PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Nie rozumiem, o co w niej chodzi. Czyli profesor żyje? Cyklop też? I ponownie... Czyżby ten sam haczyk, co w dwójce?

Jeszcze nie widziałam ,,Genezy..."... Ale opis filmu nie wskazuje na to, że tam coś się wyjaśni.

soskakd

pamiętasz jak w pierwszej fazie filmu, gdzieś na początku Xavier opowiada uczniom o nowej metodzie leczenia chorób - przenoszenia świadomości z ciała chorego do innego zdrowego ( ofiara wypadku, warzywo gdzie podtrzymuje się funkcje mózgu i ciała, typa już dawno nie ma w sensie istoty mentalnej, sam organizm tylko się przyda ) Xavier zaplanował niemal 20 lat temu że Eryk może go za...Ebać lub ktoś inny więc wynajął pielęgniarkę i znalazł ciało gdzie może się przenieść, pielęgniarka przez te wszystkie lata oczekiwania jest przygotowana i ma go od razu poznać - stało się tak w tej scenie po napisach. pozdro dla Ciebie.

ocenił(a) film na 8
Vincent88LC_A

Chyba trochę przekombinowałeś z tym że zaplanował to 20 lat temu :P Po prostu znał pielęgniarkę i przypadek tego gościa i w odpowiednim momencie przeniósł się do jego ciała.

elpredatoro

Ta wasza pielęgniareczka to miłość Profesorka z lat młodzieńczych

ocenił(a) film na 8
howlet

a nie za młoda trochę? :>

elpredatoro

dlatego nie przekombinowałem :) dr Moira jest znajomą / miłością platoniczną Xaviera z dawnych lat w tym z okresu z przed 20 lat gdy go uratowała prowadząc jako przypadek kliniczny i rehabilitacyjny, przynajmniej tak wyjaśniają w opisach postaci na stronach fanów Marvel :)

Vincent88LC_A

nie sugeruj się wiekiem bo ona była młodą lekarką a gdy się poznawali łatwo wydedukować że nie było jeszcze z niego takie próchno :) poza tym nie sugeruj się wyglądem aktorów ( jest jak jest, reżyser wziął takich aktorów ) , bardziej pasuje to w komiksie :)

ocenił(a) film na 10
soskakd

ja nie wiem własnie jutro mam zamiar obejrzec {Geneze}

ocenił(a) film na 9
bentik

Geneza ci nie pomoże. Tam nic nie ma o X-menach... Trzeba czekać na czwartą część jeśli takowa wyjdzie. Wie ktoś coś o tym?

ocenił(a) film na 7
paula15

4 to na stowe bedzie, ale na tym raczej tez na 100% nie bedzie koniec...

ocenił(a) film na 8
paula15

Potwierdzili czwórkę, ale jeszcze nie ma konkretnej daty.

soskakd

A wie ktoś skąd mogę pobrać Genezę z tą właśnie sceną po napisach? mam genezę ale niestety nie ma tej sceny :( a chętnie bym zobaczyła!

ocenił(a) film na 9
misska

http://www.youtube.com/watch?v=xyr3thlXg5o&feature=related

tu jest ta scena :)

paula15

super, dziękuje bardzo :* :* <za krótki>