PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Niestety film trwa tylko 103 minuty... Moim zdaniem będzie to porażka. Mimo, iż trailery zapowiadają film bardzo ciekawie to jestem pewien, iż te 103 minuty nie starczy na pokazanie wzysttkich postaci. Czekaliśmy tyle czasu i dostaliśmy krótki film, który można było nakręcić wcześniej. Jeżeli okaże się on porażką to Rettner nie dostanie juz moim zdaniem żandej ciekawej propozycji reżyserskiej. Miejmy nadzieję, że się mylę...

richard__riddick

Nie wiem jak oni chcą upchnąć tyle wątków (roboty, feniks, juggernaut i tak dalej) w jednym filmie. Ja myślałem, że potrwa to conajmniej 140 minut, a tu taka niespodzianka ;P
Widzę, że to nie będzie dobry film.

ocenił(a) film na 10
Albertino

stanowczo za krótki- chba każdy sie za mną zgodzi, uwielbiam x-menów, ale obawiam się, ze jest on poprostu przereklamowany. Wszystko będzie bardzo szybko się działo i nie wiem czy Rattner tego nie zepsuł. Singer moze i jest chamem bo zostawił trzecią część x- menów, ale mam przeczucie, ze on zrobiłby o wiele lepiej ten film, no cóż mam nadzieję ze film mile mnie zaskoczy, ale nadzieja matką głupich. Poczekamy, zobaczymy. Pozdro

richard__riddick

Boże chroń Nas od takich durniów...Wy to jesteście dopiero porażki...jeszcze nie widzieliście filmu, a już psy na nim wieszacie, nie długość filmu decyduje o jego jakości, ale treść. Jak macie go oceniać to dopiero wtedy, jak go obejrzycie! Czy tak trudno to pojąć?

Hades

To są tylko przypuszczenia. A twórcy musialiby być conajmniej bogami żeby tyle wątków upchnąć w 103-minutowym filmie. Nawet w głupiej kreskówce saga feniksa trwała dobre 180 minut jak nie lepiej ;P

użytkownik usunięty
Albertino

ale nie ma nawet potwierdzenia rezysera wiec nie wiadomo ile trwa film;/;/

użytkownik usunięty

poza tym to 103 minuty to zbyt malo zeby pokazac mlodego angela, tych wszystkich mutantow, mloda jean i wiele wiele innych rzeczy wiec mysle ze film bedzie trwal cos kolo 2 godzin

ocenił(a) film na 10

Koleś!!! 103 minuty to już oficjalny czas trwania filmu! Z napisami końcowymi trwa 108 minut. Rettner to przecież też potwierdzony reżyser. Nie wypisuj takich pierdół na temacie jaki założyłem.

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

ehh tez mnie troche czas trwania filmu przerazil ale miejmy nadzieje ze to nie wplynie na akcje filmu

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

To rzeczywiście troche krótko jak na tyle wątków, ale nawet gdyby trwał 70 minut to i tak trzeba na ten film iść do kina.

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

To rzeczywiście troche krótko jak na tyle wątków, ale nawet gdyby trwał 70 minut to i tak trzeba na ten film iść do kina.

ocenił(a) film na 5
DraLifer

panowie spokojnie 103min...hmm torche krootko ale
moze dzieki temu dostaniemy film pelen akcji bez zbednego gadania...
zobaczymy ja mimo wszystko do kina mam zamiar isc:)
czas idealny na przerwe miedzy wykladami:P

ocenił(a) film na 8
Numer_44

matkoooo 103 minuty to zdecydowanie za krótko! =(

użytkownik usunięty
Fluorescent

miejmy nadzieje ze o cos jeszcze przedluza ;/

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

Drogi Colossusie! Film nie będzie trwał dłużej bo sam Rettner potwierdził czas trwania filmu dotarło to do Ciebie??!! Osobiście mam nadzieję, że mimo, iż film jest krótki to dostaniemy kawał dobrego kina, tak jak to napisał jeden z moich przedmówców.

użytkownik usunięty
richard__riddick

moim zdaniem wszystko spieprzyli Bryan Singer i Matthew Vaughn nie chcieli rezyserowac filmu przez co caly czas opoznialo sie rozpoczecie zdjec do filu a premiera byla juz zaplanowana na 24 maja przez co film jest krotszy

ocenił(a) film na 8

tak z ciekawości x men1 trwał 104 min ( no chyba że na film webie wkradł się błąd ;) ) a zły nie był więc puki nie zobacze filmu na własne oczy to się nie wypowiadam :P

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

Singer nie jest niczemu winien. Po prostu miał dość reżyserii X-menów. Tak samo jest w przypadku reżyserów Harrego Pottera. Najpierw dwa razy Columbus. potem Cauron, dalej Neewel a teraz Yates.

ocenił(a) film na 6
richard__riddick

O fak. Faktyczne :/ 103 miunuty. Zdecydowanie za mało jak dla mnie. Może wersja reżyserska będzie na DVD - miejmy nadzieje.

ocenił(a) film na 8
Szajba

X-Men: The Last Stand
Running Time: 1 hr. 43 min.
Release Date: May 26th, 2006 (wide)

dziwne że na yahoo nie zmienili czasu heh ameryka ma jeszcze nadzieje ;)

ocenił(a) film na 10
bratrunks

Ja także mam nadzieję, bo osobiście lubie długie filmy, ale na ten film i tak idę.

