PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147788
5,5 33 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Za oknem szaro. Deszcz z nieba się leje więc postanowiłem sobie odświeżyć pamięć i obejrzeć film. Zauważyłem jedna rzecz którą jakimś cudem wcześniej pomijałem. Otóż pod koniec filmu jest scena w której Storm wychodzi przed szkołę i wita uczniów którzy do niej przybywają. Z przybywających wyłania sie Leech i wpada w ramiona Storm. Po czym "ucieka" do szkoły a Storm dalej wita uczniów. Storm znalazła się bardzo blisko Leecha wiec jego moce powinny na nią podziałać. A ona dalej ma białe włosy!! Przecież białe włosy to jej mutacja. Wiec gdy znalazła sie tak blisko Leecha to powinny one się zmienić na "normalne". Szkoda ze twórcy popełnili taki błąd bo bardzo fajnie wyglądałoby gdyby nagle jej włosy zrobiły się np brązowe i kręcone. Chyba że sie mylę i nie jest to jakieś niedopatrzenie?? Jak myślicie?

thomas_4

Hmmm ,nie wiem czy to nie odpatrzenie ,ale żeczywiście masz rację ,i ciekawie by się zrobiło gdyby jej włosy stały się koloru "normalnego" ,a może to po prosty normalny kolor jej <Storm> włosów...bo czytałam gdzieś ,że ona pochodzi z takiego rodu ,że tam wszyscy mają taki kolor włosów .Ale to już reżyser zadecydował i nie mam pojęcia czym się kierował :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
cream17

,,Przecież białe włosy to jej mutacja" , dziś nie 1 kwietnia,a tobie radzę poczytać komiksy

thomas_4

A zauważyliście, że Magneto podczas ataku na wyspę ciągle nosi hełm? A przecież potrzebował go tylko po to by blokować myśli Xaviera przed wtargnięciem do jego umysłu, a przecież Xavier już nie żył, prawda? Mała niekonsekwencja, co?

ocenił(a) film na 8
tarrrgenor

niekonsekwencja, ty sam jestes niekonsekwencja, nie brakuje mutantów o telepatycznych zdolnościach, więc Magneto nosi go kiedy trzeba

ocenił(a) film na 5
thomas_4

Białe włosy Storm to jej cecha wrodzona, a nie mutacja. Wiąże się to z jej pochodzeniem z rodu afrykańskich kapłanek, które wszystkie miały białe włosy.
Też radzę zajrzeć do komiksów, a jak nie do tego, to chociażby do TAS.

ocenił(a) film na 7
Desmei

Ojej jakież to straszne.......
Każdy musi wiedzieć tyle samo co demon bo inaczej... buuuuu.......<<<<boi się>>>>:):):)
Ależ drodzy panowie co do komiksów to zaglądam(jeśli mam czas) Jednak muszę się przyznać że ostatnio mało czasu i sporo się zapomniało. Uwierzcie mi nikogo nie znam tak dobrze ze swiata X-men jak mojego ulubionego mutanta...
Tylko czasem pamięć zawodzi. Zanim napisałem tego posta przeszukałem cała szafę z komiksami żeby sobie przypomnieć jak to jest. Ale tej serii nie znalazłem. Ależ to chyba nie zbrodnia prawda?? Niestety czasami tak można poczuć sie na forum X-men za sprawa kilku osób które twierdzą ze na ten temat trzeba wiedzieć wszystko. Inaczej wara od forum. Jak wierny fan komiksowej bajkowej i filmowej serii X-men uważam za zupełnie naturalne zadawanie pytań w tym temacie. Nawet jeśli odpowiedzi na nie sa jak najbardziej oczywiste. Także pytanie dotyczące hełmu Magneto. Otóż ten hełm ma za zadanie chronić Magneto nie tylko przed Xawierem ale wszystkimi innymi mutantami ze zdolnościami telepatycznymi.
Panom natomiast pragnę podziękować za odpowiedz na moje pytanie a tekze chce przypomnieć ze nie kazdy moze sobie od tak wyciagnać pożądany komiks i przeczytać. Wszyscy wiemy jak obszerna jest cała seria(+wiele innych komiksów). Chociaż może panów kolekcja ogranicza się do kilkunastu numerów... No wtedy rzeczywiście nie ma problemu... Jeszcze raz dzękuję że byliście tacy łaskawi odpowiedzieć na moje wątpliwości. Mam nadzieje ze moje pytanie nie zakłóciło i nie wyrwało panów z przedświątecznej atmosfery.

ocenił(a) film na 8
thomas_4

1.brawo za wkładanie komuś czegoś w usta
2.masz prawo do zadawania pytań,ale jeśli czytałeś X-Men to nie wypisuj tego typu głupot jak o tej mutacji z białymi włosami

ocenił(a) film na 7
deamon82

Ja o chlebie Ty o niebie.
Sam sobie zaprzeczasz......

thomas_4

przyznaj się, że dałeś ciała z tym błędem i nie atakuj teraz innych, żeby to zatuszować, proste?

thomas_4

przyznaj się, że dałeś ciała z tym błędem i nie atakuj teraz innych, żeby to zatuszować, proste?

thomas_4

Przyznaj się, że dałeś ciała z tym błędem i nie atakuj teraz innych, żeby to zatuszować, proste?

ocenił(a) film na 8
thomas_4

czym sobie zaprzeczyłem? nie wyskauj z głupimi pytaniami