PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Co ten Ratner kombinuje?Podobno X3 ma się tyczyć Dark Phoenix,wiem że Dr Moira McTaggert leczyła D.P.Ale co tam robi Leech!!!I młody Warren!!!Nie wiem co on kombinuje ale mam nadzieję że nie zrobi z tego dziadostwa tylko dobry film!!!Moim zdaniem powinien sobie to podzielić X3 o D.P,dodał by tam Gambita i Bestie,a jakby mu się udało to w X4 Apocalyps i Warrena,bo przecież Apoc.zmienił Warrena w dark angela i stworzył swoich jezdców.Mogi by jeszcze w czwórce dać Onslaughta.Czekam na wasze propozycje.

ocenił(a) film na 6
Beyond

tak niech zrobia x10 wtedy dopiero bedzie zabawa.litosci

tispun

nie chodzi mi o to by zrobił z tego serial.Tylko sobie to podzielił a nie tyle histori w jesnym filmie!!!!!!!

Beyond

Będzie na 100% Beast, czytałam na innym portalu. Jeśli jeszcze nie wiesz, to powróci także na krótko Yuriko, czyli Deathstrike. Zobaczymy także Juggernauta (nienawidzę tego typa!) i o ile się nie myle to większą rolę odegra Colossus (w X2 było go widać przez sekundę, przy ataku na szkołę).
Co się tyczy Phoenix... Hmmm... Sama nie wiem... Głupio że wróci, mam nadzieję że nie zmienią biegu zdarzeń, bo na razie to cieniutko... Pożyjemy zobaczymy ;)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Beyond

X-men 2 był genialny.Jeśli trzecia część będzie w tym stylu albo nawet lepsza to będzie to najwiękrzy sukces marvela a może nawet i kina bo nie pamiętam żeby jakaś 3-cia część była najlepsza przy wysokim poziomie pozostałych oczywiśćie.

ocenił(a) film na 8
Draven_81

Moim zdaniem X-2 to do tej pory najlepsza adptacja komiksu.

ocenił(a) film na 9
deamon82

Fakt!! Dla mnie X-Men 2 pozostaje jak dotąd najlepszą adaptacją komiksu!! Moze Last Stand coś zmieni =D

Kristofer

Zgadzam się z wami. X2 nic nie przebije. A propos, widzieliście Beasta??? OCHYDA! Wygląda jak ta tania podróba z Jetixu, nie ma wogóle pyska i ogólnie jest koszmarny.... A Storm ma krótkie włosy... Litości...

basik_7

No najlepiej wykonana adaptacja komiksowa jest sin city:) Ale x man to najlepsa adaptacja ze stajni marvela i tez czekam na 3

ocenił(a) film na 8
Niput

Besat wygląda spoko, tylko że trochę za wąski i z tą dużą głową wygląda jak Kubuś Puchatek. Jeżeli chodzi o włosy Storm to chyba nie czytałeś komiksów, tylko bajek się naoglądałeś. W komiksach Storm miała wiele fryzur, nawet była obstrzyżona na łyso, i mi się podoba ta z X-3.

deamon82

"X-men 2 był genialny.Jeśli trzecia część będzie w tym stylu albo nawet lepsza to będzie to najwiękrzy sukces marvela a może nawet i kina bo nie pamiętam żeby jakaś 3-cia część była najlepsza przy wysokim poziomie pozostałych oczywiśćie."

X-2 to był raczej taki sobie film (choć na pewno lepszy od jedynki i jak na ekranizacje komiksu naprawdę dobry).
Trzecia część "najlepsza przy wysokim poziomie pozostałych" - patrz "Powrót Króla".

Co do innego postu, najlepszymi ekranizacjami komisu są: "Sin City" i "Powrót Batmana".

Tp by było na tyle.

Albertino

Nooo...masz racje Albertino że 3 część może być największym sukcesem Marvela a może nawet i kina.Coś mi mówi że to będzie świetny film.

Ale tak po za tym to chciałbym też żeby nawet zrobili 4 bo bardzo bym chciał zobaczeć jakby zrobili Apocalypsa,Sentinieli,Mr.Sinis tra lub Onslaughta i może by dodali pare nowych postaci takich jak Gambit.

