hej! To ja!
Cyklop: Udowodnij...
Logan: Jesteś dupkiem
Cyklop: aa, to jednak ty...

ocenił(a) film na 8
patrick97

dick = kutas, a nie dupek

deamon82

X Men 1
Logan:
Cyklop ... Burza, a na ciebie jak wołają ? Kółka ?

Cynizm i sarkazm Logana ...
Zawsze w cenie ;D