PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Po obejrzeniu X3 na kompie bylem nieco rozczarowany i rozzalony tym co ujrzalem. Brakowalo mi glebii, postacii i ich interakcji. Jako, ze jestem fanem mutantow, zdecydowalem sie wybrac do kina. Przed seansem obejrzalem X2, aby przygotowac sobie grunt. No i coz - zmienialem zdanie :P Wczesniej krytykowalem film, teraz moge stanac po stronie jego piewcow :) Oczywiscie sa pewne niedociagniecia, czasami slaba rezyserka a moj zarzut co do niewykorzystania potencjalu zostaje aktualny, ale ta akcja... Znacznie to wszystko lepiej wyglada na duzym ekranie, i zakonczenie nie wydaje sie byc juz takie sztuczne. Niewatpliwie na zmaine mojego zdania wplynal fakt iz pogodzilem sie juz z niektorymi rzeczami (m.in. tajemnicze znikniecie Scotta) jak i zapodalem sobie dawke ambitniejszego kina ogladajac X2.
Swietna rozrywka - Polecam!

ocenił(a) film na 10
brovar

KOlejny dowód potwierdzający smiałą teorię, że filmy lepiej ogląda się w kinie, niż w kinówce...

ocenił(a) film na 10
Negative

Wiadomo, ze filmy lepiej oglada sie w kinie, dlatego ja z reguly kinowek nie sciagam - czekam na DVD ripy ;P Z X3 sie nie moglem powstrzymac. Zeby wszystko bylo jasne, to X2 uwazam za najlepsza czesc trylogii. To ze polubilem The Last Stand, to raczej efekt ewolucji jako fana filmu i uswiadomienia sobie, ze niektore braki to nie dokonca wina producentow. Ze swoja szybka akcja i ciekawa fabula swietnie nadaje sie na dopiecie trylogii.

ocenił(a) film na 10
brovar

Heh, jak to nie mogłeś wytrzymać, to własnie dla takich filmów się wytrzymuje i nie ogląda kinówek, bo właśnie przy takich filmach strata jest największa. Są poprostu filmy, na które nie można nie iśc do kina i jednym z nich jest X3, po powrocie z kina można sobie zassać kinówe, ale nie wcześniej :)
I to jest też jedyna sytuacja kiedy ściągam kinówy - gdy wróce z kina a film mi się bardzo podobał :]
Natomiast we wszystkich innych przypadkach czekam na dvdripa, albo w ostateczności dvdscr :)