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

Drogi Szajbo. Bardzo wątpie ażeby na dvd ukazała się wersja reżyserska lub rozszerzona. Być może tak się stanie ale tylko w Regionie 1 (USA, Kanada"). Taka sytuacja była w przypadku Alien vs. Predator. W Regionie 1 pojawiło się wydanie unread (rozszerzone o 12 minut scen niepokazywanych w kinach).

ocenił(a) film na 6
richard__riddick

Ale mi chodzi o wersje reżyserską na DVD a nie w kinie :P

ocenił(a) film na 10
Szajba

Drogi Szajbo ja właśnie mówie o wersji DVD.
W Regionie 1 (jak już wspomniałem USA, Kanada) dosyć często wychodzą edycje rozszerzone lub reżyserskie. Tak zwane director's cut i unread cut. Filmy, którw wychodzą w Regionie 1 mogą być odtwarzane wyłącznie na odtwarzaczach amerykańskich lub kanadyjskich. Dajmy na to: jeżeli zamówisz jakiś film (np. The unread edition of the Alien vs. Predator - film rozszerzony o 13 minut scen niepokazywanych w kinach) nie będzie on działał na europejskim odtwarzaczu. Być może w USA wyjdzie rozszerzona lub reżyserska edycja X-men 3, lecz bardzo w to wątpie. Jednak jeżeli wyjdzie to nie ukaże się na 95% w Regionie 2 czyli Europie a więc polsce. Tak jest właśnie z dwupłytowym wydaniem kolekcjonerskim "Monachium". Tylko Region 1. Europa i Polska nie.

ocenił(a) film na 6
richard__riddick

"Drogi Szajbo ja właśnie mówie o wersji DVD. W Regionie 1 (jak już wspomniałem USA, Kanada) dosyć często wychodzą edycje rozszerzone lub reżyserskie. Tak zwane director's cut i unread cut. Filmy, którw wychodzą w Regionie 1 mogą być odtwarzane wyłącznie na odtwarzaczach amerykańskich lub kanadyjskich. Dajmy na to: jeżeli zamówisz jakiś film (np. The unread edition of the Alien vs. Predator - film rozszerzony o 13 minut scen niepokazywanych w kinach) nie będzie on działał na europejskim odtwarzaczu. Być może w USA wyjdzie rozszerzona lub reżyserska edycja X-men 3, lecz bardzo w to wątpie. Jednak jeżeli wyjdzie to nie ukaże się na 95% w Regionie 2 czyli Europie a więc polsce. Tak jest właśnie z dwupłytowym wydaniem kolekcjonerskim "Monachium". Tylko Region 1. Europa i Polska nie."
To źle :/ Ale dzięki bardzo za info. :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Szajba

Dla mnie osobiście czas nie będzie miał znacznia jeśli film będzie na wysokim poziomie. Ale też nie zgadzam sie z czyjąś wypowiedzią na temat segi feniksa która to trwała 180 min. Nie nie nie chodzi o to że tyle nie trwała onie. Po prostu w Last Stand i w późniejszych nie będą podjmowane wątki Si'ar(nie wiem czy dobrze piszę) bo to już byłaby bajeczka pokroju F4. I nie zamartwiajmy sie na zapas mam nadzieję że 103 min. a właściwie 1h 43 min ( lepiej brzmi nie?) wystarzczy. Oby tylko najważniejsze wątki nie były potraktowane po macoszemy bo w LS mamy prawdziwy wysyp mutantów i tak nikt nie omówi wszystkich po kolei bo w sumie po co? Jak kotś jest zagorzałym fanem to historię każdej zna na pamięć. Ważne żeby było wiadomo jak wróciła panna Grey , kim jest Archangel , przedstawić "kochanego" braciszka Charlesa Juggernaut'a. Jakoś w poprzednich częściach Singer sie nie rozdrabniał na każdego mutanta no Pyro. Pierwsze skrzypce grał Logan , Jean, Summers potem tez Nightclawrer. Teraz mamy globalny konflikt i na tym się skupmy . Kto z kim jak i czym. Ja trzymam kciuki( i za wersję na DVD też)

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

Szajbo nie ma za co. Trzymajmy kciuki a być może otrzymamy kawał dobrego kina.

