szkoda mi Cyclopsa gdyż wogóle niemiał okazji stanąc do walki -aż tak był załamany myśląc że Jean umarła.Dotej pory pamiętam jego ostatnie słowa gdy rozmawiał z Loganem-mówił: "Nie każdy leczy rany tak szybko jak ty, Logan''
Jak dla mnie to dużo jest takich scenek z powiedzonkami, ta co wymieniona przez Ciebie też świetna.
Ale mi osobiście najbardziej podoba się dialog z X1 pomiędzy Rogue i Wolverinem gdy ten nakrywa ją w przyczepie pod plandeką.
- Logan
- Rogue
--------------------
- Co Ty robisz ?
- Nie miałam dokąd pójść, myślałam, że możesz mi pomóc
- Wyłaż
- Co ja mam teraz zrobić ?
- Nie wiem
- Nie wiesz, czy Cię to nie obchodzi ?
- Wybierz sobie.
--------------------
- Uratowałam Ci życie
- Wcale nie
______________________________ ___
To dla mnie jest właśnie charakter Logana.
Sarkazm.
Jak dla mnie to rozmowa Storm i Xawiera w które Xawier mówi że Storm ma zostać jego następczynią. A dokładnie ten moment:
-Właściwie to myśałem że kiedyś zajmiesz moje miejsce?
-Ale Scott?
-Scott to zupełnie inny człowiek, bardzo przeżył śmierć Jean, tak owszem sprawy maja sie lepiej ALE TY ZE WSZYSTKICH LUDZI WIESZ JAK SZYBKO MOŻE ZMIENIC SIE POGODA.
-Jest cos o czym nam nie mówisz....
A najbardziej to ten fragment który napisałem wielkimi literami. Fajne słowa a zwłaszcza ich przesłanie.
Bardzo podoba mi się tez przemówienie Magneto w obozie to jego zwolenników a zwłaszcza fragment
-Chcą nas leczyć ale to my jesteśmy lekarstwem na chorobę Homo Sapiens!!
Na pewno jeszcze cos by się znalazło ale zapomniałem.
Kitty Shadowcat Pryde :P
-Kto sie chowa ...chujogłowy?!
:D no i oczywiscie teksty Wolverina
może w twoich napisach ale 'Who is Hidding ...Dickhead' jak dlamnie znaczy ... to co napisałęm wyżej:P
Tak powiedziała w polskim glupim tłumaczeniu, gdzie Juggernaut to niby TIR. Dokładnie, dickhead to chu..głowy.
Don't you know who I am? I'm the Juggernatu,................... ....bitch!
cos kolo tego:D...
Dickhead znaczy chujogłowy, i ironicznie pasuje to do wyglądu Juggernauta w swoim chełmie, przyjżyjcie się ;)
A polskimi tłumaczeniami nie chcę sobie nawet zaprzątać głowy, już tyle durnych błędów i przekładów w różnych filmach widziałem, że mam dość.
Kitty
"Kto tu się chowa???...Pojeb"
Ang:"Who is Hidding??? Dichhead":-)
No i w X2 jak Xavier wchodzi z Loganem do Celebro i Logan ma cygaro...i profesor mówi że jak zaraz nie zgasi tego cygara to go zamieni w małą dziewczynkę czy jakos tak to szło :-)
aha no i jeszcze jak Rogue przychodzi do Storm i się jej pyta czy moga ich wyleczyć a Storm na to : "Nie nie moga! Bo my nie jesteśmy chorzy!" :)
mi rownież bardzo sie podobały teksty jak Beasta zobaczyl Logan czyli: Logan- co to za futrzak !!, Beast- Hank McCoy, sekretasz od mutantów, Logan- ta ta sekretasz, fajny garnitur ,Beast- Wolverine, słyszalem że zwierzak z ciebie, Logan- i kto to mówi.
Hmm... jak dla mnie najlepszym tekstem jest wypowiedź z pierwszej częsci, kiedy to Wolverine narzeka na swój kostium, a ktoś ripostuje: "a co, wolałbyś żółty lateks"? To zmiażdżyło, oczywiście w odwołaniu do serialu & komiksu :)
Dla mnie dobre jest jeden z dobrych tekstow byl w X3 to z tym pojebiem czy chujoglowym obojetnie tobylo niezle zagrane i wogole!! Ale chyba nic nie przewyszy tekstu Wolverina z X1 mniej wiecej cos takiego
[w]- cyklop.storm, ty kto wozek ?? [do profesora]
wolverine mowil to na poczatku jak przybyl do szkoly kiedy profesor przedstawia wszystkich x-menow
X1 - Gdy Magneto pokonał w pociągu Wolverine'a, a Rogue zaczęła uciekać i dostała strzykawke w szyje Magneto powiedział (z lektorem) "Ach, ta dzisiejsza młodzież" :D
X2 - Pyro - (lektor)"Słyszeliście o groźnych mutantach? Ja jestem z nich najgorszy"
X3 - Magneto (napisy) "Charles zawsze pragnął budować mosty":D i początkowa rozmowa Magneto i Xaviera z małą Jean Grey :D
Jak Bestia powiedział do Sztorm: Ty przynajmniej nie zostawiasz sierści na kanapie..." albo do Logana: Mój mały, walczyłem o prawa mutantów, zanim Ci jeszcze szpony wyrosły!" zaś Logan na to: Czy on powiedział do mnie mały?" :)
Mi najbardziej podobał się tekst Wolverina kiedy walczył i odcinał facetowi ręce a te mu odrastały, i w pewnym momencie kopnął go w jaja i powiedział:
- Może ci też odrosną
X1, Logan poznaje X-menów (przepraszam za przekręcenie dialogu)
Logan: A więc Ty jesteś Sztorm, Ty cyklop, (patrzy na xaviera) A na Ciebie jak mówią...? Kółka?
Zdecydowanie mój ulubiony tekst. :D No i jeszcze jak Logan udowadnia Cyklopowi, że to on. :D
taka ciekawostka, beast mówi do logana że walczył o prawa mutantów zanim mu szpony wyrosły, ale według mnie to logan jest dużo starszy od beast.
Najlepszy tekst był w X1.
Między Loganem a Cykolpem:D
Logan: Hej! To ja!
Cyklop: Udowodnij...
Logan: Jesteś dupkiem
Cyklop: aa, to jednak ty...