Pożyjemy zobaczymy. :)

ocenił(a) film na 8
Beyond

Sentinels będą w X3. Singer mówił,że opuszcza X-menów,ale nie na zawsze,więc to może on nakręci X4.

deamon82

Dla mnie X meni to jeden z najlepszych komiksow (oczywiście nic nie przebija Thorgala) Ekranizacje X menow sa całkiem udane i szczerze powiem ze nie moge się doczekać 3 cześci. Smuci jednak fakt że w senariuszu nie znalazło sie miejsce dla Gambita, a szkoda bo to ekstra postać.

voyo26

Proksik, następnymr azem czytaj, ja tego nie napisałem tylko zacytowałem poprzednika żeby było wiadomo do kogo piszę.

ocenił(a) film na 8
Albertino

OJ,OJ,Oj....."Powrót Króla" jest dla Ciebie najlepszą częścią????No sorry ale tu się nie zgodzę!!

ocenił(a) film na 8
Draven_81

Ale miało być o X-menach.....żyję wielką nadzieją że wszystkie zapewnienia aktorów co do tego że będzie to najlepsza część okażą się prawdziwe.Już odliczam dni....a to dopiero w maju:-(

Draven_81

Czy wiecie co się stało ze stroną:
www.x-men.pl
Ponieważ już ponad miesiąc nie funkcjonuje,może wiecie dlaczego?

Beyond

Jak widzę Beasta to neistety utwierdzam się przekonaniu, że nie będzie tak jak chciałem. Po co go dawali? W komiksie pasuje, ale w filmie to jest kicz totalny! A poza tym Mistique dalej wygląda jak jakaś ośmiornica.

Albertino

Masz troche racji Albertino,wg.mnie tj.go "uczłowieczyli",ponieważ jak pamiętam z komiksu miał więcej włosów,wyglądał bardziej na zwierze niż człowieka "Bestie".Ale to też możliwe że reżyser specjalnie go tak "uczłowieczył" że niby przechodzi właśnie mutacje.

ocenił(a) film na 8
Beyond

Przechodzi właśnie mutacje? Koleś jest koło 50-ki i jest już na etapie mentora w szkole Xaveira, po wszelkich przebytych mutacjach od człowieka do bestii ( w wieku młodzieńczym ). Mutacje w wieku starszym to zamiana juz z formy małpy do formy kociej spowodowane przez Sage. http://www.x-men.pl/index.php?dir=bios&file=beast [www.x-men.pl/index.php? ...]

ocenił(a) film na 8
deamon82

Nie no! Dajcie spokój! Bardzo dobrze że nie wygląda jak małpa bo talie coś się nadaje do kreskówki dla 10-latków...Moim zdaniem nic lepszego nie dało się zrobić.A co do pojawiania się Onsloughta i innych takich kozaków..sorry ale to by było dopiero dno.Bardzo dobrze że w filmach pojawiały się postacie które nie potrafią rozwalić świata jednym pierdnięciem...

Draven_81

Chyba masz racje Draven 81 że Beasta lepiej nie dało się zrobić.Ja do niego nic nie mam ale mam nadzieje że fabuła i akcja tego filmu będzie porządna.

A po za tym nie podoba mi sie to tłumaczenie "Ostatni Bastion".
Jakoś mi to nie pasuje.Może jeszcze to zmienią.

deamon82

demon82kasjan@... tu nie chodzi o serie Uncanny X-MEN ani o żadną inną serie komiksu.Tu chodzi o film!No przecież w dwójce był jeszcze człowiekiem (ten moment gdy pojawia się w wiadomościach).No a teraz już przechodzi (lub przeszedł) mutacje.Odkąd zacząłem oglądać adaptacje komiksów nauczyłem sie nie liczenia na fabułę i fakty takie same jak były w komiksie,tak to już jest zawsze muszą dodać lub zmienić.Gdy pierwszy raz ujrzałem X-MEN:The Movie to myślałem że będzie tak jak było na początku Uncanny X-MEN,ale myliłem sie.

ocenił(a) film na 8
Beyond

sorry Proksik zapomniałem o tym momencie z X2 co go pokazali jeszcze jako czloweika,ta debata w TV pamiętam, trochę mnie poniosło :)

ocenił(a) film na 8
deamon82

nie jestem pewien czy przypadkiem nie mamy do czynienia z pewnym przeoczeniem faktu pojawienia się Henrego w TV w 2 części i czy Beast z 3 nie urodził się futrzano niebieski.Wiem że w komiksie jest inaczej ale w film czasem żądzi się innymi prawami....

ocenił(a) film na 8
Draven_81

wątpie, Ratner dobrze zna się z Singerem i kontynuuje jego dzieło