richard__riddick

richard__r iddick@... piszesz o tym że Monachium w R1 na 2 płytach a w R2 czyli m.in. w Polsce nie będzie. Okej 2 płytowego nie będzie ale dwupłytowe wydanie to nie to samo co wersja reżyserska. Np. film Pojutrze w USA wydano na 2 płytach a w Polsce na jednej ale ani tam ani tu nie ma wersji reżyserskiej. Więc nie powiedziane że reżyserskiej wersji nie będzie w Polsce. Skądinąd sam nie wierze żeby mieli gdziekolwiek zamiar wydać wersje reżyserską. Obstawiam za tym że w kinie będzie dłuższa wersja niż 103 minuty mimo oficjalnej informacji że nie będzie 2h. Nawet jeśli tak nie będzie, to po prostu takie mam życzenie.

ocenił(a) film na 4
richard__riddick

Sam dodałem tę informację (jeeeeee, współtworzę X-Men) więc skomentuję. Sam w to ***** nie mogę uwierzyć, tyle postaci, taki temat, i niecałe dwie godziny? Co to ma być? Nowela? Dwie i pół mogło by być ciut mało, a tu coś takiego, eeeeeee......

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

Do Gregorian Vangelis.
Ok. Podam Ci inny przykład. W Regionie 2 (Polska) wyszły dwie edycje Alien vs Predator.
- Ed. 1 płytowa
- Ed. 2 płytowa - specjalna.

(Obie to format wideoskrin - pisze w polskiej wymowie)

W USA wyszły:
- Edycja 1 płytowa (wideoskrin)
- Edycja 1 płytowa (full skrin)
- Edycja 2 płytowa (wideoskrin)
- Edycja 2 płytowa (full skrin)
- Edycja 1 płytowa nazwana unread (ponieważ Anderson nie zgodził się na nazywanie ją rozszerozną) rozszerzona o 13 - 14 minut scen nie pokazywanych w kinach. Jest ona dostępna jedynie w Regionie 1. W całej Europie takowa edycje się nie pojawiła.

Zadowolony??

ocenił(a) film na 10
richard__riddick

Jeszcze do Gregorian Vangelisa.

Sam zgadzam się z Tobą, iż wersji reżyserskiej czy rozszerzonej nie będzie. Po prostu jeden z filmwebowiczów napisał, iż ma nadzieje na dłuższy film. Napisałem mu, iż nie będze dłuższy bo sam Rettner oficjalnie podał czas trwania filmu. Napisał o edycji roz. lub reż. Ja odpisałem iż jeżeli takowa wyjdzie (jest to niesamowicie mało prawdopododobne) to Polska zostanie pominięta tak jak w przypadku AvP.

richard__riddick

A zadowolon, zadowolon :)
Jednak wydaje mi się że fullscreen i widescreen to zazwyczaj wydają w jednym wydaniu a nie każdy format obrazu w osobnych wydaniach. Chyba że żle ten podział odczytałem.
Nie pomyśl też że się czepiam bo to niby szczegół ale zwróciłeś na niego uwagę. A chodzi o to że widescreen w polskiej wymowie to by było łajdskriin :) jak kolwiek śmiesznie to wygląda.

Ale to racja Polska zawsze schodzi na drugi plan we wszystkim, a najbardziej boli mnie przemysł filmowy jeśli chodzi o takie mniej przyziemne sprawy. Ale co tu narzekać jest tak od zawsze. A na zmianę nie ma co czekać. Chociaż wiadomo premiery kinowe są równo z premierami w USA (nie wszystkie) ale co z tego.

ocenił(a) film na 10
van_Gregorian

Cieszę się :-)
Pozdrawiam fana x-menów.
Dzisiaj byłem w kinie na Mission Impossible III. Naprawdę znakomity film. Zapowiada się wspaniała rywalizacja między M:I III, Kodem da Vinci i X-men III. Mam nadzieję, iż zwycięzy X-men (jako że jestem fanem). Chociaż mam szacunek do wszystkich produkcji i wszystkie obejrze :-)

richard__riddick

A ja wiem, że film będzie zajebisty, niezależnie od tego ile będzie trwał :D. Poza tym, to nie wideoskrin tylko widescreen czytane raczej jako łajdskrin.

No i jeszcze jedno. U nas X2 wyszlo w wersji dwupłytowej i z tego co kojarzę to na płycie z dodatkami były jakieś nie zamieszczone w filmie sceny, chociaż director's cut czy unread edition faktycznie nie uswiadczylismy.

richard__riddick

Nie przejmuj sie czytałem wywiad z producentem X-mena i powiedział że część 4 będzie najbardziej rozbudowana i będzie trwać ok 2,5 godzin. Nie będę się chwalił ale to JA zagram w 4 X-menie jako Captain Planet. Jak oglądałeś Kapitana planete to wiesz że to super gościu i załatwiłby tych wszystkich z X-mena z palcem w dupie ale w filmie nie będzie sie wysilał zbytnio bo inaczje nie byłoby filmu gdyby ich wszystkich zabił od razu.

ocenił(a) film na 8
puritas_pu

widać lubisz te palce w dupie,ale jak już mówiłem to nie dla ciebie miejsce

deamon82

Jo demon!! he he he widać że nie oglądałeś Kapitana Planete ale do tego trzeba dorosnąć

puritas_pu

Kapitana Planete też masz na DVD.
Eeeejjj załatw mi :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP