PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Czemu nie użyli go w tej części...Przecież w poprzedniej działał z X-menami także teraz też
powinien być w filmie i w końcowej walce brać udział...Uważam to za błąd reżysera, że nie
było nic mowy o tej postaci w X-men 3

Herku1

Też się nad tym zastanawiałam ;/ Wkurza mnie też to, że jest mało Kitty i to, że robią z niej taką trochę sierotę, tzn. w komiksie jej moc jest znacznie potężniejsza. Skopiowałam fragment ze strony Marvela:

Katherine posiada zdolność "fazowania się" przez przedmioty, czyli po prostu przechodzenia przez ciała stałe. Zdolność zmienienia fazy swych molekuł umożliwia jej lot (unosi się wtedy na najlżejszym wietrze) oraz zakłócanie działania obwodów elektrycznych, a także ludzkiego układu nerwowego, który również ma podłoże elektryczne. Niedawno Kitty odkryła, że poprzez uwolnienie się z ziemskiej grawitacji potrafi wykorzystywać ruch obrotowy Ziemi do podróżowania na duże odległości.

Wyszkolenie: Shadowcat została wyszkolona przez Wolverine'a w zakresie wschodnich sztuk walki. Oprócz tego Kitty jest ekspertem w dziedzinie wszelkiego sprzętu elektronicznego.

Dodatkowo Kitty posiada własnego smoka ;) Wkurza mnie to, że pominięto ważne postacie, a niektórym zmieniono moce.

ocenił(a) film na 10
Kalinea

Zgadzam się z tobą, ale mi się wydaje (oczywiście to moje przypuszczenie), że ta Kitty w komiksie była bardziej dojrzalsza i ogólnie chyba starsza niż w tym filmie, dlatego też była silniejsza. W filmie chyba była początkującą mutanką (chociaż niby pokazano ją w pierwszej części na chwilkę) . I owszem.. była taką sierotą xD Tak samo jak Rogue ;| No ludzie święci, zrobili z niej przymuła, a przecież w komiksie była energiczną dziewczyną :)

Herku1

W gierce "X-Men: The Official Game" jest wyjaśnione, czemu Nightcrawler opuścił X-szeregi.

ocenił(a) film na 8
Don_Kina_Akcji

Więc może wyjaśnisz? Chętnie się dowiem.

mareczekp2

Nie przeszedłem gierki, ale czytałem o niej:)

ocenił(a) film na 8
Don_Kina_Akcji

Też nie przeszedłem, został mi jakieś 3 misje. Znajdę w necie.

mareczekp2

Wolverine'a spier.dolono - facet ma za mały wachlarz combosów,
a większej grupie to prawie niemożliwe jest zwycięstwo!;/
X-Men: Wolverine jest totalnie zayebisty - 10/10!:)))