No i juz mamy wyniki z polskiej premiery x-men ostatni bastion: 33tys, pociesza tylko fakt ze jest to lepsze otwarcie od drugiej czesci homo superior (28 tys). Miejmy tylko nadzieje ze z powodu niskich wynikow amerykanskich superprodukcji (przypomne Mission Impossible 3 tez slabo poszlo) w Polsce nie bedzie dalszych opoznien w premierach na rodzimym rynku kinowym...
A czego tu sie spodziewać po kraju w którym rekordy oglądalność bije m jak miłość!
W tym kraju społeczeństwo inspirowane antykatolicka propagandą gazety koszernej, po i sld poszło na kod da vinci :P
Polacy najwyrazniej są za mądrzy na bajki i oglądają tylko powarzne historyczno-naukowe produkcje...
Dramat...
Co racja to racja...
Juz gdzies pisalem ze jak jechalem na X3 to myslalem ze dobryche miejsc juz nie bedzie a jak dojechalem to ku mojemu zdziwieniu na sali byly dwie osoby a pozniej juz nikt nie doszedl... (bylo to w dzien premiery)
A taki beznadziejny "Kod..." bije rekordy na polskim rynku (sic!) :/
TAAA!! Macie całkowitą rację!!! Ale ja jeszcze tu widzę winę w słabej kampanii reklamowej w Polsce. Gdzie są plakaty które powinny być wszędzie?? Ile razy widzieliście reklamę w telewizji?? Bo ja jeden raz. A taki kod?? Pełno plakatów w telewizji reklama za reklamą. Myślę że twórcy X-men 3 zrezygnowali z dużej kampan0ii reklamowej w Polsce. Bo i po co marnowac pieniądze na kraj w którym bije rekordy ogladalności tak jak juz ktoś napisał serial M jak Miłosć.
Z tą kampanią zgadzam się w 100%. W kinie raz tylko widziałem zwiastun X3 i do tego teaser(a przed premierą X3 chodziłem na filmy akurat prawieże co tydzień, wiec powinni to częściej puszczać). W Multikinie w Krakowie są tylko 2 plakaty X3 i kilka nalepek na drzwiach wejściowych(w sumie pasowałoby mi je sobei jakoś załatwić od obsługi kina =P). A w TV ani jednej reklamy nei widziałem i na ulicach wogóle nei ma bilboardów z x-menami. W USA jeśli puszczali te spoty co są dostępne do ściągniecia z filmwebu, to nic dziwnego, że film tak dobrze zarabia, bo spoty i zwiastun były świetnie zrobione...bardzo dynamcziczne, ciekawe i ze świetną muzyką...
Negative 10000% poparcia. i jeszcze jeden % dorzucę.
Co do kampanii to nie popadajmy w przesade, dobry film promuje sie sam (vide Misja Kleopatra albo Madagaskar ktore pamietamy jak wyszly), a mi burzliwa kampania kojarzy sie z przecietnymi produkacjami (jak King Kong np ktory atakowal mnie nawet z lodówki).
Poprostu Polacy nie chodza do kina, a jak chodza to na powazne filmy, albo komedie. Fantastyka,SF,komiksy w Polsce zawsze były nisko, chyba ze chodzi o potentatow swiatowych lub krajowych.
Heh jedyny z tego plus że w kinie z powodu małego popytu nikt mi przeszkadzać nie będzie. Ludzie sie nie znają. A Kod? słyszałem że sam film się bardzo średnio udał. Po co tyle krzyku było? X-Men górą!!!
jakby wyszeedł Kajko i Kokosz albo Tytus, Rome... itd to by poszli, bo w Polsce niewiele ludzi ma pojęcie co to jest X-Men, najbardziej wypasiony komiks lat 90-tych
Ja byłem na tym głupim kodzie :( I żałuje, książka 100 x lepsza! A na X-mena
postaram się wybrać... tylko w Grudziądzu cicho o tym filmie ja się niedawno z netu dowiedziałem, że wchodzi już do polskich kin.
Kampania reklamowa prwie równa 0... A szkoda bo pewnie więcej osób by poszło!